Jótékonyság a 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán

 

A BSI 2008. óta rendszeresen áll rendezvényein szervezőként és támogatóként jótékony célok mellé, így adva teret a sokszor csak szunnyadó adakozó szándéknak. Az elmúlt évek elkötelezett szervező munkája és persze a Ti fogékonyságotok, segítő szándékotok sok szép eredményt hozott ezen a területen. Ezután is arra törekszünk, hogy az általunk szervezett futóversenyeknek szerves része legyen a jótékonyság, mert hiszünk az összefogás és a futótársadalom erejében. A BSI által támogatott jótékonysági akciók eredményeiről folyamatosan tájékoztatunk híreinkben.

Ezen a versenyen a következő jótékony célok közül választhatsz:

Fuss egy kerekesszékes hintáért!

A Csillagház Alapítvány célja a halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozott gyermekek korszerű és szakszerű iskolai és iskolán kívüli fejlesztésének, nevelésének, szabadidős tevékenységének segítése, támogatása. Mostani céljuk a Budapest III. kerületi Csillagház Általános Iskola és EGYMI diákjainak számára egy speciális játszótéri hinta beszerzése, amely minden halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozott tanulónak megadja a mozgás élményét. A kerekesszékben ülve használható speciális hinta beszerzésének várható költsége 1 500 000 Ft.
Támogasd követeiket, vagy legyél te magad is jó ügyük követe versenyünkön!

Csatlakozz, vagy adományozz itt!

A véradás közös ügyünk - gyűjtsük együtt a kilométereket!

A Magyar Vöröskereszt egyik legismertebb tevékenysége a véradások szervezése,évente több mint 400 ezer embert mozgósítanek véradóakcióink során. Ennek egyik eszköze véradókamion, mellyel könnyen és gyorsan érhetik el a véradókat a legkisebb településen is, sőt a nagyobb fesztiválokon, rendezvényeken is találkozhatnak vele a véradók. A véradókamion üzemeltetése minden évben óriási kihívást jelent a Vöröskereszt számára.2014-ben 18 000 kilométer megtételét és 5500 véradó mozgósítását tűzték ki célul. 100 000 Ft adomány 55 véradónak teszi lehetővé, hogy segítő karját nyújtsa a kamionban, és ezzel 165 életet menthetnek meg. Segíts te is, gyűjtsük együtt a kilométereket!
Támogasd követeiket, vagy legyél te magad is jó ügyük követe versenyünkön!

Csatlakozz, vagy adományozz itt!

Fuss méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért!

Egy méhnyakrák műtét és az azt követő sugár- és kemoterápia következtében a kismedence egész működése megváltozik és az alapvető funkciók használatának újratanulása szükséges. A Mályvavirág Alapítvány elsőként dolgozott ki egy csoportos rehabilitációs programot, amely segíti a sérült szervek működését, erőt és kitartást ad. Komplex programjuk az egyéninél költséghatékonyabb csoportos formában működik, ahol maga a sorstársi közösség nyújtja az egyik legnagyobb segítséget.Csoportos rehabilitációban egy nő utógyógyítása 15 000 Ft, egy 25 fős, kétnapos csoport költsége: 375 000 Ft. Versenyünkön kitűzött céljuk, hogy 100 rászoruló nőnek tudják finanszírozni ezt a rehabilitációt, azaz elszánt követeikkel összesen 1 500 000 Ft összegyűjtését célozták meg.
Támogasd követeiket, vagy legyél te magad is jó ügyük követe versenyünkön!

Csatlakozz, vagy adományozz itt!

Minden 10. nőt érint, de csak mindn 1000. tud róla - Fuss a PCOS ellen!

Problémás bőr, hajhullás, intenzívebb szőrnövekedés, hasra történő hízás, kontrollálhatatlan éhségrohamok, menstruációs problémák, nehezített teherbeesés… magadra ismersz pár tünetből? A becslések szerint minden TIZEDIK nő szenved egy rejtélyes, kevéssé ismert betegségben: a PCOS-ben (policisztás ovárium/petefészek szindróma), de csak minden ezredik tud róla! És még ennél is kevesebb részesül megfelelő terápiában. A tünetek nagyon változatosak, és egyénenként igen eltérőek lehetnek. A kép többnyire nagyon nehezen áll össze, az érintettek elvesznek a kifejezetten tüneti -ezáltal időleges- kezelést nyújtó egészségügyi rendszer útvesztőiben.
Holott a megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk: életmódváltásnak hívják. Például futni kell! A PCOS Szívügy Alapítvány az idén is "Fuss a PCOS ellen!" szlogennel indított jótékonysági futókampányt annak érdekében, hogy minél több érintett figyelmét felhívják a PCOS-re és arra, hogy van rá megoldás. Az ügyet támogatva több mint ötvenen indulnak el a májusi Női Futógála különböző távjain. Ha fennáll a gyanúja, hogy Téged is érint a PCOS problémája, akkor várunk az alapítványi sátornál! A helyszínen a PCOS Szívügy Alapítvány önkéntesei rizikótesztet töltetnek ki veled, majd felvilágosítanak arról, hogy milyen lépésekre lehet szükség. Ne feledd: van kiút!

Nézd meg filmjüket!