K&H mozdulj! futónapok Kecskeméten tizenegyedszer!

 

Az időjárás az elmúlt napokban egy szemernyi kétséget nem hagyott afelől, hogy nem lehetünk egy pillanatig sem biztosak semmiben. Hogy például rövid futópólóban-e, vagy esőkabátban fogjuk megélni a mai eseményt. Aztán az utolsó pillanatban megkönyörültek rajtunk a felhők meg a szél, és néhány kilométerrel odébb vonultak, onnan nézték, ahogyan kékbe borul Kecskemét csodaszép belvárosa. Itt futhatta le a 3,4 kilométeres kört az az 1700 futó, aki benevezett a 11. K&H mozdulj! futónapok mai állomására.

A rajt előtt egy rövid bemelegítést vezényelt le a színpadról Vörös Móni, ebben segített neki kilenc éves kislánya, Viki. A Fitt Woman Fitness Klub fitneszedzőjének mozdulatait sok százan követték, mielőtt mindenki beállt volna a rajtvonal mögé. Aztán 14 óra 20 perckor megszólalt Pintérné Szabó Terézia, a K&H Bank Kecskemét fiókcsoport vezetője kezében a rajtot jelző duda, és a mezőny áramolni kezdett hosszú, tömött sorokban a pályára, hogy a kört lefutva ugyanide érkezzenek vissza. Mindenki a maga tempójában futott, ki versenyezve - ők 10 perc után már a célban voltak, a győztes Galamb Csaba 10:10-es eredménnyel -, ki pedig kényelmesen, családdal akár, vagy barátokkal. A győztesek után hosszú perceken keresztül érkezett a célba a mosolygós, kék pólóba öltözött tömeg, fiatalok, öregek, sokan kézen fogva, a kicsik apu nyakában a célban majd' mindenki integetve - a szurkolók szüntelen tapsától kísérve. Mikor a rajt utáni 29. percben a legutolsó futó is beért, elkezdhettünk készülődni az eredményhirdetésre és a kisorsolt ajándékok kiosztására. Minden győztes és nyertes megkapta a hatalmas tapsát, mikor a színpadhoz, illetve a dobogóra szólítottuk, a hangulat tehát az elejétől a legvégéig szenzációs volt, még az időközben újra fölénk tornyosuló sötét felhők is tisztelettel megvárták, míg mindenkit megünnepelünk.

Bár a mai esemény hangulata és szépsége felülmúlhatatlannak tűnik, mint ahogyan minden esemény után ezt érezzük, mi azért reméljük, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy a K&H mozdulj! futónapok következő, kaposvári állomásán is hasonló, ha nem lelkesebb tömeg fusson június elsején.

És akkor a mai nap eredményei:

Nők:
1.: Fucin Szilvia, Kecskemét (12:37)
2.: Müller Johanna, Óbánya (13:49)
3.: Baranyi Nikolett, Kecskemét (14:28)

Férfiak:
1.: Galamb Csaba, KARC (10:10)
2.: Kónya Ákos, KARC (10:34)
3.: Palkovits István, KARC (11:19)

Az iskolák versenyében a kecskeméti iskolák közül a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola küldte a legtöbb (181) futót, sorban a második a Kodály Ének Zenei Általános Iskola lett 124 fővel, míg a harmadik a Zrínyi Ilona Általános Iskola 53 futóval.

A Kecskemét környéki iskolák hasonló versenyének győztese a Szentkirályi Általános Iskola lett 144 fővel, a második a Helvécia-Ballószög Általános iskola Kossuth Lajos Általános Iskolája (117 fő), őket követte a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola (115 fő).

Gratulálunk mindenkinek!