Napfényes vasárnap a K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratonon

 

Vasárnap is megtöltötték Siófok utcáit élettel és futással a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton résztvevői. A BSI szezonzáró eseményének futói a hétvége második napján egy balatoni félmaratonnal búcsúztatták az idei futószezont.

A vasárnapi futam mezőnye többféle motivációval vágott neki a 21,1 kilométers távnak. 1122 futó magáért a félmaratoni táv teljesítéséért érkezett az eseményre, 230-an párban vállalkoztak ugyanarra, 866-an pedig egy tegnap megkezdett szakaszos maraton teljesítését fejezték be a mai futammal. A 42,2 kilométer 2 nap alatt történő abszolválására mindjárt kétféle kombináció is kínálkozott: a futók teljesíthették a távot két félmaratonnal vagy úgy, hogy a szombati harmad- és hatodmaratont vasárnap megtoldják egy "felessel".

A vasárnapi rajt több meglepetést is tartogatott. A rajtceremónia részeként Bódis Tamás ultrafutó, Spartathlon-győztes elismerése jeléül egy kupát adott át Bogár Jánosnak, akitől idén elhódította a 24 órás futás általa felállított és több mint 25 éven át tartott magyar országos csúcsát. A meglepetések ezzel még nem értek véget. A célegyenesben rajtra váró több mint 2200 futó együtt köszöntette a magyar szabadidősport ikonikus alakját, Monspart Saroltát 75. születésnapján.

Az időjárás idén azoknak kedvezett, akik a szombati helyett a vasárnapi félmaratont választották, az esemény második napján ugyanis igazi napsütéses ősz várta a futókat Siófokon, a rajt pillanatában 9 Celsius-fokot mutatott a hőmérő, ebben az időben a Balaton-parti város platánsorral szegélyezett Petőfi-sétánya valószínűleg az egyik legszebb hazai célegyenes, melyen a K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton 2019-es hétvégéjén 6150 nevező futhatott keresztül.



A vasárnapi egyéni félmaraton legjobbjai:
Férfiak:
1. Simon Péter 1:14:22
2. Galambos Péter 1:16:49
3. Ali Tamás 1:17:42

Nők:
1. Molnár Léda 1:23:21
2. Bátai Réka 1:27:56
3. Rozsnyai Lilla 1:28:32

A részletes eredménylisták idekattintva böngészhetők.

A K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton második napjának délutánján hagyományosan összejövünk egy népes díjátadó ünnepség keretében, ahol amellett, hogy az esemény legjobbjait díjazzuk, a Wizz Air Budapest Félmaraton, valamint a SPAR Budapest Maraton korosztályos helyezettjeit is elismerjük.

A díjakat ma Monspart Sarolta, Maráz Zsuzsanna, Szűcs Csaba, Bódis Tamás és Bogár János adták át. Minden díjazottnak szeretettel gratulálunk!