Ragyogó volt az első margitszigeti nap

Több mint nyolcezer nevezőt vonzott a Telekom Vivicittá Városvédő Futás szombati napja, amelyen 700 métert, 2,5 kilométert és 3x2 kilométert lehetett futni, illetve gyalogolni.


Zavartalan napsütés fogadta a Margitszigetre érkezőket szombat reggel, s a remek időjárás végig garantálta a vidám hangulatot. A 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futás első napján jobbára családok, gyermekek, iskolai, munkahelyi vagy alapítványi futóközösségek képviseltették magukat, a leghosszabb táv 2,5 kilométeres volt.

11 órakor 21 fokban rajtolhattak el váltóversenyre nevezők - a triók tagjainak 2-2 kilométert kellett teljesíteniük -, s bár rengetegen csak az élmény kedvéért vagy csapatépítés végett vettek részt ebben a futamban, az első helyekért is komoly küzdelem folyt. A leggyorsabb végül a BEAC csapata volt (Végvári Ádám, Pop Leonardo, Simon Balázs).

A Telekom Minicittára négy rajtot is rendeztünk, nem véletlenül: több mint ötezer nevezőt számlált a 2,5 kilométeres táv. Az első kettő futamban a különböző iskolákból érkezett diákok indultak, utánuk pedig az egyéni résztvevők. Utóbbiak között ott volt a zenész-énekes Kasza Tibi is. A legtöbb diákot megmozgató iskolákat a Telekom külön is jutalmazta.


Ám a színpadra is érdemes volt figyelni: Mihályi Réka, a Group'n'Swing énekese délben előadta a Gézengúz Alapítvány számára írt dalt, majd együtt vett részt a gyerekekkel a 2,5 km-es gyalogló versenyszámban. Csatlakozott hozzájuk Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízilabdázó is.

Mire az utolsó Telekom Minicittá-résztvevő is célba ért, már csaknem délután három óra volt. A nap kitartóan sütött, s "támogatta" a SUHANJ! Fogyatékkal Élők Futamának résztvevőit is. Köztük például Till Attilát és a premierjére váró Tiszta szívvel című filmjének szereplőjét, Fenyvesi Zoltánt.

Sőt, a bő ötszáz fős mezőnyben megtalálható volt az Oscar-díjas Saul Fia hangmérnöke, Zányi Tamás is, aki korábban már nyolcszor is lefutotta a klasszikus távot a tavasz legnépesebb hazai szabadidősport-rendezvényén. (Idén is nagyon szeretett volna indulni, de lábsérülése miatt csak ezt a futamot választhatta.) Megható volt látni, ahogy 750 méter megtétele után testi és értelmi fogyatékosok, kerekesszékesek, látássérültek, mozgáskorlátozottak célba értek segítő kísérőik szeretetteljes támogatása mellett.


Az utolsó rajtot, a Telekom Vivicittá Családi Futást Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár - egyben a futam fővédnöke - és Németh Mihály, a T-Systems vezérigazgató-helyettese indították el. Itt is több mint ezer nevezőt számlálhattunk, rengeteg apuka, anyuka ért célba gyermekeivel kézen fogva, de a mezőnyben osztályuk táblájával kocogó diákokat és Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes öttusázót is megtalálhattuk.

Mire mindenki megkapta a maga befutócsomagját, a szervezők megkezdték a terület átalakítását, hiszen vasárnap mégtöbb futót várunk, reggel 9-kor rajtol a félmaraton mezőnye, azt követően a 7, majd a 10 kilométeres távé. Élő tévéközvetítés a Sport2-n 8.30-tól.


A nap folyamán rengeteg képet és érdekességet töltöttünk fel Facebook és Instagram oldalunkra. Fotóválogatásunk koraestétől lesz elérhető ezen az oldalon.

A Telekom Vivicittá 3 fős váltó eredményeit itt találod. (A többi távon nem volt nettó időmérés.)


Fotó: Nagy László



fb share