3. K&H Olimpiai Futónapok - Kecskemét

 

Kecskeméten rajtolt a K&H olimpiai futónapok

Május 13-án, szombaton Kecskeméten indult útjára a K&H olimpiai futónapok eseménysorozata. Az olimpiai ötkarika jegyében az idén is öt vidéki - Kecskemét, Veszprém, Debrecen, Szeged, Kaposvár - nagyvárost kapcsolnak össze az olimpiai eszmét és az aktív pihenést hirdető futónapok. A hírös városban a futás mellett olimpikonjaink - a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán és a kétszeres olimpiai bajnok Horváth Gábor kajakosok- dedikált ajándékokkal várták a sportbarátokat.

A kellemes, igazi kánikulai szombat délutánon ezerhatszázan döntöttek úgy, hogy a futást választják hétvégi kikapcsolódásként. A 3 km-es távon a leggyorsabb a szegedi atléta Halászevics Áron (9:00) és a helyi születésű Juhász Ágnes (11:39) volt.

A versenyt a tavalyi második helyezett Halászevics Áron (9:00) nyerte a szekszárdi Szőke Gergő (9:06) és a Vasas atlétája, Emmer Attila előtt. "Bár nem vagyok tökéletes formában, de éreztem, hogy az első három között lehetek. Szinte végig hárman futottunk együtt. Az utolsó ötszáz méteren iramot váltottam, majd a végén egy nagyot hajrázva megszereztem a győzelmet. Múlt héten lett vége a duatlon szezonnak, így mostantól a nyár közepéig utcai futóversenyeken veszek részt. Gondolkodom a holnapi kaposvári versenyen is, ahol testvérem, Péter biztosan indul." Németh Gyula tanítványa, Szőke Gergő elégedett a második helyezéssel: "Nagyon jó volt a verseny, jól ment a futás. Hamar ott hagytuk a mezőnyt, a végén Áronnak jobban sikerült a hajrá, de elégedett vagyok. Az 1500 és 3000 méteres Ob-re készülök, ez egy jó felkészülés volt rá." Harmadik helyen a Vasas atlétája, Emmer Attila érkezett a célba: "Sajnos gyenge időt futottam, szerettem volna nyerni és legalább 8:30-at futni, így nem vagyok elégedett. A pollenallergiám miatt nehéz volt a légzésem, ez nagyon hátráltatott. Áron idén most vert meg először, pedig ez számomra kötelező győzelem lett volna."

A hölgyeknél a kecskeméti születésű, de bajai színekben induló Juhász Ágnes (11:39) érkezett elsőként a célba, megelőzve a Dunaújvárosból érkező Hajdu Ritát (12:05) és a kecskeméti Kovács Mariannt (12:33). A Mogyi SE 23 éves triatlonistája nagyon örült a hazai pályán szerzett győzelemnek. "Épp itthon töltöm a hétvégét, ezért indultam a versenyen. Hazai pályán fantasztikus versenyezni, minden kis zugot ismerek, tökéletesen tudtam, hogy mennyi van még hátra. Nagyon jó érzés itthon rajthoz állni. Ma még vár rám egy kerékpáros edzés, ezt a futást gyorsító edzésnek szántam. Július elején Fonyódon lesz a középtávú országos triatlon bajnokság, arra készülök minden erővel. Általában hosszabb távokat futok, a versenytávom a félmaraton, ezért ez a mai futás nekem kicsit gyors volt, de ennek ellenére nagyon jól esett. A Gatorade 10 kilométerén szeretnék még indulni, de az is lehet, hogy jövő szombaton a Libresse Női Futónapon is rajthoz állok". A dunaújvárosi fiatal futónő, Hajdu Rita örült a dobogós helyezésnek. "Ha jól tudom egy nálam idősebb lány lett az első, ezért nincs miért szégyenkeznem". A harmadik helyezett Kovács Mariann szintén a hazai pálya előnyeit élvezhette: "Jó hangulatú verseny volt, nagyon szeretem az utcai futóversenyeket, még több kellene belőlük Magyarországon. Nekem az 5-10 km az ideális táv, a Vivicittá és a Gatorade a kedvencem. Az időmmel nem vagyok elégedett, 12 percen belül szerettem volna funi, de mentségemre szolgál, hogy tegnap még egy nagyon erős kick-box edzésem volt. A futás nekem kötelező kiegészítő sportág, de nagyon szívesen csinálom, ezért is vagyok ma itt."

A futás után a Deák térre érkező kicsiket, nagyokat, családokat, barátnőket és barátokat dedikált ajándékokkal jutalmazták olimpikonjaink.

Az iskolák között kiírt mozgósítási versenyt a kecskemétiek között a Zrínyi Általános Iskola (177 fő), a vidékieknél pedig a városföldi Általános Iskola (143) nyerte meg és vihette haza a sportszervásárlási utalványokat.

Május 21-én, vasárnap Veszprémben folytatódik a K&H olimpiai futónapok idei eseménysorozata.

3. K&H olimpiai futónapok, Kecskemét
3 km
Eredmények
Férfiak

1. Halászevics Áron (UNIVERSITAS) 9:00
2. Szőke Gergő (Szekszárd) 9:06
3. Emmer Attila (Vasas) 9:17
4. Zsigmond Előd (Szekszárd) 9:27
5. Asztalos Dénes (Szekszárd) 9:36
6. Pámer Gábor (Györköny) 9:54
Nők
1. Juhász Ágnes (Mogyi SE) 11:39
2. Hajdu Rita (Dunaújvárosi Futóklub) 12:05
3. Kovács Mariann (Szenkúdo SE) 12:33
4. Csík Eliza (Karcag) 12:40
5. Nagyné Kovács Sarolta (Szabadszállás) 13:18
6. Parányi Renáta (Bácsalmás) 13:30