Intersport Tour de Tisza-tó - Eseménytörténet

 

2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2021

14. Intersport Tour de Tisza-tó - 2021. szeptember 19.

A népszerű rendezvényre az ország 240 településéről érkeztek indulók, a védettségi igazolvánnyal történő korlátozás ellenére szép számú, közel 1150 nevezés érkezett.

Indulni két távon lehetett - a rövidebb kerékpártúra résztvevőit családok, baráti társaságok és a bringázással most ismerkedők alkották. Ők a Halas térről Tiszaszőlős irányába haladtak, majd egy fordító után, 15 km-es táv teljesítését követően érkeztek vissza a versenyközpontba.

A fő attrakció a 65 km-es tókerülés volt, ahol fantasztikus, több, mint 1000 fős létszámú mezőny gyűlt össze. Az indulók a rajtoltatásnál majd 6 perc alatt haladtak át a startvonalon, majd Poroszló irányában kerülték a tavat. A kora őszi időjárás rendkívül ideális volt a tekeréshez, 18-19 fokban napos és felhős időszakok váltották egymást - Kisköre környékén kissé ugyan szeles volt az idő. A hosszútáv legidősebb résztvevője a 77 éves Bohák Kálmán és Dr. Dinya Lászlót, a Katolikus Egyetem 72 éves Professor Emeritusát is a célba érkezők között köszönthettük.

ABSZOLÚT EREDMÉNYEK

FÉRFIAK
1. Vinnai Zsolt (ViniBike Kerékpáros Sportegyesület) 01:38:09
2. ifj Kovács Árpád (Bikezone) 01:38:10
3. Sasvári Dániel (Zengő Sportegyesület) 01:38:10

NŐK
1. Urbán Anita 01:42:50
2. Ozsváth Lili (Kis Tri Balatonman Team) 01:42:51
3. Román Szilvia (Green Riders) 01:42:53

12. Intersport Tour de Tisza-tó - 2019. május 11.

Igazi májusi időben állt rajthoz 1865 kerékpáros és görkoris a 12. Intersport Tour de Tisza-tó két távján, a 15 km-es túrán és a 65 km-es tókerülő túraversenyen.

Az előző napok esős és hűvös időjárásának nyoma sem maradt szombat délelőttre, elmentek a felhők, kisütött a nap, alig lengedező szélben indult útjára a mezőny. A rajtnál még csak 17 fok volt, de az első célba érkezőket már 20 fok feletti hőmérséklet várta a tiszafüredi Halas téren.
A nap a szokásokhoz híven a 15 km-es túrával kezdődött, ezen több mint 150-en vágtak neki a távjuknak 10 óra és 10 óra 15 között.
A 65 km-es táv 1650 fős mezőnye 10:50-kor indult Ujvári Imre, Tiszafüred polgármesterének rajtjelére. A résztvevők 12 percen keresztül folyamatosan rajtoltak, hogy rendőri felvezetéssel, úgynevezett lassú rajttal menjenek a Tisza hídjáig, ahol aztán elindult az éles verseny. Poroszlón - a kerékpáros mezőny elhaladása után - bekapcsolódtak a versenybe a görkorcsolyások is.

Idén nem mezőnyhajrával dőlt el az abszolút győzelem, egy két fős szökés jött végig a főmezőny előtt, ők 2 percre elléptek, az előnyüket megtartva egymás között döntötték el az első hely sorsát, a győztes Horváth Zsolt, a ViniBike versenyzője lett, mögötte 1,5 másodperccel az ecsédi Szőke Gábor végzett. A harmadik hely sorsát egy kb. 40 fős boly nagy hajrában döntötte el, itt a szegedi Dr. Bánki László volt a leggyorsabb (1:38:13).
A női mezőnyben az U19-es gyömrői Németh Bettina Tíma végzett 1:45:24-es idővel, őt 6 másodperccel követte Szabó Vanda Csenge a Kis Tri Balatonman Team versnyzője, a harmadik a Mátra Biker SC versenyzője, Szlovencsák Panka (1:48:22) lett.
A tiszafüredi jó idő egész délután kitartott. A beérkező kerékpárosok és görkorisok a verseny után a fűben ücsörögve pihenték ki a 65 km-s út fáradalmait és fogyasztották a szponzorok által felajánlott termékeket.

További eredmények >>>

11. Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon - 2018. május 5.

Az első 10 versenyző 3 másodpercen belül ért célba!Klasszikus májusi időben indult útnak az idei Tour de Tisza-tó mezőnye, a 23 Celsius-fokos hőmérsékletben szinte nyár elejei időben várta a rajtot az esemény 1854 nevezője a tiszafüredi Halas téren.

A napot a 15 km-s túrázók kezdték, ez a táv része az Olimpiai Ötpróbának. Kicsik és nagyok, családok, baráti társaságok indultak útnak Tiszafüredről, hogy kényelmes tempóban tekerjenek a Tisza-tó mentén.
A 65 km-s versenytáv mezőnye 10.30-tól 11percen át rajtolt a tiszafüredi Halas-térről. A rajtot Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos és Ujvári Sándor Tiszafüred polgármestere lőtték el.
A mezőny lassú rajttal vágott neki a tókerülő útvonalnak, majd 8 kilométeren át visszafogott tempóban együtt haladtak a kerékpárosok. Az igazi verseny Poroszlótól kezdődött meg, ahol a felvezető autó elengedte a mezőnyt. Poroszlón - a kerékpáros mezőny elhaladása után - bekapcsolódtak a versenybe a görkorcsolyások, majd őket követve a Bringatlon csapatok futói is megkezdhették a versenyt.

A verseny leggyorsabb kerékpárosai egy 10-15 fős bolyban érkeztek meg Tiszafüredre, az abszolút győztes Csepregi Péter lett 1:40:25-as idővel, aki megőrizte a tavalyi elsőségét. A második és harmadik helyért nagy csata dúlt, mindössze 5 századmásodperc lett a különbség. Magicz Dávid tavalyi második helyén duplázott, míg Urbán Jakab állhatott a dobogó harmadik fokára.

Érdekesség, hogy az első 10 versenyző 3 másodpercen belül ért célba !
A férfi mezőnnyel egy bolyban érkezett a női legjobb, Szántó Nelli 1:40:33-as idővel, ő szintén megjavította a tavalyi eredményét. Másodiknak érkezett Hudák Szilvia, őt követte harmadikként Szabó Adrienn.
Csepregi Péter ideje nem veszélyeztette az 1:33:13-as pályacsúcsot, melyet 2015-ben állított fel az Ágoston Imre-Pályi Csaba-Fegyveres Máté "mesterhármas".
Révész Máriusz kormánybiztos a rajt ellövése után családjával szintén beállt a mezőnybe és közösen teljesítették a 65 km-es távot.
A tiszafüredi jó idő egész délután kitartott. A beérkező kerékpárosok és görkorisok a verseny után a fűben ücsörögve pihenték ki a 65 km-s út fáradalmait és tapsolva várták a Bringatlon csapatokat.
A figyelmesek a kerékpáros mezőnyben sok céges csapatot felfedezhettek, a Mátrai Erőmű, a Solutions Kft., a Hungarotruck Kft., a Robert Bosch Kft. és a Szerencsejáték Zrt. is számos versenyzővel képviseltette magát. A Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója, dr. Braun Márton is az indulók között volt.
Ez a mai esemény is igazolta, hogy a sportnak közösségteremtő ereje van, hiszen ma együtt ünnepelt a több ezer mozgást kedvelő amatőr és profi versenyző.

A további eredmények elérhetőek >>


10. Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon - 2017. május 6.

Ragyogó időjárás, közel 1600 nevező, a mindig csodás Tisza-tó, ezerötszáznál is több bringaőrült, néhány elszánt görkorcsolyás és a futást nélkülözni nem tudó csapatok összegzik az idei Tour de Tisza-tó eseményét!
Klasszikus májusi időben indult útnak az idei Tour de Tisza-tó mezőnye, a 16 Celsius-fokos hőmérséklet ellenére a jellemzően ragyogó napsütés miatt szinte nyár elejei időben várta a rajtot az esemény 1600 nevezője a tiszafüredi Halas téren. A szombatra jósolt eső szerencsére pusztán jóslat maradt, a viharfelhők elkerülték a Tisza-tavat, s vele a versenyhelyszínt is.
A napot a 15 km-s túrázók kezdték, az első fél órában kicsik és nagyok, családok, baráti társaságok indult útnak Tiszafüredről, hogy kényelmes tempóban tekerjenek egy kiadósat a tavaszi Tisza-tó mentén. A túra rajtvonala mögött a rendkívül változatos mezőny még változatosabb igényeinek és persze az indulók testmagasságnak megfelelő bringák és más gurulni tudó járgányok sorakoztak.

A 65 km-s versenyt]áv mezőnye 10.50-től tíz percen át rajtolt a tiszafüredi Halas-térről. A mezőny lassú rajttal vágott neki a tókerülő útvonalnak, majd 8 km-n át visszafogott tempóban együtt haladtak a kerékpárosok. Országúti kerékpárral és mountainbike-kal egyaránt teljesíthető volt az útvonal. Az igazi verseny Poroszlótól kezdődhetett meg, a felvezető autó elengedte a mezőnyt, a legjobbnak a fennmaradó 57 km-n kellett kivívnia elsőségét. Poroszlón - a kerékpáros mezőny elhaladása után - bekapcsolódott a versenybe a görkorcsolyás mezőny is, majd őket követve a Bringatlon csapatok futói is megkezdhették a versenyt.
A kerékpárosok között Poroszló magasságában volt egy tömeges bukás, de komolyabb baj szerencsére nem történt.

Az élboly körülbelül a táv feléig 40-45 km-s tempóban haladt. A verseny leggyorsabb kerékpárosai egy 10-15 fős bolyban 12.30 körül érkeztek meg Tiszafüredre, az abszolút győztes Csepregi Péter lett 1:41:48-as idővel, tőle alig 10 másodperccel maradt el, vele azonos bolyban érkezett a női legjobb, Szántó Nelli 1:41:58-as idővel.

A férfiak mezőnyében az abszolút verseny második és harmadik helyén szinte holtverseny alakult ki, a második leggyorsabb bringás Horváth Zsolt (1:41:49:00) és a harmadik helyezett Magicz Dávid (1:41:49:01) között mindössze 1 századmásodperc döntött. Speczár Viktor pedig mindössze újabb egy századmásodperccel lemaradva lett a negyedik 1:41:49:02-es idővel.

Csepregi Péter ideje nem veszélyeztette az 1:33:13-as pályacsúcsot, melyet 2015-ben állított fel az Ágoston Imre-Pályi Csaba-Fegyveres Máté "mesterhármas". A 10. Intersport Tour de Tisza-tón a kerékpárosok mellett közel 30-an görkorcsolyával vágtak neki a távnak. A férfi versenyzők legjobbja és egyben a görkoris mezőny abszolút győztese Sajó Márton 13.40 körül érkezett meg Tiszafüredre 2:10:05-ös idővel. A leggyorsabb női görkorcsolya-versenyző 2:34:51-es idővel ért célba.

A tiszafüredi jó idő egész délután kitartott. A beérkező kerékpárosok és görkorisok a verseny után a fűben ücsörögve pihenték ki a 65 km-s út fáradalmait. Még tele volt bringásokkal a versenyközpontnak is otthont adó tiszafüredi park, amikor megérkezett a Bringatlon csapatok legjobbika. A kerékpárosok mellett minden esetben egy futót is magában foglaló bringatlonos társulások között a Rohangáló Doktorok értek célba elsőként 3:27:13-as idővel.

A figyelmesek a kerékpáros mezőnyben sok céges csapatot felfedezhettek, a Mátrai Erőmű, a DAF, a Szerencsejáték Zrt., a K&V Logistic Solutions és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is számos versenyzővel képviseltette magát, akik bár együtt érkeztek Tiszafüredre, a versenytávot egyéniben teljesítették.

A 65 km-s versenytáv eredményei:

Fiú U19

1 Hornyák Döme Martfű 1:41:52.25
2 Hrenkó Norbert NYKSE 1:41:54.05
3 Nagy Bende Vinibike KSE 1:41:56.35

Férfi FELNŐTT

1 Csepregi Péter Szigetmonostor 1:41:48.25
2 Magicz Dávid Körhátszél Mezőkövesd 1:41:49.01
3 Knopf Balázs NYKSE 1:41:50.55

Férfi MASTER1

1 Horváth Zsolt ViniBike Kerékpáros Sportegyesület 1:41:49.00
2 Lovasi Péter Vodafone 1:41:49.15
3 Király, László Feketenyék 1:41:49.80

Férfi MASTER2

1 Specziár Viktor Kőbányai Torna Club Sportegyesület 1:41:49.02
2 Solymosi János NYKSC 1:41:49.35
3 Rácz Szabolcs Saxum VSC 1:41:50.15

Férfi MASTER3

1 Horváth János Biondo Bike 1:41:58.70
2 Polonkai László Freeriders SE 1:46:09.70
3 Szajkó Sándor Kazincbarcika 1:46:40.00

Lány U19

1 Botka Anikó Martfű 1:46:11.25
2 Szlovencsák Panka Mátra Biker KSC 2:05:12.90
3 Morris Jenni Kornélia BEE 2:25:33.20

Női FELNŐTT

1 Szántó Nelli Budapest 1:41:58.25
2 Gaál Izabella ViniBike 1:41:59.50
3 Szentpéteri Diána dr. DSC-SI 1:42:01.25

Női MASTER1

1 Pirnyák Tímea NYKSE 1:42:00.80
2 Pásztor Petra Team 3 K 1:47:37.90
3 Fias Judit Budakeszi 2:00:10.25

Női MASTER2

1 Budai Katalin Budapest 1:50:19.35
2 Tóth Mária Anikó Angyalcipők 1:50:22.20
3 Tóth Mónika Noszvaj 1:55:53.50

Női MASTER3

1 Furucz Imréné Triton Triatlon Hatvan 2:00:32.85
2 Fodor-Fejes Adrian Adél Eger 2:07:50.35
3 Molnárné H. Erzsébet Gödöllő 2:22:49.25

Görkorcsolya férfi abszolút

1 Sajó Márton Kazincbarcika 2:10:05.80
2 Takács Norbert KDE 2:19:48.45
3 Szabics Tibor Szentes 2:38:29.25

Görkorcsolya nő abszolút

1 Kaczur Kinga Kazincbarcika 2:34:51.95
2 Janigova Dana Ms. Accor 2:42:53.90
3 Haumann-Ujvári Zsuzsanna Mórahalom 3:13:46.95

Bringatlon - 2 fős váltó

1 Böszörményi Körútfutók1 4:06:37.30
2 Szécsényi Fiúk 4:26:33.50
3 Wormhole travelers 4:28:38.60

Bringatlon - 3 fős váltó

1 CSÉCSEITEAM-3T 3:36:53.15
2 Morgan Stanley Biztos Kudarc 4:08:48.15
3 D.A.L 04:36:25

Bringatlon - 4 fős váltó

1 Rohangáló Doktorok Kvartett 3:27:13.05
2 HÖSE 4:03:59.05
3 Mátra II. 4:18:41.10

9. Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon - 2016. május 7.

Az egész hétre jellemző hektikus időjárás után - a néha megerősödő szelet leszámítva - szinte ideálisnak mondható kerékpáros idő várta a kilencedik alkalommal megrendezett Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon mezőnyét. Napsütéses, ragyogó kora májusi idő és közel 20 Celsius fokos hőmérséklet segítette a minden eddiginél népesebb, 1650 fős mezőny tókerülését.

Reggel 10 órakor először a 15 km-es kerékpártúra mezőnye, családok, baráti társaságok és nagy örömünkre sok kisgyerek vágott neki a távnak, utánuk pedig a 65 km-es mezőny foglalta el helyét a rajtegyenesben. A rajtot Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere lőtt el.
A lassúrajt, azaz a mezőny felvezetéssel történő indítása több mint 10 percig tartott, mire az utolsó rajtoló is áthaladt a rajtkapu alatt, a mezőny eleje már a Tisza hídját is elhagyta. Innét indult az éles rajt, és innentől mindenki teljes sebességgel, a maga választotta tempóban haladhatott. Poroszlónál csatlakoztak a bringásokhoz a maguk 57 km-es megmérettetésére először a görkorisok, majd pedig a Bringatlonos csapatok. A Bringatlon is új létszámcsúcsot hozott: 60 csapat nevezett erre az igazán különlegesnek mondható versenyszámra.
Az idei abszolút győztesnek - Solymosi Jánosnak - egy izgalmas szökésből sikerült hazaérnie egy nagyobb boly előtt, győzelme után hosszú órákon keresztül hömpölygött a kerékpáros mezőny a célkapun.
Az első kerékpárosok után fél órával érkeztek az első görkorcsolyázók, majd utánuk közel másfél órával az első Bringatlonos csapatok is célba érkeztek.
Tiszafüred messze híres vendégszeretetéről és ennek bizonyítékaként a célban minden résztvevő Tiszafüred és annak polgármestere, Ujvári Imre vendége volt egy tál finom halászlére - igazán jól esett a tekerés után!
Az időjárás végig kegyes volt a résztvevőkhöz, a korábbi években gyakran előforduló tavaszi viharok messze elkerülték Tiszafüredet és környékét, igazán kellemessé varázsolva ezzel ezt a kora májusi napot a Tisza-tó körül.


Eredmények:
Férfi U19
Kertész Kevin 2000 Nyíregyháza 1:41:24
Tóth Dávid 2000 Trek 1:41:27
Hornyák Döme 2001 Martfűi ÚTK 1:41:28

Férfi felnőtt
Balogh Máté 1993 Martfűi ÚTK 1:41:22
Erős András 1990 Merida Maraton CST 1:41:23
Sándor Dénes 1997 Martfűi ÚTK 1:41:24

Férfi Master1
Aranyosi Péter 1979 Nyíregyháza 1:41:23
Horváth Zsolt 1979 ViniBike 1:41:23
Komlódi Balázs 1983 Vál 1:41:24

Férfi Master2
Solymosi János 1974 NYKSC 1:40:30
Sárosi Endre 1973 Nyíregyháza 1:41:23
Audristyák Gábor 1968 Budapest 1:41:23

Férfi Master3
Tóth István Totya 1966 Budapest 1:41:22
Babos Tibor 1966 Szerpentin KE 1:41:27
Horváth János 1961 Biondo Bike 1:48:36

Női U19
Botka Anikó 2000 Martfűi ÚTK 1:51:24
Kalmár Andrea 1998 Hatvan 2:15:36
Szakács Laura 2000 KDSE 2:30:46

Női felnőtt
Földházi Krisztina 1991 KSI KE 1:53:10
Hagyó Anita 1996 Debrecen 1:56:53
Király Eszter 1988 Budapest 2:04:13

Női Master1
Hudák Szilvia 1981 Merkapt Maraton Team SE 1:50:42
Pirnyák Tímea 1984 NYKSE 1:56:59
Kovács Adrienn 1978 Zuglovasok 1:57:11

Női Master2
Molcsán Eleonóra 1975 Szigetszentmiklósi Futóklub 1:55:38
Román Szilvia 1976 SZTK Riders 1:56:47
Kocsán Éva 1975 Budapest 1:56:48

Női Master3
Dobos Ildikó 1965 Gyöngyös 2:04:18
Fügi Andrea 1953 Veszprémi Triatlon Egylet 2:14:38
Horváth Lajosné 1966 UNIQUA 2:19:42

Görkorcsolya férfi
Sajó Márton 1996 Kazincbarcika 2:07:33
Marian Vasko 1978 CSC Kosice 2:07:34
Juraj Dohanic 1970 CSC Kosice 2:07:38

Görkorcsolya női
Claudia Dohanicova 1998 CSC Kosice 2:17:30
Papp Erzsébet 1987 BAB SE 2:34:26
Kaczur Kinga 1993 Kazincbarcika 2:40:44

Bringatlon 4 fős váltó
MÁTRA I. 4:04:20
PENCI KVARTETT 4:15:38
Nagypályások 4:16:15

Bringatlon 3 fős váltó
CSECSEITEAM 3T 3:48:14
Rohangáló Doktorok Trió 3:52:52
Kuntri 3:54:53

Bringatlon párban
Böszörményi Körútfutók 4. 4:29:30
Böszörményi Körútfutók 2. 4:31:01
KerékPáros 4:31:34


8. Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon - 2015. május 9.

Ideális kerékpáros idő fogadta a nyolcadszorra megrendezett Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon résztvevőit. Enyhe szél, napsütés, kora délutántól fátyolfelhők és 20 Celsius fokos hőmérséklet asszisztált az 1500 fős mezőny tókerüléséhez.

10 órakor először a 15 km-es kerékpártúra mezőnye gurult ki a rajtkapuból Adábszalók irányába, hogy a 7,5 km-nél található frissítőállomásnál visszafordulva értek vissza a tiszafüredi Halastérre, ahol már a 65 km-es mezőny foglalta el a rajtegyenest.

A lassúrajt, azaz a mezőny felvezetéssel történő indítása több mint 7 percig tartott, mire az utolsó rajtoló is áthaladt a rajtkapu alatt, a mezőny eleje már a Tisza hídját is elhagyta. Innen indult az éles rajt, innentől mindenki teljes sebességgel haladhatott.

Poroszlónál a kerékpárosok elhaladása után a először a görkorisok, majd a Bringatlon csapatok is útnak indultak a maguk 57 km-es távján.

A kerékpárút kezdete után nem sokkal a bringás élmezőnytől a DKSI-Freeriderz 3 fős nagyon összeszokottnak tűnő csapata szökött meg, és előnyüket folyamatosan növelve több mint 4 perces előnnyel, holtversenyben értek célba, az idejük új pályacsúcs, 1:33:12,05 perc.

Az első kerékpárosok után fél órával érkeztek az első görkorcsolyázók, majd utánuk közel másfél órával az első Bringatlonos csapatok is célba érkeztek.

Az időjárás végig kegyes volt a résztvevőkhöz, a korábbi években gyakran előforduló tavaszi viharok most messze elkerülték Tiszafüredet és környékét.


Eredmények:

Férfi U19

Kertész Kevin

F

F19

2000

Nyíregyháza

1:37:54

Márkus László

F

F19

1997

Nagyréde

1:37:55

Fodor Dávid

F

F19

1997

Nyíregyháza

KSI-Csepel SE

1:37:55

Férfi felnőtt

Fegyveres Máté

F

FF

1996

Debrecen

DKSI

1:33:13

Ágoston Imre

F

FF

1994

Karcag

DKSI-Freeriderz

1:33:13

Pályi Csaba

F

FF

1990

Mezőtúr

DKSI-Freeriderz

1:33:13

Férfi Master1

Vinnai Zsolt

F

FM1

1979

Nyírtelek

ViniBike Kerékpáros Sportegyesület

1:37:44

Aranyosi Péter

F

FM1

1979

Nyíregyháza

ViniBike

1:37:46

Horváth Zsolt

F

FM1

1979

Nyíregyháza

ViniBike Kerékpáros Sportegyesület

1:37:48

Férfi Master2

Andristyák Gábor

F

FM2

1968

Budapest

Postás SE

1:37:47

Sárosi Endre

F

FM2

1973

Nyíregyháza

1:37:48

Zele László

F

FM2

1969

Budapest

1:37:51

Férfi Master3

Tóth István

F

FM3

1960

Budakeszi

1:44:52

Horváth János

F

FM3

1961

Budapest

Biondo Bike

1:45:28

Tóth Kálmán

F

FM3

1963

Eger

1:48:17

Női U19

Szabó Zsófi

N

N19

1997

Csenger

DKSI

1:44:45

Kovács Tímea Noémi

N

N19

2000

Eger

1:45:04

Szakács Laura

N

N19

2000

Kunszentmárton

KDSE

2:29:35

Női felnőtt

Szentpéteri Diána dr.

N

NF

1989

Püspökladány

HRSE

1:50:37

Gaál Izabella

N

NF

1995

Nyíregyháza

ViniBike

1:50:45

Földházi Krisztina

N

NF

1991

Budapest

KSI SE

1:50:45

Női Master1

Orosz Anita

N

NM1

1981

Budapest

HP

1:44:44

Csikiné Merk Nikoletta

N

NM1

1980

Szekszárd

1:50:45

Kovács Adrienn

N

NM1

1978

Budapest

Zuglovasok

1:50:50

Női Master2

Benczés Krisztina

N

NM2

1975

Budapest

1:43:15

Molcsán Eleonóra

N

NM2

1975

Budapest

Szigetszentmiklósi Futóklub

1:55:45

Gál Éva

N

NM2

1974

Gyöngyös

Mátra Biker KHSC

1:59:33

Női Master3

Dobos Ildikó

N

NM3

1965

Gyöngyös

1:54:23

Fügi Andrea

N

NM3

1953

Győr

Veszprémi Triatlon Egylet

2:12:25

Berze Béláné

N

NM3

1952

Gödöllő

Itron Bike Team

2:20:06

Görkorcsolya férfi

Takács Norbert

F

GK

2000

Szeged

KDE

2:08:11

Király Balázs

F

GK

2003

Kazincbarcika

Zúzmara Korcsolya Klub

2:38:41

Szabics Tibor

F

GK

1980

Szentes

2:38:44

Görkorcsolya női

Karancsi Zita

N

GK

1988

Kazincbarcika

Team 3 K

2:09:19

Szőllösi Boglárka

N

GK

1983

Jászberény

2:14:05

Kékedi Evelin

N

GK

1997

Kazincbarcika

Zúzmara Korcsolya Klub

2:20:07

7. Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon - 2014. május 11.

Nagyon elszánt volt ma a 7. alkalommal megrendezett Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon közel 1500 résztvevője, aki végig bringázta, görkorizta, vagy esetleg részletekben végigfutotta a maga választott távját a Tisza-tó körül.

Őket egyáltalán nem érdekelte, hogy az eseményen tiszteletét tette előbb az eső, utána a szél, ők csak mentek a maguk feje, illetve a felvezető autó után. A 65 kilométeres távon a pálya elején zajló útfelújítási munkálatok ellenére is hihetetlenül jó eredmények születtek minden kategóriában, dacára az útfelmarásoknak és a terjedelmes pocsolyáknak.

Mindeközben a néhol szemerkélő, néha szakadó eső ellenére a versenyközpont környékén, a Halas téren is zajlott az élet, hiszen a 7. Tour de Tisza-tó idén a Tisza-tó napja rendezvénysorozat része is volt. Így számos kiállító és program várta azokat, akik épp nem a pályán sportoltak. A füves téren az Intersport, a Sponser és a Cartographia sátrai várták az érdeklődőket, ezen kívül fitneszprogramokon, gyermek horgászversenyen lehetett részt venni, illetve a Tisza-tavi ételek sétányán finomabbnál finomabb ételeket lehetett ebédelni.

Először a 15, majd a 65 kilométeres távra indultak a kerékpáros túrázók és versenyzők, majd a mezőny elhaladása után Poroszlón gördültek rá a kerékpárútra a görkorcsolyások. A Bringatlon csapatok futói is Poroszlón csatlakoztak a mezőnyhöz. A leghosszabb távról az első két versenyző alig több mint 1 óra 44 perc alatt ért vissza, őket hatalmas boly üldözte csupán néhány másodperces lemaradással, szó szerint az utolsó métereken eldöntve egy-egy helyezés sorsát. A győztes fiatalember Hajdu Barna lett 1:44:03-as időeredménnyel, a legjobb női eredmény pedig Tóth Éváé lett, ideje 1:58:02 volt.
Az eredményhirdetésen aztán a különböző kategóriák győzteseit az időközben a felhőkön keresztül már derengő napütésben fogadta hatalmas taps.

Eredmények:
U19, női:
1.: Sólyom Panna (Szentendrei Sólymok) - 2:26:55
2.: Szigeti Zóra (Szentendrei Sólymok) - 2:26:55
3.: Ambrusics Alíz (Isaszeg) - 2:28:31

U19, férfi:
1.: Bódi Levente (NYKSE) - 1:44:13
2.: Márkus László (Nagyréde) - 1:47:25
3.: Dallos Dániel (ViniBike Kerékpáros SE) - 1:50:42

Felnőtt női:
1.: Sáska Beáta (Esztergom) - 2:12:29
2.: Szentpéteri Diána (HRSE) - 2:14:31
3.: Földházi Krisztina (KSI SE) - 2:19:21

Felnőtt férfi:
1.: Hajdu Barna (DKSI-Freeriderz SE) - 1:44:03
2.: Kutács Zsolt (George KSE) - 1:44:07
3.: Bogyó Péter (Freeriderz SE) - 1:44:12

Master 1 női:
1.: Tóth Éva (Kőbányai TC)- 1:58:02
2.: Solcz-Ujvári Magdolna (SZTK Riders) - 2:00:30
3.: Benczés Krisztina (Budapest) - 2:03:31

Master 1 férfi:
1.: Monostori Ákos (Szerpentin KE) - 1:44:04
2.: Horváth Zsolt (ViniBike Kerékpáros SE) - 1:44:08
3.: Nagy Gyula (DKSI-Freeriderz SE) - 1:44:10

Master 2 női:
1.: Tóth Edit (Pétervására) - 2:09:34
2.: Gál Éva (Mátrabiker KHSC) - 2:09:49
3.: Dobrovitz Rita (Bike4Life) - 2:15:16

Master 2 férfi:
1.: Solymosi János (NYKSC) - 1:44:06
2.: Nagy II. Zoltán (DKSI-Freeriderz SE) - 1:44:09
3.: Hován Robert (Nyíregyháza) - 1:44:09

Master 3 női:
1.: Dr. Dudás Zsuzsanna (Szeged) - 2:20:05
2.: Berze Béláné (Itron Bike Team) - 2:26:32
3.: Fekete Amy (Budaörs) - 2:30:12

Master 3 Férfi:
1.: Tóth István (Budakeszi) - 1:51:49
2.: Gál István (Miskolc) - 1:57:40
3.: Fekete Gábor (Mezőtúr) - 1:57:40

Handbike férfi:
1.: Legeza György (Blue Scorpions) - 2:41:26
2.: Bók László (ELTE BEAC Plythlon) - 2:50:49

Görkorcsolya női:
1.: Kaczur Kinga (Kazincbarcika) - 2:43:01
2.: Papp Erzsébet (Budapest) - 2:43:49
3.: Kékedi Evelin (Zúzmara Korcsolya Klub) - 2:53:09

Görkorcsolya férfi:
1.: Király Bálint (Zúzmara Korcsolya Klub) - 2:42:32
2.: Király Balázs (Zúzmara Korcsolya Klub) - 2:55:09
3.: Szabics Tibor (Szentes) - 3:07:01

6. Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon - 2013. május 4.

2013 a bringa éve a BSI-nél, amelynek első állomása május 4-én a 6. Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon esemény volt. A 15 km-es táv mezőnyéhez családi és baráti csapatok csatlakoztak, míg a felkészültebbek 65 km teljesítésére vállalkoztak. Több mint 8 percig tartott, míg a kerékpárosok mezőnye áthaladt a rajkapu alatt, amelyet Pintér Erika, Tiszafüred város polgármester asszonya indította el nem sokkal 11 óra előtt.

Poroszlóhoz érve görkorisok és futók egészítették ki Magyarország második legnagyobb tavát kerülő 1300 fős mezőnyt.

A bringatlon táv második alkalommal is népszerűnek bizonyult, a kissé szeles, de napsütéses időben szép számmal kerülték a tavat 2,3 valamint 4 fős váltók, ahol bizony egy csapattag mindig futott, miközben a többiek bringával kísérték.

A versenytávon a Debrecenből érkező Hajdu Barna kerékpározott a leggyorsabban, míg a hölgyek között a szatymazi Tanács Gabriella volt az első célba érkező. A görkorisok 57 km-es távjáról a kazincbarcikai Karancsi Sándor és jászberényi Szöllősi Boglárka tért vissza a leghamarabb, utánuk közel 5 órán keresztül érkeztek célba az esemény résztvevői. A teljes tavat kerülő bringatlon váltók közül a 3T, azaz Csécsei Tibor, Csécsei Zoltán és Csécsei Tamás trió tért vissza elsőként a tiszafüredi célba.

Eredmények az Intersport Tour de Tisza-tó és Tisza-tavi Bringatlon 2013-as eseményén:

Kereshető eredménylista az eseményt szervező BSI honlapján >>

65 km

Az U19, felnőtt, Master 1, Master 2, Master 3 kategóriák díjazottjai:

Abszolút kategória, férfi:
1. Hajdu Barna (1988), Debrecen, ideje: 1:38:34.75
2. Fábián Norbert (1989), Ózdi KE, ideje 1:38:36.30
3. Pályi Csaba (1990), Dr. Bátorfi AKTK, ideje 1:38:37.40

Abszolút kategória, nő:
1. Tanács Gabriella (1985), Szatymaz, ideje 1:50:18.20
2. Bakonyi Réka (1984), Csákvár, ideje 1:55:32.40
3. Andó Ágnes (1986), Felsőzsolca, ideje 1:57:20.80

U19, férfi:
1. Kató László (1995), Aktív Zóna FC, ideje 1:41:39.30
2. Márton Patrik (1997), Salgótarján, ideje 1:45:39.30
3. Radványi Norbert (1998), Freeriders SE, ideje14.75

U19, nő:
1. Válóczi Boglárka (1995), MTK, ideje 1:50:16.00
2. Hartman Vivien (1996), Balmazújváros, ideje 3:15:45.60
3. Fazekas Fruzsina (2003), Budapest, ideje 3:18:07.55

Master 1, férfi:
1. Nagy Gyula (1979) Debrecen, ideje 1:38:14.00
2. Vilmányi Tamás (1979), Miránk – DOMKK, 1:38:15.00
3. Solymosi János (1974), NYKSC

Master 1, nő:
1. Benczés Krisztina (1975), ideje 1:55:50.90
2. dr. Huszti Linda Éva (1981), Bringabanda SC, ideje 1:57:34.75
3. Dobrovitz Rita (1974), Perbál, ideje 2:06:00.35

Master 2, férfi:
1. Rácz Szabolcs (1972), Saxum Greenzero, ideje 1:38:39.00
2. Török László (1968), ideje 1:41:27.65
3. Rákos Tamás (1969), Salgótarján, ideje 1:41:30.55

Master 2, nő:
1. Tóth Ágnes (1966), Budaörsi TK, ideje 1:54:04.55
2. Börcsök Györgyi (1970), Hódmezővásárhely, ideje 2:14:57.50
3. Kovács Anna (1966), Vudapest, ideje 2:22:10.25

Master 3, férfi:
1. Lelkó Attila (1962), Balatonmária, ideje 1:45:35.10
2. Kis Tibor (1963), Szeged, ideje 1:47:31.35
3. Kocsi Sándor (1955), GIANT Gyömrő, ideje 1:49:18.85

Master 3, nő: 1. Reinman Katalin (1960), Budapest, ideje 2:22:17.30
2. Butiné Kótai Piroska (1959), Százhalombatta, ideje 2:29:26.95
3. Fekete Amy (1963), Budaörs, ideje 2:31:43.65

Handbike férfi, abszolút:
1. Legeza György (1958), Blue Scorpions, ideje 2:16:53.80

Görkorcsolya

Abszolút kategória, férfi:
1. Karancsi Sándor (1985), Kazincbarcika, ideje 1:56:27.50
2. Cubos Misko (1967), ideje 1:57:52.35
3. Samuel Doval (1981), ideje 1:57:52.55

Abszolút kategória, nő:
1. Szöllősi Boglárka (1983), Jászberény, ideje 2:03:44.15
2. Karancsi Zita (1988), Kazincbarcika, ideje 2:03:47.85
3. Matolcsi Zita (1983), Érd, ideje 2:18:34.35

2 fős Bringatlon csapatok:
1. PENCI Duó (Juhász Sándor, Kovács László)

3 fős Bringatlon csapatok:
1. 3T (Csécsei Tibor, Csécsei Zoltán, Csécsei Tamás)

4 fős Bringatlon csapatok:
1. Nagypályások KSE (Antal Annamária, Véghné Gergely Mónika, Végh Viktor, Soltész Bálint)

5. Intersport Tour de Tisza-tó - 2012. május 6.

Május 6-án, vasárnap 1636-an neveztek az 5. Intersport Tour de Tisza-tó esemény 4 különböző távjára, ami rekord az esemény történetében. A Magyarország második legnagyobb tavát megkerülő kerékpáros verseny és túra mezőnyéhez a görkorcsolyások mellett idén először kerékpáros-futó vegyes csapatok is csatlakoztak.
Az esemény képeit már megnézheted a képcsarnokban!

Az eseményen bárki megtalálhatta a neki való sportágat és távot: a 65 kilométeres kerékpáros táv teljesítői megkerülték a Tisza-tavat, a 15 kilométeres túra résztvevői bejárták Tiszafüred környékét. A görkorcsolyásokat 57 kilométer várta a tóparton, és ekkora távot tehettek meg az esemény idei újdonságának, az Intersport Tisza-tavi Bringatlonnak a résztvevői is. Az új versenyszám nagy sikert aratott, 23 csapat 70 versenyzője vágott neki a tó körül távnak a létszámuknál pontosan eggyel kevesebb biciklivel. Akinek nem jutott bicikli, annak futnia kellett!

A 15 kilométeres túra mezőnye 10:15-kor indult, majd 10:50-kor a 65 kilométeres táv lassú rajtja következett, a rajtot Pintér Erika, Tiszafüred város polgármestere lőtte el - az éles rajt Poroszlón volt.

A 65 km-es távon a férfiaknál Vilmányi Tamás, a Saxum Greenzero tagja kerékpározott a leggyorsabban, a hölgyeknél Jurenka Krisztina, a ELTE-BEAC Polythlon versenyzője állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A görkorcsolya táv Poroszlóról rajtolt. A férfiaknál Karancsi Sándor volt az első beérkező, a hölgyeknél Szőllősi Boglárka bizonyult a legjobbnak.

Az új versenyszámban, a Bringatlon csapatai 2-3-4 fős váltóban indulhattak. A 2 fős váltóban a Gyötrisek csapata állhatott a dobogóra, a 3 fős váltóban a SportForever csapata, a 4 fős váltóban pedig a VIK707 váltó volt a leggyorsabb.

A sportesemény központjában, Tiszafüreden BringaSuli is várta a 3 és 14 év közötti gyerekeket, ahol egy közlekedésbiztonsági teszt kitöltése után ügyességi pályán kellett áthaladniuk. A program célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a KRESZ szabályainak betartására és a biztonságos közlekedésre.


Eredmények:

65 km:

Abszolút kategória, férfiak:
1. Vilmányi Tamás, Debrecen, Systematica Debrecen, 1.37.25.
2. Vinnai Zsolt, Nyírtelek, vinibike.hu, 1.38.29.
3. Solymosi János, Nyíregyháza, NYKSC, 1.38.31.

Abszolút kategória, nők:
1. Jurenka Krisztina, Budapest, ELTE-BEAC Polythlon, 1.46.23.
2. Epres Kornélia, Budapest, Bikeexpress SE, 1.51.45.
3. Benczés Krisztina, Budapest, 1.51.45.

Görkorcsolya:

Abszolút kategória, férfiak:
1. Karancsi Sándor, Kazincbarcika, 1.58.41
2. Kalevi Frondelius, Raimo, Budapest, Kori 2000, 1.59.22
3. Sajó Márton, Kazincbarcika, Zúzmara Korcsolya Klub, 2.11.11

Abszolút kategória, nők:
1. Szőllősi Boglárka, Jászberény, 2.11.33
2. Besenyei Boglárka, Kazincbarcika, 2.27.54
3. Matólcsi Zita, Érd, 2.30.01

Bringatlon 2 fős váltó:

1. Gyötrisek - Szücsi László, Szmolnik Zoltán, 4.24.46
2. Vizet - Hegedüs Lajos, Salamon István, 4.42.52
3. Pálinka SE - Maksa Zsolt, Szabó Péter, 4.48.23

Bringatlon 3 fős váltó:

1. SportForever - Tóth Tamás, Honfy Márton, Nagy Anett Vivien, 5.15.50
2. Agarak - Csathó Tímea, Kovácsné Mesz Izabella, Szécsi Lászlóné, 5.32.55

Bringatlon, 4 fős váltó:

1.VIK707 - Németh Viktor, Pápai Gergő, Pápai Márton, Pápai Benedek, 3.58.01
2.PENCI KVARTET - Búzási Gábor, Juhász Sándor, Kata Roland, Kovács László, 4.17.33
3. ALL 4 RUN - Kovács Edina, Harangozó Döniz, Kovács Levente dr., Süvöltős Bence, 4.27.43

4. Intersport Tour de Tisza-tó - 2011. május 7.

Részvételi rekord és új pályacsúcs a férfi abszolút kategóriában; ez a szombaton zajlott 4. Intersport Tour de Tisza-tó kerékpáros verseny és túra mérlege. Az eseményre 1300-an neveztek.

Tiszafüred pompás idővel várta a kerékpározni vágyókat: napsütés és kellemes idő fogadta az Intersport Tour de Tisza-tóra érkezőket. A versenyközponthoz közeli parkolók hamar megteltek, és egymás után kerültek le az autókról az ide szállított bringák. Sokan neveztek a helyszínen is; Péter Attila, a BSI eseményeinek állandó szpíkere nem győzte hangsúlyozni, hogy részvételi rekord várható. Fél 11-kor a 15 kilométeres kis táv indulói rajtoltak el Katona György, a Tisza-tó Kht. ügyvezető igazgatója jelére. Majd megkezdődött a 65 kilométeres táv indulóinak "felvonulása", azaz a hosszú távra indulók foglalták el helyüket a célfolyosón. A kerékpáros verseny résztvevőit Pintér Erika, Tiszafüred polgármestere rajtoltatta el. Olyan sok bringás vágott neki a Tisza-tó megkerülésének, hogy 9 percig tartott, mire az utolsó kerékpáros is elhagyta a tiszafüredi Halas teret. A bringások a 33-as út Poroszló előtti szakaszán "élesítettek": az addig együtt haladó mezőny onnan már saját tempójában hajtott, tekert, kerekezett a Tisza-tó bringaútján. A kerékpárosok hol a tó közvetlen közelében, ahol amellett, fákkal szegélyezett úton haladtak.

E közben a 15 kilométeres táv indulói folyamatosan érkeztek vissza a tiszafüredi célba. A 65 kilométert teljesítők közül pedig elsőként Nagy Gyula, az Aegon Cycling Team versenyzője ért célba. Olyannyira jól teljesített, hogy 1:38:31-es idejével új pályacsúcsot állított fel. Szépen el is szakadt a mezőnytől, mindössze egy üldöző követte. A nők leggyorsabbja a tavalyi ezüstérmes Vajkó Ildikó volt, 1:53:36 alatt kerülte meg a Tisza-tavat. A 65 kilométeres táv indulói ezt követően - ki-ki tempójától függően - órákon keresztül érkeztek célba. Köztük volt Halápi Sándor veloszipéd világbajnok, aki régi időket idéző járgányával kerekezett az Alföld legnagyobb tavánál. Kicsik és nagyok, családok és bringás csapatok tekertek a Tisza-tónál - jókedvűen és jó időben. A kerékpárosok mezőnyén kívül kisebb görkorcsolyás csapat is haladt a tó körül, ők Poroszlónál kapcsolódtak be a Tisza-tó megkerülésébe.

A 4. Intersport Tour de Tisza-tó indulói közül senki sem lehetett elégedetlen: jó időben, gyönyörű környezetben, az ország egyik érdekes és szép táján töltötték ezt a szombatot, miközben egy remek versenyen és túrán vehettek részt. Aki pedig igazán szerencsés volt, a sorsoláson nyert ajándékot, a legszerencsésebb résztvevő pedig egy Genesis kerékpárt vihetett haza.


Eredmények, 65 km

Abszolút kategória, férfiak:
1. Nagy Gyula (Aegon Cycling Team) Hajdúböszörmény 1:38:31
2. Vilmányi Tamás (Systematica Debrecen) Debrecen 1:38:34
3. Kádár Csaba (Aegon Cycling Team) Debrecen 1:38:59

Abszolút kategória, nők:
1. Vajkó Ildikó (Tiszafüred) 1:53:36
2. Benczés Krisztina (Budapest) 1:53:42
3. Renner Mónika (Bringabanda SC) Budapest 1:58:56

Férfi felnőtt kategória:
1. Kádár Csaba (Aegon Cycling Team) Debrecen 1:38:59
2. Hajdú Barna (Aegon Cycling Team) Debrecen 1:3:57
3. Keszthelyi Dániel (Budapest) 1:41:20

Férfi master 1:
1. Nagy Gyula (Aegon Cycling Team) Hajdúböszörmény 1:38:31
2. Vilmányi Tamás (Systematica Debrecen) Debrecen 1:38:34
3. Garamszeg László (Budapest) 1:3:53

Férfi master 2:
1. Nagy II. Zoltán (Systematica Debrecen) Debrecen 1:39:00
2. Dejan Vasiljev (Szegedi Kerékpáros SC) Szeged 1:41:14
3. Sikari Gábor (Budapest) 1:41:21

Férfi master 3.:
1. Pásztor Zoltán (Budapest) 1:41:16
2. Jenei János (Mátra Biker SE) Martfű '48:14
3. Márta Mihály (Orosháza) '48:47

Férfi U19:
1. Bakosi Nándor (KSI Schwin Csepel) Budapest 1:39:00:00
2. Jónás Gábor (Nyíregyházi Kerékpáros SK) Nyíregyháza 1:39:00:50
3. Tóth Márton (Vinibike) Nyíregyháza 1:41:20

Női felnőtt kategória:
1. Budai Beáta (Mátra Biker SC) Gyöngyös 2:04:40
2. Andó Ágnes (Felsőzsolca) 2:04:55
3. Pagács Beatrix (Budapest) 2:12:38

Női master 1:
1. Benczés Krisztina (Budapest) 1:53:42
2. Renner Mónika (Bringabanda SC) Budapest 1:58:56
3. Monostori Zita (Budapest) 2:02:07

Női master 2:
1. Vajkó Ildikó (Tiszafüred) 1:53:36
2. Szabó Marianna (Gyöngyös) 2:04:40
3. Ortiz Suarez Mária (Budapest) 2:21:39

Női master 3:
1. Dudás Zsuzsanna (Szeged) 2:12:48
2. Fügi Andrea (Győri Futóklub) Győr 2:21:06
3. Berze Béláné (Itron Bike Team) Gödöllő 2:21:25

Női U19:
1. Zsengellér Zita (Szentendre) 2:22:18
2. Ecsedy Anna (Szentendre) 2:41:43
3. Sólyom Panna (Szentendre) 2:41:51

Eredmények, görkorcsolya, 57 km

Férfiak:
1. Karancsi Sándor (Kazincbarcika) 2:02:50
2. Raimo Frondelius (FIN) 2:02:55
3. Bontovics Imre (Budapest) 2:08:06

Nők:
1. Karancsi Zita (Kazincbarcika) 2:04:10
2. Karaszi Piroska (Rétság) 2:43:10
3. Matolcsi Zita (Érd) 2:48:41

3. Intersport Tour de Tisza-tó - 2010. május 8.

Az abszolút eredmények tekintetében nyíregyházi és gyenesdiási győzelem született a 3. Intersport Tour de Tisza-tó országúti kerékpáros versenyen és túrán, amelyen minden eddiginél többen, 930-an vettek részt. A legtöbb induló - több mint 700 - a 65 kilométeres távon állt rajthoz, de a 15 kilométeres szakaszt is azért 100-nál többen választották, a görkörcsolyások pedig, akik 57 kilométert tettek meg, mintegy 20-an követték a mezőnyt.

A tiszafüredi Halas téren már reggel megkezdődött a versenyre való készülődés. A Tisza-tó körbekerékpározására vállalkozók az ország minden részéből jöttek, egymás után érkeztek a biciklikkel "megpakolt" autók a parkolókba. A kicsit felhős, de kellemes "bringázóidőben" először a 15 kilométeren indulók álltak rajthoz. Közöttük sok volt a gyerek, és a családosok is szép számmal képviseltették magukat. Húsz perccel később a "nagyok" rajtja következett, amit Mihály Sándor, Tiszafüred alpolgármestere lőtt el. A bringások majdnem hat percen keresztül tekertek át a rajtkapun, hogy Poroszlóig kövessék a felvezető autót. A hol napos, hol kissé borúsabb időben kiváló volt a hangulat, érezhető volt, hogy mindenki jóleső és örömteli biciklizésre készül. A lassúrajt a Tisza-tavi kerékpárút kezdetén ért véget, ahonnan már egyből megindult az élboly. Ennél a pontnál kapcsolódtak be a versenybe a görkorcsolyások.

A rajt után kiürült Halas térre az első rajt után mintegy 30 perccel érkezett vissza az első bringás a 15 kilométeres távról, aztán fokozatosan szállingózott vissza a többi rövid távos induló. A 65 kilométeres táv teljesítői közül egy nagyjából kéttucat főből álló élbollyal elsőnek a nyíregyházi Bakosi Nándor, a Vinibike versenyzője futott be, 1:43:24:90 alatt teljesítve a Tisza-tavi kört. A nők abszolút győztese Buda Péterné lett Gyenesdiásról, a Mazsola SE színeiben, 1:47:46:75-ös idővel.

Utánuk több kisebb "bollyal", majd folyamatosan egymás után jöttek be a bringások. A távot nemcsak "sima" kerékpárral teljesítették az indulók, mert voltak handbike-osok, tandemesek is, de a legnagyobb érdeklődés mégis Halápi Sándor veloszipéd világbajnok járgányát kísérte, amit legalább 10-15 bringás és szurkoló fényképezett a befutó után. A beérkezők jóformán célba érkezés után nem sokkal már meg is tekinthették a verseny eredménylistáit.

Ez az esemény sem telt ajándéksorsolás nélkül. Az Intersport ajándékcsomagjait öten vihették haza, s gazdára talált a fődíjnak is beillő Genesis Delta Mountain Bike kerékpár. A 3. Intersport Tour de Tisza-tó közel ezer résztvevője kora délután búcsúzott Tiszafüredtől.


Eredmények:

Kerékpár

Abszolút kategória, férfiak:
1. Bakosi Nándor (Vinibike) Nyíregyháza 1:43:24:90
2. Fábián Norbert Ózd 1:43:25:55
3. Kádár Csaba (AEGON-PNIVO) Debrecen 1:43:26:15

Abszolút kategória, nők:
1. Budai Péterné (Mazsola SE) Gyenesdiás 1:47:46:75
2. Vajkó Ildikó (Tiszatavi Tekerők) Tiszafüred 1:47:51:60
3. Tóth Melinda Berekfürdő 1:47:51:70

Fiú U15 (1996-ban vagy később születettek):
1. Turi Szabolcs (Fillari Team Budaörs) 1:53:48
2. Erdei Gergő 2:24:02
3. Márton Patrik 2:27:30

Fiú U19 (1992-1995 között születettek):
1. Bakosi Nándor (Vinibike) 1:43:24
2. Jónás Gábor (Vinibike) 1:43:26
3. Mesa-Mayo András 1:43:28

Férfi felnőtt (1981-1991 között születettek):
1. Fábián Norbert 1:43:25
2. Kádár Csaba (AEGON-PNIVO) 1:43:26:15
3. Bogyó Péter (Pénzügyőr SE) 1:43:26:6

Férfi master 1 (1971-1980 között születettek):
1. Horváth Zsolt (vinibike) 1:43:26
2. Petró Károly 1:43:27
3. Kovács István 1:43:28

Férfi master 2 (1961-1970 között születettek):
1. Sikari Gábor 1:43:29
2. Szabó Gábor (Szolnoki Bicósok) 1:43:30
3. Páli István Zoltán 1:43:35

Férfi master 3 (1951-1960 között születettek):
1. Molnár Imre (Szolnoki Bicósok) 1:43:41
2. Balázs Péter 1:43:42
3. Tóth Imre 1:44:09

Férfi master 4 (1950-ben vagy korábban születettek):
1. Eszes Gábor 1:56:55
2. Illés Ferenc 2:00:20
3. Cselényi András 2:04:46

Lány U15 (1996-ban vagy később született lányok):
1. Márton Fanni 2:27:04
2. Vadász Kata 2:42:53
3. Ledinszky Lilla 3:15:15

Lány U19 (1992-1995 között születettek):
1. Válóczi Boglárka (MTK) 2:01:11
2. Dénes Veronika 2:14:48
3. Török Dóra 2:27:30

Női felnőtt (1981-1991 között születettek):
1. Budai Beáta (Mátrabiker SC) 1:57:42
2. Horváth Zsófia 1:58:29
3. Torres Melinda 2:05:42

Női master 1 (1971-1980 között születettek):
1. Tóth Melinda 1:47:51
2. Kapott Andrea 2:01:30
3. Csovelyák Zita 2:10:20

Női master 2 (1960-1970 között születettek):
1. Budai Péterné (Mazsola SE) 1:47:46
2. Vajkó Ildikó (Szolnoki Bicósok) 1:47:51
3. Szabó Marianna (Gyötri Triatlon Klub) 2:01:10

Női master 3 (1951-1960 között születettek):
1. Tóth Imréné Kati 2:12:56
2. Illésné Czine Zsuzsanna 2:14:20
3. Berze Béláné 2:16:50

Handbike

1. Legeza György (Guriga SE) 2:14:35

Görkorcsolya

Férfiak:
1. Raimo Frondelius (FIN, Kori 2000) 1:59:37
2. Potor Szilveszter (Kori 2000) 2:00:04
3. Farkas Tamás 2:00:16

Nők:
1. Apró Andrea (Kori 2000) 2:30:59
2. Sinka Szilvia (2:43:33)
3. Pap Zsuzsanna 3:00:02

2. Intersport Tour de Tisza-tó - 2009. május 11.

Több mint hatszázan döntöttek úgy, hogy hazánk egyik legszebb tava mellett, mozgással töltenek egy szombati napot - ők alkották a 2. Intersport Tour de Tisza-tó mezőnyét!

A május 9-én megrendezett kerékpáros eseményen minden mozgást szerető jól érezhette magát, sőt, a kettő helyett több keréken gurulók is kipróbálhatták magukat, hiszen a görkorcsolyások számára is nyitott volt az esemény. A Tisza-tó kerülő bringás és görkoris mezőny a Tisza-tó fővárosában, Tiszafüreden gyülekezett.

A rendszeresen sportolókat, és a vállalkozó szelleműeket egy 64 kilométeres túra várta, amely a Tiszafüred - Poroszló - Kisköre - Abádszalók - Tiszafüred útvonalon kerülte meg a tavat. A kisgyermekes családok számára egy 15 kilométeres túra volt az ideális választás, míg a görkorcsolyával indulók 55 kilométeres kört tehettek meg.

Az időjárás a kegyeibe fogadta a népes mezőnyt, hiszen kellemes melegben kerekezhettek, karnyújtásnyira a Tisza-tótól. A kijelölt távot a kerékpárosok a forgalomtól elzárt kerékpárúton tehették meg, teljesítményüket pedig az út menti frissítőállomások segítették.

A 64 kilométeres távon abszolút elsőként Vinnai Zsolt és Nagy Enikő értek célba, életkoronként pedig 13 kategóriában hirdettek győzteseket. A görkorcsolyások versenyében Frondelius Raimo és Kerékgyártó Anett voltak a leggyorsabbak.


Győztesek:

Férfi felnőtt kategória: Vizer Barnabás

Férfi Master 1: Vinnai Zsolt

Férfi Master 2: Dér Zsolt

Férfi Master3: Molnár Imre

Férfi U15: Dévay Márk

Férfi U19: Bakosi Nándor

Női felnőtt: Nagy Enikő

Női Master1: Kapott Andrea

Női Master2: Vajkó Ildikó

Női Master3: Dr. Sipos Andrea

Női U15: Fuchs Renáta

Férfi görkorcsolya: Frondelius Raimo

Női görkorcsolya: Kerékgyártó Anett

Tour de Tisza-tó - 2008. május 10.

66,6 km - ennyi volt a pontos távja a Coca-Cola Testébresztő programsorozat kerékpáros eseményének, az idén először megrendezett Tour de Tisza-tó túraversenynek. Túra, mert minden bringást és kerekeken guruló sportolót és sportkedvelőt vártak a tiszafüredi Halas téren a szervezők. És verseny, mert a nők és a férfiak, valamint a mountain bike-kal, az országúti kerékpárral, a görkorcsolyával és a rollerrel indulók között összesen 32 kategóriában hirdettek győztest és helyezetteket a szervezők.

Közel 300-an neveztek az eseményre és indultak neki Tisza-tó megkerülésének - a kisgyermekes családok a rövidebb, 15 km-es túrát választották. A sok száz bringás megmutatta magát Tiszafürednek, majd a városi kitérő után elindultak a 33-as úton Poroszló felé. Poroszlótól Kiskörén és Abádszalókon keresztül egy négy méter széles kerékpársztrádán, az EuroVelo hálózat egyik legszebb hazai szakaszán vezetett az út vissza a célig, Tiszafüredig. Út közben Kiskörén, az erőmű gátja előtt volt lehetőség frissítőt felvenni ahol NaturAqua, Powerade és Tibi csoki volt a menü. A frissítőig a hátszél is segítette a sportolókat. Annál inkább érezhető volt a szembeszél Tiszafüred felé fordulva - mert bár a nyílt terepen szemet gyönyörködtető kép tárul a bringások elé, de éppen ezért a gáton kevés szélárnyékos útszakaszt lehet találni.

Azok, akik ezt a napot versenyzésre szánták, már a hátszeles szakaszon igen nagy tempót diktáltak: kis csoportokra szakadt szét a mezőny. Az élen haladók a szembeszéllel is megküzdöttek, és az utolsó 200 méteren látványos sprinten döntötte el Vizer Barnabás és Tóth Attila, hogy ki a leggyorsabb. Végül a célvonalon Vizer Barnabás lendíthette magasba a kezét, így ő kapta a Tour de Tisza-tó abszolút férfi győztesének járó nagy serleget is. A hölgyeknél a még nagyon fiatal Fuchs Renáta érkezett vissza elsőnek a Tisza-tó fővárosába, Tiszafüredre - közel negyed órával megelőzve László Klárát és Pap Esztert.

A résztvevők és a közönség a rajt és a díjátadó előtt találkozhattak Nagy "Gizmó" Attilával és barátaival, akik magassági kormányt is szereltek e kerékpárjaikra. A freestyle show során több látványos trükknek is tapsolhattak a nézők. A program részeként üzemelt a BringaSuli ügyességi pályája, amelyre több környékbeli településről is eljöttek a gyerekek. Érdemes is volt idáig elbiciklizniük, mert értékes nyereményeket, három darab kerékpárt és fejvédőket sorsoltak ki közöttük.

Az indulók a gulyásparti közben azon is gondolkodhattak, hogy legközelebb mikor fognak visszatérni edzeni, kirándulni vagy a családdal egy hosszabb-rövidebb nyaralásra; jövőre biztosan, hiszen akkor is mindenkit vár majd a Tour de Tisza-tó!