BSI Futónagykövet - Budapest II. - Kreszta Zoltán

 

Név:

Kreszta Zoltán

E-mail:

kresztazoltan(kukac)hotmail(pont)com

Melyik évben kezdett el futni:

1985.

Mire legbüszkébb a futómúltjából:

2010-es bécsi maratonon elért 3:15:34-es egyéni legjobbamra, amit holtpont nélkül sikerült teljesíteni.

Bemutatkozó:

A gyerekkori úszás mellé 1985-ben jöttek az első futások, '86-ban indultam először utcai futóversenyen, és azóta nem tudok letenni erről a szenvedélyről. '92 óta futok maratonokat, és időközben bekerült a zsákba 13 Ironman is. Igazán hosszú távokat mégsem futottam, nem feszegettem a határaimat. Komoly sportsérülésem sosem volt. Télen-nyáron a szabadban sportolok, terepen futok, gyakran indulok teljesítménytúrákon futva. A hosszútávfutás szeretete segít abban, hogy teljesen kezdőket készítsek fel az első folyamatos 5 km-ükre vagy az első félmaratonra. Nagyon tisztelem azokat, akik felnőtt fejjel döntenek arról, hogy változtatnak az életmódjukon. Tavaly kezdtem foglalkozni a "mezítlábas" technikával, és több mint 1600 km-t futottam olyan cipőben, ami nem akadályozza a természetes talajfogást, de megvédi a talpat a sérülésektől. Célom a Futónagykövetséggel, hogy segítsek a kezdőknek elindulni, teljesen mindegy, milyen motiváció vezérli őket, illetve egy vidám futóközösséget szervezni a hegyi futásokhoz.

A futással kapcsolatos hitvallása:

A futás olyan meditáció, ami a testet is erősíti.

Közös futások helyszíne:

Indulás a Törökvész út-Nagybányai u. találkozása (11-es busz végállomás). Innen be az erdőbe HHH, Hűvösvölgy, Solymár felé.

Közös futások időpontja:

Szombat, vasárnap reggeli délelőtti órákban, igény szerint hétköznap késő délután. Pontos időpont még alakulóban, illetve a Facebook csoportban aktualizálva.

Egyéb tudnivalók:

BSI Futónagykövetünk Facebook csoportja.