3. K&H Olimpiai Futónapok Szeged

 

A szeszélyes áprilisi időjárás ellenére 4750 futni vágyó gyűlt össze április első szombatján a csongrádi megyeszékhely, Szeged emblematikus terén, a Dóm téren, hogy részesei lehessenek a pekingi olimpia évében megrendezésre kerülő K&H olimpiai futónapnak.

Az olimpiai öt karika színeiben pompázó pólókat viselő indulók a start előtt megformázták a játékok jelképét, majd felsorakoztak a rajtkapuhoz. A 2004 óta zajló rendezvénysorozat idei első állomásán 3,4 kilométert kellett futva vagy gyalogolva megtennie a résztvevőknek.

A rajtot idén Mezei Richárd kézilabdázó lőtte el Szentgyörgyi Pál, Szeged alpolgármestere, és Béres Dezső boccia sportoló paralimpikon társaságában. A hatalmas mezőny több mint hat percen keresztül hömpölygött, mire az utolsó induló is áthaladt a startvonalon, majd újabb négy perc elteltével már az első célba érkezőnek tapsolt a közönség. Az etióp futó, Mossissa Feyisa 9 perc 57 másodperc alatt teljesítette a távot, megelőzve Nuriji Tibort és Halászevics Áront.

A hölgyek mezőnyében egy ikerpár küzdött a győzelemért, Biacsi Ilona végül 2 másodperccel testvére, Bernadett előtt futott be, harmadikként Imréné Kiss Ágnes ért célba.

A csaknem ötezres mezőnyt a célba érkezés után is kiváló programok várták, a gyerekek a BringaSuli elnevezésű kerékpáros ügyességi pályát próbálhatták ki, majd freestyle bemutatót nézhettek meg Nagy "Gizmó" Attila és csapata jóvoltából. A napi események ajándéksorsolással zárultak. A K&H olimpiai futónapok következő állomása április 6-án, Kaposvárott lesz.

K&H olimpiai futónap, Szeged

Eredmények

3,4 km

Férfiak

1. Mossissa Feyisa (Etiópia) 9:57

2. Nuriji Tibor (Mezőtúr) 10:20

3. Halászevics Áron (Szeged) 10:24

4. Lóczi Attila (SZUSE) 10:26

5. Szelepcsényi Zsolt (SZUSE) 10:46

6. Farkas Géza (Napraforgó Futók) 10:52

Nők

1. Biacsi Ilona (SZUSE) 11:56

2. Biacsi Bernadett (SZUSE) 11:58

3. Imréné Kiss Ágnes (SZUSE) 12:14

4. Tűhegyi Sára (SZUSE) 12:21

5. Ferenczi Flóra (SZTE ÁOK) 12:51

6. Susányi Zsófia (Gellért SZK) 13:21