2. BSI Balaton Szupermaraton - Maraton+, Versenybeszámoló

 

2. BSI Balaton Szupermaraton - Maraton +

3. nap, március 21. Badacsony - Balatonfüred

Március 21-én Badacsonyból már harmadik nap rajtolt el a 2. BSI Balaton Szupermaraton mezőnye Krisztin N. László badacsonyi polgármester rajtjelére - ezen a napon kiegészülve a maraton+ indulóival. A futókra 43,1 kilométer teljesítése várt ezen a napon, hogy elérjék a napi célt, Balatonfüredet. Az időjárás ezúttal szebbik arcát mutatja, viszont a széllel és pálya domborzatával küzdeniük kell a futóknak. Az egyéniek ma már elérték a 100. kilométerüket, a célba érkezve pedig már 140 kilométernél is több lesz a lábukban.

A férfiak egyéni mezőnyét még mindig Fajfrik Zoltán vezeti, a fiatal futó magabiztosan halad a siófoki cél felé. Ma ismét megjavította a tavalyi szakaszrekordot, melyből ismét jócskán faragni tudott. A felnőtt kategóriát Juhász Péter és Filip Krisztián vezeti fej-fej mellett haladva, szeniorban Rostás Pál áll az élen. A csapatoknál folytatódik a harc a vezető pozíció megszerzéséért, a TTT-HSE Tigrisek és a DHSE Profilozók küzdenek egymással. Összetettben a Tigrisek vezetik a kategóriát. A senioroknál az MH 54-es Veszprém 1. csapat vezet.

A férfi párosoknál továbbra is a Lake Runners vezet, vegyesben az Oxygen Wellness-Spuri párosa áll az élen. A nőknél a Szondis Hölgyek és a JOYA-Spuri állnak a kategória élén. Egyéniben Makai Viktória ezen a napon is szárnyalt, továbbra is ő a legjobb a hölgyek között.