3. K&H olimpiai futónapok, Veszprém

 

A veszprémi Óváros téren gyűltek össze május 25-én azok a futni vágyók, akik úgy döntöttek, hogy részt vesznek a K&H olimpiai futónapok idei ötödik, egyben utolsó állomásán. A királynék városa idén harmadszor adott otthont a futónapnak, ismét nagy sikerrel. A résztvevők itt is megtekinthették Nagy "Gizmo" Attila és társai kerékpáros freestyle showját, majd az Óváros tér közepén megalkották saját olimpiai öt karikájukat piros, kék, zöld, sárga és fekete színű pólóikat viselve.

A futás és gyaloglás mezőnye 11 órakor startolt el Debreczenyi János, Veszprém polgármesterének rajtjelére. A három kilométeres táv megtételéhez a győzteseknek kevesebb, mint 10 percre volt szükségük, a mezőny pedig több mint fél órán keresztül hömpölygött a célba. A férfiaknál az etióp Mossissa Feyissa győzött, ezzel begyűjtve mind az öt K&H olimpiai futónap trófeáját: a fiatal futó Szegeden, Kaposváron, Dunaújvárosban és Kecskeméten is nyert. A hölgyek versenyében Auerbach Szilvia diadalmaskodott, a VEDAC versenyzője duplázott, hiszen Kaposvárott is ő ért elsőként célba.

A befutó után ismét Gizmo-show várta a résztvevőket, majd eredményhirdetéssel és ajándéksorsolással zárult a nap programja.

Eredmények

3 km

Férfiak

1. Mossissa Feyissa (etióp, A-tomsport) 8:14

2. Varga Károly (Békéscsaba) 8:18

3. Siffel Gergely (VEDAC) 8:27

4. Búcsú Dénes (VEDAC) 8:32

5. Vincze Zsolt (VEDAC) 8:44

Nők

1. Auerbach Szilvia (VEDAC) 9:50

2. Waller Tímea (VEDAC) 10:03

3. Tobak Tamara (Ajka Diák AC) 10:23

4. Rácz Barbara (VEDAC) 12:40

5. Almási Mariann (MAC) 13:02

6. Pászti Brigitta (Ajka) 13:38

Iskolák mozgósítási versenye:

Veszprémi iskolák

1. Báthory István Általános Iskola

2. Gyulaffy László Általános Iskola

3. Simonyi Zsigmond Általános Iskola

Nem veszprémi iskolák:

1. Fekete István Általános Iskola, Ajka

2. Bán Aladár Általános Iskola, Várpalota

3. Bartos Sándor Általános Iskola, Várpalota