BSI Futónagykövet - II. kerület - Demeter Éva

 

Név:

Demeter Éva

E-mail:

eva(pont)demeter(kukac)eletmodtrener(pont)hu

Melyik évben kezdett el futni:

2004.

Mire legbüszkébb a futómúltjából:

A legutóbbi Budakeszi-Budapest közötti félmaratonomra, melyben a kihívást a hegyvidéki emelkedők, lejtők jelentették. Valamit arra, hogy az idén már hétszer futottam le a félmaratoni távot.

Bemutatkozó:

Matematika-rajz szakos tanárként 8 évet tanítottam. 10 éve váltottam életmódot, mert akkor 3 kg túlsúlyom, és mellette néhány egészségi gondom is volt. Minden egészségügyi problémám megszűnt, 3 kg-tól megszabadultam, és azóta tartom a súlyomat. 10 éve futok rendszeresen. Először 1-2 km-rel kezdtem, majd folyamatosan emeltem a mennyiséget. 2012-ben a SPAR minimaraton volt az első verseny. 2014. áprilisa óta, hét alkalommal futottam le a félmaratont. Két felnőtt gyermekünk van, egy orvosként végzett leányunk és egy személyi edzőként végzett fiúnk. Mindkettő sportoló már gyermekkora óta. Fontos, hogy minél több embernek, családoknak, gyermekeknek el tudjam juttatni azt az információt, hogy az egészség a legnagyobb kincs, hogy aktívan éljék az életüket és boldogok legyenek. Számomra mindig a legfontosabbak közé tartozik a példamutatás, a hitelesség. Így a saját példámon keresztül, követni tudnak az emberek. Jelenleg ezt a tevékenységet végzem évek óta. A futás számomra minden alakalommal hatalmas kihívás és élmény is, ezért szeretném, ha minél többen megtapasztalhatnák ezt a remek érzést. A közösség azért is lényeges, mert a tapasztalataim alapján az embereknek bármilyen problémájuk van a pozitív közösség mindig egy gyógyír rá. A közösségi erő hatalmas, ez semmivel sem helyettesíthető. Jó érzés látni azokat az embereket, akiket ha segítünk, elérik a céljaikat.

A futással kapcsolatos hitvallása:

Hatalmas kihívás, melyben nincs lehetetlen.

Közös futások helyszíne:

Margitsziget. + tervezés alatt 1-2 "terepfutás kezdőknek" a budai hegyekben.

Közös futások időpontja:

Hétfőnként 16.30 óra - Gyaloglás, kocogás. Elsősorban kezdőknek és túlsúllyal rendelkezőknek. Péntekenként 16.30 óra - FutCamp. Cél az 5km-es futás felépítése. Illetve a haladóknak a teljesítmény fokozása.

Egyéb tudnivalók:

BSI Futónagykövetünk Facebook csoportja.