Felkészülési közösségi futások és felkészülési versenyek - 29. Wizz Air Budapest Félmaraton

 

KÖZÖSSÉGI FELKÉSZÜLÉSI FUTÁSOK

A BSI Futónagykövetei országszerte szerveznek augusztusban olyan közösségi futásokat, amelyek távjai jól illeszkednek akár egy "első bálozó" félmaratonista felkészülésének utolsó szakaszához.Ezek NEM VERSENYEK, tehát mindenki nyugodtan futhat a saját tempójához leginkább közelálló társasággal. Ezeken a futásokon ingyenesen vehetsz részt, sőt hívhatod barátaidat is! Találjatok magatoknak új futótársakat, ismerkedjetek meg izgalmas futóterepekkel és készüljetek együtt a szeptember 14-ei 29.Wizz Air Budapest Félmaratonra.

A felkészülés hajrájában 35 településen/helyszínen 39 közösségi futóalkalmat kínálunk. Gazdag, változatos kínálatunkból keresd meg a hozzád legközelebbi, vagy a számodra legszimpatikusabb helyszínt és időpontot és csatlakozz lelkes futónagyköveteink közösségi futásaihoz!

>>> Kattints ide,

és egy lapozható katalógusban böngészheted, hol, mikor és kikkel futhatsz egy jót! Linkek vezetnek a megfelelő csoportokhoz, eseményekhez.

Természetesen versenykörülmények között is készülhetsz, erre is van néhány ajánlatunk. Válogass a 29.Wizz Air Budapest Félmaraton hivatalos felkészülési versenyei közül!

FELKÉSZÜLÉSI VERSENYEK

Szeretnénk ha minél több kellően felkészült hazai futó választaná a szeptember 14-ei 29. Wizz Air Budapest Félmaratont az év célversenyének. Ez a cél - főleg az első félmaraton teljesítése - csak jól megtervezett következetes felkészüléssel érhető el, ahol a kellő mennyiségben begyűjtött km-ek mellett helyet kell kapni a minőségi munkának is. A felkészülés második szakaszában szükségesek a tervezett versenytempóban teljesített futások, amelyeket jobb társaságban, leginkább versenykörülmények között teljesíteni. Az edzések monotonitását időnként egyébként is meg kell törni valamilyen módon: a szokott futóterep megváltoztatásával, csoportos futással, "sorstársakkal" való találkozással, olyan eseményekkel amelyek szinten tartják az eltökéltséget és sikerélményt nyújtanak. Ezért 2014-ben kiegészítjük felkészülési tanácsainkat, edzésterveinket felkészülései versenyekkel a 29. Wizz Air Budapest Félmaratonra készülőknek a színes hazai palettáról.

A felkészülési versenyek kiemelt távjain a 29. Wizz Air Budapest Félmaraton egyéni, 21,1 km-es távjára az adott verseny előtt legalább 10 nappal benevezett futók 50% kedvezménnyel indulhatnak. Az érvényes nevezést a BSI-től kapott visszaigazoló legkésőbb a verseny helyszínén történő bemutatásával kell igazolni. A versenyeken a Spuri Aranykártyások is 20% díjkedvezménnyel indulhatnak. A kedvezmények nem összevonhatók.

Aktuális felkészülési versenyeink

XXXI. Tatai Minimaraton, 14 km, augusztus 2. szombat

Az ország legpatinásabb és legnépszerűbb vidéki futóversenye a Tatai Minimaraton. Ez a verseny már akkor létezett, amikor a mai fiatal futógeneráció még legfeljebb az óvodai homokozót kerülte meg. Itt az ország minden tájáról idesereglett futótársakkal kerülhetjük meg a Cseke tavat és gyönyörködhetünk a vár látványában. Hangulatos belvárosi és tóparti útszakaszok, lelkes közönség.

Versenykiírás

1/3 maraton - Tiszaújváros, 14 km, augusztus 8. péntek

A legendás tiszaújvárosi "Triatlon nagyhét" egyik érdekes betétversenyén azokkal futhatsz együtt, akik a tratlonnal is kacérkodnak. Ráadásul olyan pályán versenyezhetsz, ami számos triatlon világ- és európa kupának szolgált helyszínéül.

Versenykiírás]

X. Túri Kupa, Mezőtúr 12 km, augusztus 9. szombat

A hagyományosan jó hangulatú verseny Mezőtúr ünnepi rendezvényeihez kötődik, ezért futás után részese lehetsz egy hamisítatlan kisvárosi kavalkádnak is!

Versenykiírás