35. Lidl Balaton-átúszás: 8277-en #megúszták

 

A kedvezőtlen időjárás miatt többször módosított időpont ellenére is több mint 8000-en vállalkoztak arra, hogy teljesítsék hazánk legnépszerűbb nyíltvízi úszóeseményén az 5,2 km-es távot Révfülöp és Balatonboglár között.

Bár felhős reggelre ébredtünk, az idő teljes mértékben megfelelőnek ígérkezett a 35. Lidl Balaton-átúszáshoz. Az úszófolyosó már 7kor elkészült, így a profi úszók már a tervezett időpontnál hamarabb 7:15-kor meg tudták kezdeni a táv teljesítését. A part mellett a víz hőmérséklete már ekkor 27 °C- os volt, a táv felénél (2,5 km) 25 °C-ot mértek a vízben. 11 óráig felhős volt az idő, de aztán kitisztult az ég.
Új csúcs bár nem született, de az első beúszó eredménye így is dicséretes. Elsőként a célban Juhász Janka chipes karszalagját olvasták le, az ideje 01:04:26. Fél egyig lehetett vízbe szállni, összesen 8277-en kezdték meg az 5,2km-es táv teljesítését. A legidősebb úszó a 82 éves Bucsányi Elemér volt.
A célba érkezőket a Lidl Élményközpont fogadta, ahol kipihenhették magukat a több órás megmérettetés után. A 35. Lidl Balaton-átúszás az Olimpiai Ötpróba sorozat része. Itt is lehetett a pontokat gyűjteni, mint a sorozat legnépszerűbb úszó eseményén. A Decathlon Egy Csepp Sporttal várta a mozogni vágyókat.
Az úszókat teljesítményük elismeréseként a célban az esemény egyedi emblémázott pólója várta, rajta a teljesítményüket szimbolizáló "megúsztam" felirattal.