2. T-Com Vivicittá Városvédő Futás - Kaposvár

 

REKORDMEZŐNY A VIRÁGOK VÁROSÁBAN

Kaposvár idén másodszor adott otthont a T-Com Vivicittá Városvédő Futásnak. Akárcsak tavaly, idén is rekord létszámú "városvédő" gyűlt össze a Kossuth téren, akiket a hirtelen jött záporeső sem tántorított el a futástól. A 2900 fős mezőny 15 órakor Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város polgármesterének rajtlövésére indult el, hogy Kaposvár legszebb részein áthaladva teljesítse a 3,2 kilométeres távot.

Ragyogó napsütés, könnyed szellő és virágzó gesztenyefák. Kell ennél ideálisabb körítés egy igazán jó hangulatú futóverseny számára? Talán ennek is köszönhető volt a hatalmas érdeklődés, és a BSI versenyeinek "Hangja", a lokálpatrióta Péter Attila, valamint a Kaposvári Szabadidő Egyesület lelkes közreműködése mozgósította a futás helyi híveit. Délután két órakor verőfényes napsütésben, magenta pólóban várta a város apraja-nagyja, hogy rajthoz állhasson. A T-Com jóvoltából felállított felfújható játékok - bungee run, mászófal, digit város - mágnesként vonzották a legkisebbeket. Az időjárás viszont alaposan megtréfálta a városvédőket, a verseny rajtja előtt fél órával a Kossuth téren már nemcsak a futók gyülekeztek, hanem a gomolyfelhők is. A rajtot már szakadó esőben várták a nevezők és szurkolók egyaránt.

A mezőny elejéről startoló elit pillanatokon belül maga mögött hagyta a magenta színű tömeget, amely három percen keresztül özönlött a rajtkapun át. A férfiaknál a tegnapi, kecskeméti versenyen szintén győzedelmeskedő Halászevics Áron (9:44) érkezett elsőként a célba. "Nekem jól jött az eső, a tegnapi versenyen a melegben hamar kiszáradtam, így számomra ez a mostani ideális futóidő volt. Laza volt az iram, ezért a végén még tudtam hajrázni. 2 hét múlva Egerben és Debrecenben is ott leszek.". Második helyen Áron testvére, Halászevics Péter (9:46) végzett. "Eléggé hegyes-dombos volt a pálya, így a végén az enyhe lejtő sokat segített. Egy nagy sprinttel tudtam magam a második helyre feltornázni, de a testvéremet már nem értem utól.". A dobogó harmadik fokára a hazaiak versenyzője, Nagy Tamás (9:48) állhatott. A nők versenyében a dunaújvárosi Hajdu Rita (12:30) volt a leggyorsabb. "A táv felénél hagytam el a mellettem futó lányt, onnantól tudtam, hogy én vagyok az első, és próbáltam megtartani ezt a pozíciót. Kicsit fáztam, de nagyon jól ment a futás. Legközelebb a jövő heti Libresse-en fogok rajthoz állni." - mondta a 14 éves atléta.

Az iskolák között kiírt mozgósítási versenyben a kaposváriak között a Berzsenyi Dániel Általános Iskola (327 fő), míg a vidékek közt a kaposfői Általános Iskola (54 fő9 győzött. Az intézmények értékes sportszervásárlási utalványokat nyertek.

Legközelebb május 27-én, Egerben folytatódik a T-Com Vivicittá Városvédő Futás versenysorozata. Éljen a város, Fuss velünk Egerben is!

2. T-Com Vivicittá Városvédő Futás - Kaposvár
3,2 km
Eredmények
Férfiak

1. Halászevics Áron (Universitas) 9:44
2. Halászevics Péter (Universitas) 9:46
3. Nagy Tamás (Építők AC) 9:48
4. Avar András (TTT HSE) 10:03
5. Emmer Attila (Vasas) 10:13
6. Dr. Nagy Balázs Zoltán (PVSK) 10:34
Nők
1. Hajdu Rita (Dunaújvárosi Futóklub) 12:30
2. Magyar Adrienn (Építők AC) 12:48
3. Virág Zsuzsanna (Kaposvár) 12:56
4. Magyar Edina (Építők AC) 13:11
5. Juhász Csilla (Építők AC) 13:35
6. Albrecht Barbara (Építők AC) 14:03

Kaposvári iskolák
1. Berzsenyi Dániel Általános Iskola (327 fő) testnevelő: Iváncsikné Kálmán Éva
2. Kisfaludy utcai Általános Iskola (302 fő) testnevelő: Okos Balázs
3. Kodály Zoltán Általános Iskola (240 fő) testnevelő: Borhi Zsombor
Nem kaposvári iskolák
1. Kaposfői Általános Iskola (54 fő)
2. Kutasi Általános Iskola (44 fő)
3. Pécsi Orvostudományi Egyetem (32 fő)