GYIK Spar 2016

 

Kapok befutóérmet? - Igen, minden résztvevő a célba érés után kap érmet.

Hitelesített az útvonal? - Igen, az útvonalat az AIMS hitelesítette.

Kapok pólót? - Igen, a technikai póló benne van a nevezési díjban és a rajtcsomag átvételekor kapja meg mindenki.

Van-e frissítő állomás az útvonalon? - Igen, általában 5 kilométerenként. Az első és az utolsó frissítésnél víz, a többinél banán, szőlőcukor.

Van-e ruhatár vagy csomagmegőrző? - Igen, a rajt/célhoz közel van ruhatár is és öltöző is.

Hogy történik az időmérés? - Chipes nettó és bruttó időmérés van a 42/30/10/5 km-es távokon

Hol kell leadni a chipet a futás után? - A rajtszámra ragasztott chipet nem kell leadni, a bokára / cipőfűzőre valót igen, a versenyközpont sátrában.

Hogyan jelölik az útvonalat? - Minden egyes kilométert egy 2 méter magasan elhelyezett táblával jelölünk az útvonalon.

Van-e váltóverseny a Budapest Maratonon? - Igen, Flóra Maratonstaféta néven.

Mikor vehetem át a rajtcsomagot? - A rajtcsomag átvételének idejét később határozzuk meg.

Átvehetem-e a rajtcsomagomat a verseny napján? - Igen.

Átvehetem-e más futó rajtszámát és a rajtcsomagot? - Igen, a visszaigazoló bemutatásával.

Mi a szintidő a versenyen? - 5 óra 30perc nettó idő (bruttó 5 óra 38 perc, az utolsó elrajtoló rajtidejéhez igazodva)

Ha a családom is elkísér, mit tudnak csinálni? - A Maraton mellett vannak rövidebb távú futások, illetve családi gyaloglás a Városligetben. A start után a földalattival elérhető a Vörösmarty tér, ahonnan pár perc sétára van a Duna-part és a Lánchíd, ahol a futók elfutnak.

Hogy tudok közlekedni Budapesten? - A legegyszerűbb és legolcsóbb mód a tömegközlekedés. Jegyekről illetve közlekedésről a következő oldalon található információ: www.bkk.hu.

Mikor van a Budapest Maraton? - 2016. október 9.

Hogy tudok nevezni? - Személyesen a BSI budapesti irodájában: 1138 Budapest, Váci út 152-156. - On-line a következő oldalon: nevezes.futanet.hu.

Hogy tudok fizetni? - A BSI irodában készpénzzel, kártyával (Visa, Visa Electron, MasterCard, MaestroCard, Maestro és AmericanExpres), SZÉP kártyával(OTP, MKB és K&H)a szabadidő alszámlán lévő összegből, BSI ajándékutalvánnyal - On-line nevezésnél: dombornyomott hitelkártyával, dombornyomott bankkártyával, internetes bankkártyával (elfogadott kártyatípusok: Visa, MasterCard és AmericanExpress)

Szükségem van orvosi igazolásra? - Nem.

Hol találok a verseny után fényképeket a futóversenyről? - Minden esemény után a Képgalériában, illetve a www.futototo.hu oldalon, ahol rendelni is lehet a képekből.

Nem tudok bejelentkezni a felhasználói nevemmel. Mit tegyek? - Az Elfelejtett jelszó-ra kattintva lehet új jelszót kérni az általad megadott e-mail címre. Ha így sem működik, akkor légy szíves írj a nevezes@futanet.hu címre!

Mi az a futó azonosító? - Az on-line nevezési felületre való 1. regisztráció alkalmával a rendszer egy azonosítószámot generál mindenkinek. Később ezen azonosítóval lehet belépni az on-line nevezésre. Itt tudja mindenki ellenőrizni az adatait, nevezéseit. Itt lehet nevezni.

Nevezhetek-e valakit az én futóazonosítómmal? - Igen. A nevezés menete:
1. Saját futóazonosítóval belépni a nevezési felületre.
2. Lehet mást nevezni, ha tudjuk az azonosítóját.
3. Ha nem tudjuk, akkor beregisztráljuk.

Hogy működik a céges csapatnevezés? Ezen az oldalon minden információ elolvasható a céges nevezésekről.

Hogy lehet váltót nevezni? A saját nevezési oldalon lehet váltót is nevezni.

Mit kell tennem, ha nem tudok elindulni a versenyen? - Az esemény hetében szerda éjfélig lemondhatod a nevezést. A befizetett nevezési díjból 500Ft-ot levonva jóváírjuk az összeget. Az összeg a következő év végéig felhasználható - Ha visszalépés után mégiscsak indulni szeretnél, akkor újra be kell nevezned. Az egyenleget felhasználhatod a nevezésnél. Helyszíni nevezésnél az egyenleget már nem tudod felhasználni.

Hol találom meg az eredményeket? - Az eredményeket az esemény után a www.futanet.hu oldalon az eredménylistában lehet megtalálni.

Mi a különbség a bruttó és nettó idő között? - A bruttó időmérés a rajtpisztoly eldördülésekor kezdődik, és amikor a futó befut a célba, akkor végződik. - A nettó időmérés a futó saját ideje, a rajtvonalon való áthaladástól a célba érkezésig.

Milyen az útvonal? - Az útvonal többnyire sík, enyhén emelkedő hidakon vezet át.

Hány éves kortól lehet indulni a maratonon? -A maratoni távon csak az 1998. október 10. előtt születettek indulhatnak (18 évesek vagy idősebbek)

Neveztem, fizettem és még mindig nem kaptam visszaigazoló levelet. Mit tegyek? -Mielőtt levelet írnál, légy szíves nézd meg a promóciós illetve SPAM leveleket, ha gmail-os / freemailes vagy! Előfordulhat, hogy ott találod a levelünket. Ha nem, légy szíves írj a nevezes@futanet.hu címre! Újra kiküldjük.

Véletlenül kétszer fizettem. Hogy tudom visszakapni az egyik nevezési díjat?
Két lehetőség van.
1. A befizetett összeget jóváírjuk, és jövő év december végéig felhasználható a BSI bármelyik eseményén.
2. A megadott számlaszámra visszautaljuk a pénzt.
A nevezes@futanet.hu címen tudod jelezni a problémát, és hogy melyik opciót választod. Ide tudod elküldeni a számlaszámot, amire kéred a visszautalást.