Dupla születésnap az 5. K&H mozdulj! velencei tóúszáson

 

Az elmúlt hét hűvösebb időjárásának nyoma sem maradt augusztus 2.-ára, így az 5. K&H mozdulj! velencei tóúszás és túratriatlon napsütéses, 30 fok feletti kánikulában zajlott le. Reggel 9 és délután3 között folyamatosan rajtolt el az 1500-nál is több nevező, hogy megtegyék a három táv egyikét a 26 fokos vízben.
Az 500, 1500, illetve 3000 méter megtétele után voltak, akik még nem akartak rögtön kifeküdni a strandra, hanem inkább kerékpáron, illetve gyalog folytatták a sportolást. A túratriatlon résztvevői az úszást követően körbetekerték a tavat, melyet Pákozdnál még egy 7 km-es túrával is megszakítottak.

Az eseménynek otthont adó gárdonyi Sportbeach kiváló helyszínnek bizonyult, mert mind a családok, baráti társaságok megtalálhatták a számukra legjobb programot. A kísérők a kiállító sátrak között nézelődve, vagy egyszerűen a strandon napozva várhatták ismerőseiket a célba visszaérkezni.

Dél körül a Kissné Szalay Erzsébetet a parton köszöntötték barátnői, elénekelve neki a Boldog Születésnapot, ugyanis pont a verseny napján ünnepelte 40. születésnapját. Az eseményen való indulást meglepetésként kapta Erzsébet, és csupán reggel 7kor tudta meg, hogy délelőtt neki le kell úszni 3000 métert, amit kitűnően teljesített is. Ráadásul nem is egyedül úszott, hiszen lánya, Dorina is vele tartott, ő az 500 métert teljesítette. Hogy a történet még kerekebb legyen megtudtuk, hogy Dorina édesanyjával egy napon született, így ő szintén születésnapot ünnepelt, mégpedig a 13.-at. A versenykiírásnak megfelelően délután négyig be kellett érni minden résztvevőnek, és ekkor zárult is az 5. K&H mozdulj! velencei tóúszás.