2150 FUTÓ DUNAÚJVÁROSBAN

2150 dunaújvárosi döntött úgy, hogy április 25-ei szombat délelőtti programként részt vesz a 2. K&H olimpiai futónapon. A fejér megyei városban 2008 után idén második alkalommal rendezték meg az ötkarikás játékok jegyében a futóeseményt - idén pedig ez a város volt a K&H olimpiai futónapok sorozatának első állomása.

A résztvevőket 25 fokos, remek időjárás várta a Városháza téren - ott volt ugyanis a rendezvény központja. A dunaújvárosiak már 9 órakor gyülekezni kezdtek, hogy a 10 órás rajt előtt Szentgyörgyi Rómeóval, a McDonald's edzőjével melegíthessenek be. A közös torna után a több mint kétezer, a versenysorozat hivatalos kék pólójába öltözött induló felsorakozott a rajtegyenesben.

Pontban 10 órakor Pintér Attila, Dunaújváros alpolgármestere, valamint Kocsis Erzsébet világbajnoki ezüst-, és olimpiai bronzérmes kézilabdázó közös pisztolylövéssel engedték útjára a mezőnyt. A 3,1 kilométeres távot Dunaújváros utcáin tették meg a futók. Az első célba érkezőre nem kellett sokat várni: az UTE színeiben versenyző Honti Attila 9 percen belüli idővel szakította át a célszalagot a szekszárdi Zsigmond Elődöt és a dunaújvárosi Ilisz Pált megelőzve. A női mezőny legjobbja, a dunaújvárosi Rehány Orsolya lett Szabó Zita és Hajdúné Polyák Piroska előtt. A győztesek után folyamatosan érkeztek célba a versenyzők: gyermekek és felnőttek egyaránt jól érezték magukat a rendezvényen. A versenynek handbike-os indulója is volt a sportlövő Lelkes Krisztián személyében, aki ezzel a parasportolókat képviselte a versenyen.

A célba érkezés után Szentgyörgyi Rómeó levezetésképpen még egy aerobikkal mozgatta meg az összegyűlteket, majd az ünnepélyes eredményhirdetés, és a támogatók ajándékainak kisorsolása következett. Ezzel befejeződött a 2. K&H olimpiai futónap Dunaújvárosban. A sorozat holnap, április 26-én folytatódik a sorozat a 4. K&H olimpiai futónappal Veszprémben.

Eredmények 3,1 km Férfiak

1. Honti Attila (UTE) 8:50 2. Zsigmond Előd (AC Szekszárd) 9:03 3. Ilisz Pál (DAC) 9:18 4. Matkó Csaba (DAC) 9:38 5. Németh Miklós (DAC) 9:48 6. Gucsi Imre (DAC) 10:00

Nők

1. Rehány Orsolya (DAC) 11:50 2. Szabó Zita (DAC) 12:14 3. Hajdúné Polyák Piroska (Futóklub Dunaújváros) 12:26 4. Baksainé Novák Andrea (Dunaújváros) 13:54 5. Barics Irén (Pusztaszabolcs SE) 14:02 6. Bajusz Petra (Szabadszállás) 14:04

Handbike Lemes Krisztián (Pestszenterzsébeti LE ) 8:30

Iskolák mozgósítási versenye Dunaújvárosi iskolák

1. Vasvári Pál Általános Iskola (154 fő) 2. Gárdonyi Géza Általános Iskola (153 fő) 3. Dózsa György Általános Iskola (145 fő)

Dunaújváros környéki iskolák

1. József Attila Általános Iskola és Óvoda, Pusztaszabolcs (21 fő)

Névadó főszponzor KH_olimpai_paralimpiai_logo Kiemelt médiatámogató eldoradio Társszponzor McDonalds_logo timex knoppers Médiatámogató centro Index Fejér DSTV

fb share