Idén Te is megpróbálhatod - tavaszi Kékes Csúcsfutás

 

2017-ben április 22-én hódítjuk meg Kékestetőt. Mit jelent ez? Azt, hogy csak a heggyel kell megküzdened, a hőséggel nem! Még nevezhetsz!

A 20. KPMG Kékes Csúcsfutás egy nagy lehetőség arra, hogy végre Te is próbára tedd magad a Mátrafüred és Kékestető közötti, 11,6 km-s útvonalon. Mit kell tudni az útvonalról? Azt, hogy 671 m szintkülönbséget kell leküzdened. A közel 12 km-es távon szinte mindvégig felfelé futsz, igaz, változó dőlésszögű lejtőn teszed mindezt. Cserébe az útvonal - mivel a Mátrát szeli keresztül - látványos és nagyon szép. Kékestetőre Mátraháza és a Déli-sípálya érintésével jutsz fel, a táv nagy részét műúton tesszük meg, nem erdei terepen.

Mi vár rád a célban? Egy euforikus élmény biztosan, hiszen a csúcsra érve elmondhatod magadról, hogy futva is meghódítottad Magyarország legmagasabb pontját. Innen már nincs feljebb, a csúcson leszel! Ráadásul, ha sikeresen célba érsz, a nyakadba akasztjuk ezt a szép érmet:

2017-ben összesen 2250 nevezőt fogadunk. A szabad helyek száma napról napra fogy, még 300 indulót várunk a rajtvonal mögé.
Kedvezményes nevezésre április 20-ig lesz lehetőséged.

Gyere, lépd ét az árnyékodat, és kezd egy igazi kihívással az idei szezont! Ha már próbáltad, a tavaszi idő most remek lehetőség arra, hogy javíts az időeredményeden, vagyis megfusd új, egyéni csúcsodat!

Hangolódj az egyik legizgalmasabb versenyünkre a tavalyi eseményről készült összefoglaló videónkkal.