Meghozta a nyarat a 8. K&H mozdulj! kerékpáros nap

 

Végre megérkezett a várva várt nyár, így hamisíthatatlan nyáreleji időben zajlott a kerékpáros napok 8. fejezete. A gárdonyi Sport Beachen kialakított rajtterületről több mint 1600-an vágtak neki szombaton a Velencei-tavat megkerülő családi vagy baráti kalandnak. 

A gárdonyi rajt helyszíne 9-10 órára zsúfolásig megtelt a kerékpározás szerelmeseivel. Az esemény résztvevői  254 hazai településről érkeztek. A lejutást Budapestről a MÁV megnövelt kerékpárszállító kapacitással segítette. A résztvevők között gyerekek, családok, fiatal baráti társaságok, céges alakulatok és tapasztaltabb sportbarátok egyaránt képviseltették magukat.

Idei újdonságként a 8. K&H mozdulj! kerékpáros napon 3 rajtidőpont közül választhattak a bringások, így a nagyszámú résztvevő ellenére szó szerint gördülékenyen zajlott a rajtceremónia - és ez nemcsak a kerekeknek köszönhető...



Az időjárás épp ideális volt egy tókörhöz, a rajtkor tapasztalt 20 C fok után a levegő hőmérséklete 26 fokig is felmelegedett, a napon már-már nyárinak a hatott a hőhelyzet, a szél pedig kegyes volt az eseményhez - a tavalyi keménykedés után idén sokkal barátságosabb arcát mutatta.

Az útvonal ezúttal is, idén is adta magát: van nekünk egy Velencei-tavunk, amelyet két keréken megkerülve egy bárki által teljesíthető, jó kis hétvégi bringatúra részesei lehetünk. A mezőny a kört a gárdonyi Sport Beach-ről Agárd felé indulva teljesítette, útközben pedig olyan látnivalókat is érintett, mint a Madárdal tanösvény vagy a Pákozdi Katonai Emlékpark és a Pákozd-Sukorói Arborétum. Mindezek esetleges hiányában maga a tó látványa is megéri a 29,2 kilométer letekerését. Rövidebb szakaszoktól eltekintve az útvonal nagy része a tóparton vagy annak közelében halad.



A távot most is ki-ki igény szerint a maga számára megfelelő tempóban teljesíthette. Az első célba érkezőkre alig egy órát kellett várni, a kényelmes tempóban bringázók számára akár 4 óra is rendelkezésre állt, hogy körbe érjenek a tó körül. 15.30 körül a mezőny vége is célba ért. A K&H mozdulj! kerékpáros nap nem verseny, sokkal inkább a családok és a barátok szabadidősport-eseménye, ahol kicsik és nagyok is elindulhatnak, és biztosított útvonalon bringázhatnak.

A résztvevők a nevezési díjért cserébe idén is megkapták az esemény egyedi, emblémázott pólóját, valamint térítésmentesen vehették igénybe a rajt/célterületnek is otthont adó gárdonyi Sport Beach szolgáltatásait. Tekintve, hogy a nyár egyelőre várat magára a célba érés után csak a befutócsomag tartalma frissítette a résztvevőket, a fürdőzés idén - kevés kivétellel - elmaradt.