Frissítő és tartalmas leves - recept a vasárnapi futás utánra

Mentás zöldborsó krémleves bacon chipsszel: ez Sass Dániel ajánlata, aki az RTL Klub A Konyhafőnök című műsorának második helyezettje és rendszeres futó, ráadásul a Coca-Cola munkatársa is.


"Egy gyors recept, amit akár a gyerekekkel közösen is elkészíthetünk. Az eredmény minden bizonnyal elbűvölő lesz. Egy frissítő ugyanakkor tartalmas leves nekem mindig kerekebbé teszi az étkezéseket. Ilyen ez is. Próbáljátok ki és lepjétek meg vele szeretteiteket" - írta ajánlóként Sass Dániel.

Hozzávalók:

  • 1 kg friss zöldborsó
  • vaj
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 4 dl víz
  • bors
  • szerecsendió
  • 4-5 levél menta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bacon


Elkészítés:
Kevés vajon megpároljuk a zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk és egy késhegynyi szerecsendióval ízesítjük. Rövid párolást követően felöntjük a 2 dl tejjel, 2 dl tejszínnel és 4 dl vízzel. Hozzáadjuk az apróra vágott mentát, petrezselymet és készre főzzük. Ha a zöldborsó puha, turmixoljuk.

Bacon chips:
A tepsibe zsírpapírt teszünk, majd a bacon szeleteket egymás mellé helyezzük. A tetejére is teszünk egy réteg zsírpapírt és egy másik tepsivel lesúlyozzuk, hogy a bacon szeletek ne kunkorodjanak fel. Kb. 150 fokon 15 perc alatt készre sütjük.



fb share