Vivicittá Városvédő Futás Pécs eseménytörténet

 

| 2012 | 2013 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018


Telekom Vivicittá Városvédő Futás Pécs - 2018. május 12.

3000 futó fejezte ki Pécs iránti rajongását a pécsi Telekom Vivicittá Városvédő Futáson. A város egyik legmagasabb pontját 183 elszánt futó próbálta meg bevenni.

Közel 5 percen át rajtolt a pécsi Telekom Vivicittá mezőnye. A belvárosi Széchenyi téren 3000 futó gyűlt össze, hogy egy közös futás keretében futással éltesse a mediterrán ékszerdobozt. Pécs a Telekom Vivicittá alkalmából idén is a legszebb arcát mutatta. A több ezer fős mezőny nyári napsütésben tette meg a belvárosi utcákon kanyargó 3,2 kilométeres útvonalat, mely a Barbakán és a Pécsi Székesegyház mellett elhaladva, a mezőnyt az alagúton is átvezetve a Király utcán keresztül ért vissza a Széchenyi téren felállított célhelyszínre.



A mezőnyt Pécs világklasszis büszkeségei rajtoltatták el. Knoch Viktor, Burján Csaba, Konkoly Zsófia és Kenderesi Tamás a rajtoltatást is maxmimumon űzte, kisebb megszakításokkal lényegében 5 percen át nyomták a rajtdudát, így a mezőny végéről rajtoló tömeg is versenylázban kedzhetett neki mai futókörének.

A 3,2 kilométeres távon a leggyorsabb férfi 12 percen belül, a leggyorsabb nő kevesebb mint 15 perc alatt ért célba.

A TOP 3 célba érkező:

Férfiak:
1. Kiss Dávid PSN 11:36
2. Dr. Jakab András PSN 11:42
3. Iván László Telekom 12:37

Nők:
1. Sütő Nikolett Pécs 14:54
2. Lukács Lívia PVTC 15:51
3. Elek Zita PSN 15:57



Nagyjából egy óra alatt mind a 3000 futó célba ért. A mezőnyt a mozgalom sétáló képviselői zárták.

Pécs történetének hatodik Telekom Vivicittája volt az idei. A klasszikus városvédő versenyszám mellett idén ezen az eseményen kapott helyet a helyiek által már jól ismert Misina Csúcstámadás is. Ma délelőtt 183 elszánt futó vállalkozott arra, hogy futva bevegye Pécs egyik legmagasabb pontját, Misina-tetőt, rajta Pécs ikonikus építményével, a TV-toronnyal, melynek éjszakai megvilágítása az esemény éjszakáján, a Telekom Vivicittá alkalmából magenta színben pompázik majd.

A Telekom Vivicittá - Misina Csúcstámadás leggyorsabb versenyzője 4 perces kilométereken belül hódította meg Misina-tetőt.

Férfiak:
1. Bogos Tamás 35:55
2. Halász Ádám 38:19
3. Török András 40:55

Nők:
1. Románcz Linda 54:38
2. Péterné Vass Andrea 55:03
3. Páros Alexandra 58:02

Az eseményen idén is hirdettünk mozgósítási versenyt az iskolák között. Az eredményhirdetés után - melyen Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója és Benedek-Lehel Imre, a Magyar Telekom közép-nyugat-magyarországi régióvezetője köszöntötték a győzteseket - a legtöbb nevezőt mozgósító iskolát is díjaztuk. A sulik versenyében a pécsi Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ, illetve a szentlőrinci FM DASZK Ujhelyi István Mg. és Kg. Szakközépiskola végeztek az első helyen. A Telekom jóvoltából a legtöbb futófiatalt delegáló iskolák közreműködését sportszervásárlási utalvánnyal ismertük el.

A Telekom Vivicittá - Misina Csúcstámadás részletes eredményei itt érhetők el.


Telekom Vivicittá Városvédő Futás Pécs - 2017. május 14.

Hét percen át rajtolt a 2017. évi pécsi Telekom Vivicittá mezőnye. Az idei Városvédő Futásra 3700 pécsi vagy környékbeli futó nevezett. Az egyéni indulók mellett iskolai csoportok, családok és baráti társaságok is nekivágtak az idei 3,2 km-s távnak.

A verseny résztvevői 9 órától gyülekeztek a pécsi Széchenyi téren. A futam előtt Szentgyörgyvári Balázs Zumba-edző várta közös bemelegítésre a részvevőket, több százan mozogtak vele együtt, hogy aztán 22 fokos, nyáreleji melegben vágjanak neki a pécsi belváros utcáin át vezető versenytávnak.



Az eseményen a rajtot Páva Zsolt polgármester, a verseny fővédnöke és Csizi Péter országgyűlési képviselő, illetve a névadó szponzor részéről Benedek-Lehel Imre (Középnyugat-Magyarország régióvezető) lőtték el. A mezőny az Irgalmasok utcájának tetejéről, a Zsolnay-kút elől rajtolt el, majd a Rákóczi úton haladt tovább a Kórház tér felé, azt elhagyva felszaladt a Barbakánhoz, hogy aztán a várfal mentén, az Alagúton át, a Kálvária utcát elhagyva visszacsorogjon a belvárosba. A versenyzők végül a Király utcán végigfutva értek be a Széchenyi téren felállított célba.

A férfi mezőny legjobbja, Tulok Mátyás 11:24-es idővel ért célba, a budapesti versenyző ritkán indul utcai futóversenyen, mostani részvételének azonban két apropója is volt. Mátyást egyrészt személyes kötődések fűzik Pécs városához, másfelől a Vivicittá előtti napon egy a közelben megtartott atlétikaversenyen vett részt.
A férfiak között a második és harmadik helyen két pécsi versenyző ért célba, Kis Dávid 12:01-es idővel, Kovács András 12:20-as célidővel remekelt.

A férfiak eredményei:
1. Tulok Mátyás (Bp.) 11:24
2. Kis Dávid (Pécs) 12:01
3. Kovács András (Pécs) 12:20

A női mezőny első és második helyén megismétlődött a tavalyi eredmény, a nők legjobbja Szatmári Adrienn pécsi versenyző lett 13:29-es idővel, őt dr. Sebestyén Bátai Réka (13:47) követte, a harmadik helyen pedig egy budapesti versenyző, a mindössze 12 éves Varga Bianka ért célba 14:01-es időeredménnyel.

A nők eredményei:
1. Szatmári Adrienn (Pécs) 13:29
2. Dr. Sebestyén Bátai Réka 13:47
3. Varga Bianka (Budapest) 14:01

A névadó szponzor versenyzői között Iván László(13:08) és Niedermayer Éva (19:13) voltak a leggyorsabbak.

Az iskolai csoportok ezúttal is megvívtak egymással a nevezői létszámok dolgában, azok az intézmények ugyanis, akik a legtöbb futót nevezték, a Telekom jóvoltából ajándék sportszerutalványban részesültek.

A győztes pécsi iskolák:
1. Apáczai Nevelési és Művelődési Központ
2. VKI Belváros Általános Iskola
3. PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium Általános Iskolája



A Pécs-környéki iskolák legtöbb nevezőt delegáló intézményei:
1. Újhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakközépiskola - Szentlőrinc
2. Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola
3. Szentlőrinci Általános Iskola - Szentlőrinc


Telekom Vivicittá Városvédő Futás Pécs - 2016. május 8.

A mai gyönyörű, napos idő feledtette a két héttel ezelőtti viharos időjárást, a pécsi Telekom Vivicittá Városvédő Futáson. Mire az utolsó futó is elrajtolt, addigra a célban már a győztest, Fazekas Milánt ünnepelte a szurkolók népes tábora.

Az Együtt többre vagyunk képesek Telekom-jelmondat a mai napra is érvényes volt: már előzetesen is több mint 4900-an regisztráltak a pécsi versenyre, de a helyszínen is érkeztek még nevezők. Végül 5350-en neveztek, ami rekord létszám az esemény történetében.

A futamot Csizi Péter Pécs országgyűlési képviselője, Lőrinc Tamás, a Telekom Délnyugat-magyarországi szolgáltatási központvezetője, valamint Lóki Tamásné, Marika néni, a pécsi futónagyi indította útnak. A leggyorsabbak Fazekas Milán, illetve Szatmári Adrienn voltak.

Az eredményhirdetéskor nemcsak az egyéni legjobbakat, hanem a legnépesebb iskolákat is díjazták. A pécsiek körében az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ, a környékbeliek közül pedig a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola diákjai vehettek át egy harmincezer forintos sportszervásárlási-utalványt. A Telekom által felajánlott 100.000 Ft-os utalványt pedig sorsolással nyerte, a pécsi Kodály Zoltán Gimnázium.

Eredmények:

Férfiak:
1. Fazekas Milán - 8:16
2. Halász Ádám - 8:27
3. Baunholczer Máté - 8:31

Nők:
1. Szatmári Adrienn - 10:23
2. Sebestyén Bátai Réka - 10:33
3. Hegyi Brigitta - 10:34

Iskolák mozgósítási versenye, Pécs:
1. Apáczai Nevelési és Művelődési Központ - 303 fő
2. PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola - 255 fő
3. PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola - 250 fő

Iskolák mozgósítási versenye, környéki iskolák:
1. Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola - 207 fő
2. FM DASZK Ujhelyi Imre Mezőgazdasági Szakközépiskola - 121 fő
3. Szentlőrinci Általános Iskola - 91 fő

A leggyorsabb Telekom dolgozók:
Ambrus Sándor - 14:54
Niedermayer Éva - 17:39

Telekom Vivicittá Városvédő Futás Pécs - 2015. április 26.

Még el sem rajtolt a mezőny vége, már a célban volt a leggyorsabb futó a Telekom Vivicittá Városvédő Futás pécsi futamán. 4110-en neveztek a ragyogó napsütésben megrendezett 2,8 kilométeres távra, soha ennyien nem vettek még részt Pécsett tömegsport-rendezvényen.


Az Együtt többre vagyunk képesek Telekom-jelmondat vasárnap különösen ült: már előzetesen is több mint háromezren regisztráltak a pécsi versenyre, de a helyszínen is sorra érkeztek a nevezők, akinek száma összesen végül 4110-re nőtt. A futamot Páva Zsolt, Pécs polgármestere, valamint Jung László, a Telekom Nyugat-magyarországi régiójának vezetője indította útnak.

A verseny Pécs legszebb utcáin, híres terein és impozáns épületei mellett haladt, s az első célba érkező, Halász Ádám akkor szakította át a célszalagot, amikor az utolsók még el sem indultak a Széchenyi téren felállított rajtkaputól. A pécsi illetőségű győztes 8 perc 40 másodperc alatt teljesítette a 2,8 kilométeres távot. Utána három másodperccel érkezett Magyar Huba. A leggyorsabb hölgy a tízéves (!) Varga Bianka volt (11:30).

A Telekom Vivicittá Városvédő Futás pécsi állomásának központjában, a Széchenyi téren ünnepi hangulatban zajlott a díjátadó, a nyáriasan napos idő pedig alapból is remek körítést adott az eseménynek - még spontán táncolás is kialakult a tér közepén, a célba érkezést követően. Az eredményhirdetéskor nemcsak az egyéni legjobbakat, hanem a legnépesebb iskolákat is díjazták. A pécsiek körében az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ, a környékbeliek közül pedig a Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola diákjai vehettek át egy harminneczer forintos sportszervásárlási-utalványt.


Eredmények:

Férfiak:
1. Halász Ádám (8:40)
2. Magyar Huba (8:43)
3. Somogyi Norbert (9:00)

Nők:
1. Varga Bianka (11:30)
2. Kudranyik Éva (11:46)
3. Fodor Gyöngyi (11:47)

Iskolák mozgósítási versenye, Pécs:
1. Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ
2. Bánki Donát Általános Iskola
3. PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola

Iskolák mozgósítási versenye, környéki iskolák:
1. Kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskola
2. Ujhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakközépiskola és Kollégium
3. Szentlőrinci Általános Iskola Bicsérdi Tagintézménye

A leggyorsabb Telekom dolgozók: Magyari András Gergely, ill. Kutas Éva

3. Telekom Vivicittá Városvédő Futás Pécs - 2013. április 27.

Április 27-én, szombaton 2100-an neveztek a pécsi 3. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra. A mezőny 14:30-kor rajtolt el a Széchenyi térről. 2,8 kilométert lehetett Pécsért futni a dzsámitól indulva a város legszebb részein.

A lelkes vállalkozókat Borsos Anita, fitneszaerobik világbajnok, és Réfi Eszter sportaerobik Európa bajnok melegítette be a futás előtt.

14:30-kor Páva Zsolt pécsi polgármester rajtjelére indult el a mezőny - ő is lefutotta a távot.

A 2,8 kilométeres távot a férfiaknál Magyar Huba a PSN Zrt. futója teljesítette a leggyorsabban, 8:44 alatt. Őt Halász Ádám szintén a PSN futója követte, és a harmadik helyre Godi Imre érkezett mindössze néhány másodperces különbséggel.
A hölgyeknél elsőként Kácser Zita, a Szolnoki MÁV SE futója szakította át a célszalagot 10:25-ös idővel. A második helyezett Horváth Kármen a PVSK versenyzője, a harmadik Kácseri Krisztina, a PSN Zrt. futója lett.

Eredmények:
Nők:
1. Kácser Zita Szolnoki MÁV SE 10:25
2. Horváth Kármen PVSK 10:48
3. Kácseri Krisztina PSN Zrt. 11:08

Férfiak:
1. Magyar Huba PSN Zrt. 8:44
2. Halász Ádám PSN Zrt. 8:47
3. Godi Imre PVSK 8:49

Telekom munkatársai közül:

1. Sohárné Kemene Hajnalka 18:23
Férfi
1. Takács Ferenc 12:49

A pécsi dobogós iskolákat az a megtiszteltetés érte, hogy a díjakat Sztojkovics Éva, száznegyvenhétszeres válogatott kosárlabdázó adta át.

Eredmények:
1. Jurisics M. utcai általános Iskola 42 fő
2. Báni Donát utcai Általános Iskola 40 fő
3. Kovács Béla Általános Iskola 31 fő

A nem pécsi iskolák szintén díjazásban részesültek. Az ő nyereményüket megosztva adta át Vári Attila vízilabdázó olimpiai bajnok (a PSN Zrt. vezérigazgatója) és Jung László a Telekom Operatív Értékesítési Igazgatója.

Eredmények:
1. VM DASzK Szakképző Iskola 68 fő (abszolút győztes)
2. Ifjúság úti Iskola 32 fő
3. Dr. Berze Nagy János Általános Iskola 14 fő

2. Telekom Vivicittá Városvédő Futás Pécs - 2012. április 14.

Április 14-én, szombaton 2060-an neveztek a pécsi 2. Telekom Vivicittá Városvédő Futásra. A mezőny 14:30-kor rajtolt el a Széchenyi térről. 2,8 kilométert lehetett Pécsért futni a dzsámitól indulva a város legszebb részein. A baranyai megyeszékhelyen 2003 tavaszát is futással köszöntötték a város lakói, és a futóesemény most visszatért.
Az esemény képeit már megnézheted a képcsarnokban!

Az időjárás a kegyeibe fogadta az eseményt, és a beígért eső elmaradt, így bár borult, de 14-16 fokos időben zajlott a 2. Telekom Vivicittá Városvédő Futás.
A bemelegítést ki más tarthatta volna, mint Katus Attila, a világbajnok Pécsi Sasok egyik tagja. Alaposan megmozgatta a résztvevőket, majd ő maga is beállt futni, sőt, célba érkezés után ott maradt a célvonalnál, és pacsival fogadta a futókat.

A rajt előtt fél órával 20 alsó tagozatos, sérült gyermek futott egy jelképes kört a Széchenyi tér körül, a rajtból indulva, a Fogyatékkal élők Sportszövetsége hétvégi pécsi diáksport találkozójának képviseletében.

14:30-kor Csizi Péter pécsi alpolgármester rajtjelére indult el a mezőny - ő is lefutotta a távot. Ott volt még a mezőnyben Vári Attila olimpiai bajnok vízilabdázó a kisfiával, és Sztojkovics Éva volt kosárlabdázó, városi önkormányzati képviselő is.

A 2,8 kilométeres távot a férfiaknál a pécsi Kiss Dávid, a PSN Zrt. Sportegyesület futója teljesítette a leggyorsabban, 9:25 alatt. Őt szintén az egyesület két futója, Marát Patrik és Magyar Huba követték, akik egy másodperces különbséggel értek be a célba.
A hölgyeknél is helyi dobogó született, elsőként Szabó Tünde, a DOVA SE futója szakította át a célszalagot 11:01-es idővel. A második helyezett Nagy Krisztina, a Mogyi versenyzője, a harmadik Müller Hédi, a PSN Zrt. Sportegyesület futója lett.

A futóeseményhez jótékonysági akció is kapcsolódott, a Telekom 500.000 forintot adományozott a pécsi Tölösi Péter Alapítványnak, amely az összegből leukémiás, daganatos betegségben szenvedő gyermekeket és családjaikat támogatja.

A BSI következő futóesemény április 15-én a szolnoki Telekom Vivicittá Városvédő Futás lesz.

Eredmények:

Nők:
1. Szabó Tünde, DOVA SE, 11:01
2. Nagy Krisztina, Mogyi, 12:18
3. Müller Hédi, PSN Zrt., 12:26

Férfiak:
1. Kiss Dávid, PSN Zrt., 9:25
2. Marát Patrik, PSN Zrt.,9:32
3. Magyar Huba, PSN Zrt., 9:33

Iskolai mozgósítási verseny:

Pécsi iskolák:
1. Mecsekaljai Iskolaközpont
2. Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ
3. Szent Mór Iskolaközpont

Pécs környéki iskolák:
1. VM DASZK Szakképzőiskola, Szentlőrinc
2. Deák Ferenc Általános Iskola, Vízvár
3. Dél-Zselic Középiskola, Szigetvár