17. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton COVID19 intézkedések

 

Ismét veszélyhelyzet van Magyarországon
A Magyarország kormánya 2020. november 4-től ismét a veszélyhelyzet fennállásáról határozott, ennek értelmében továbbra is rendezhetők sportesemények hazánkban.
A járványnak nincs vége, sőt a második hullámban újra egyre magasabb a fertőzöttek száma. Ezért átmenetileg bevezetünk néhány új szabályt, védelmi intézkedést a 17. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratonon is.

COVID19 nyilatkozat kitöltése:
A rajtszámodat csak akkor tudod átvenni az egyes versenyszámokra, ha letöltöd, kinyomtatod, majd a nevezési irodában vagy a versenyközpontban kitöltve leadod a COVID19 nyilatkozatot. Páros esetében, mindkét tag nyilatkozatának leadására szükség van a rajtszám átvételéhez. A nyilatkozatot INNEN tudod letölteni.

Testhőmérséklet-mérés:
A versenyközpont bejáratánál fenntartjuk a testhőmérséklet-mérés lehetőségét. Ha a mért érték meghaladja a 37,5 °C-t, akkor nem veheted át a rajtszámodat. Ebben az esetben a nevezési díjadat levonás nélkül jóváírjuk a BSI egyenlegeden, és azt 2022. december 31-ig szabadon felhasználhatod.

Rajtszámátvétel:
Lehetőleg előzetesen vedd át a rajtszámodat a BSI nevezési irodában (november 9-11-ig). Kérjük, hogy tarts távolságot a sorban, kövesd a helyszínen kialakított tereléseket és a kollégák utasításait. A BSI épületébe, és ezen belül a nevezési iroda területére belépni csak maszkban lehet.

Maszkviselés:
A maszk viselése az esemény teljes területén kötelező (versenyközpont, öltöző, ruhatár, WC, rajtzóna és környéke, váltózóna, célba érés után érem és befutócsomag átvétel).
Ha érkezik veled kísérő, szurkoló, ő is viseljen maszkot, nem csak a rajt/cél környékén, hanem az útvonal mentén is.

Öltöző/ruhatár: Ha teheted, gyere futóruhában. Az öltözőben a lehető legkevesebb időt töltsd.
A ruhatárba beadott csomagod ellenőrzőszalagját kézbe adjuk, ezt magadnak kell majd feltenni a kezedre. Figyelj rá, ne veszítsd el!
Kérjük, hogy amennyiben nem szükséges, ne vedd igénybe a öltöző és ruhatár szolgáltatásait.

Zuhanyzás:
A fertőzésveszély miatt az eseményen idén nem lesz lehetőség zuhanyzásra.

Rajt- és váltózóna:
Futás előtt a rajtzónákba is csak maszkot viselve léphetsz be, amit egészen a rajtig magadon kell tartanod. A rajtvonalat átlépve leveheted. Kérjük, hogy a maszkot a rajt után ne dobd el, vidd végig magaddal, például a csuklódra húzva, majd célba érkezést követően vedd újra fel a befutás után a befutóérem és befutócsomag átvételénél esetleg sűrűbbé váló tömegben.
Ha páros versenyszámban nem első futóként veszel részt az eseményen, a váltózónákba szintén csak maszkot viselve léphetsz be. A váltás után, a futás megkezdésekor a maszkot leveheted. A váltózónába csak akkor lépj be, ha a futótársad már közel jár a váltóhelyhez.

Rajtprocedúra:
A rajtoló tömeget 300 fős csoportokra daraboljuk, az egyes csoportok rajtja között szüneteket tartunk, hogy ezzel is csökkentsük az útvonal zsúfoltságát. A pályán levő futók eloszlását nagyban segíted, ha a tempódnak megfelelő rajtzónába állsz be.

Frissítés:
A frissítőállomáson nem adjuk kezedbe a poharakba kitöltött vizet, isoitalt, azt minden esetben Te veszed el az asztalokról. A használt, üres poharat semmiképpen se tedd vissza a frissítőasztalra!
A banánt, citromot, szőlőcukrot kis poharakban helyezzük ki az asztalokra.
Ha teljesen érintésmentes frissítést szeretnél, a legbiztosabb, ha gondoskodsz róla magadnak és viszed magaddal futás közben.
Az eseményinformációban tanulmányozd át a frissítőállomások kínálatát, így tudni fogod, hogy melyik állomáson találsz vizet, isoitalt, banánt, szőlőcukrot, citromot vagy magnéziumot.
Ne légy türelmetlen az állomáson, ha többen vannak előtted, várd meg, amíg rád kerül a sor.

Befutóérem:
Az érmet most nem akasztjuk a nyakadba, célba érkezés után kollégáink a kezedbe fogják adni.

Célterület:
Kérjük a célba beérve vedd fel a rajt után magaddal vitt maszkot, ebben vedd át a befutóérmet és befutócsomagot.

Kézfertőtlenítés:
Az esemény helyszínén több pontra is kiteszünk kézfertőtlenítőt, ha gondolod használd. Persze hozhatod a sajátodat is.

Távolságtartás:
Sajnos sok helyen már nem tartják a megfelelő távolságot, de mi szeretnénk arra kérni, hogy figyelj oda erre. Ez még nem a hagyományos "bandázás" helye. Ne gyere órákkal korábban a helyszínre, és a befutód után ne maradj sokáig, mint máskor.

Elvárt magatartás:
Kérjük, hogy viselkedj felelősséggel, légy óvatos és tartsd be a kéréseinket illetve a kormány aktuális előírásait, javaslatait.
KÖSZÖNJÜK a közreműködésed. Ezek minimális változtatások, de a táv teljesítése, a célba érkezés öröme az továbbra is a tiéd. Várunk szeretettel november 14-én a 17. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratonon!
A fenti intézkedések a járványhelyzet változását követve az eseményig még módosulhatnak, kérjük nézz vissza többször és nézz rá, hogy történt-e frissítés.
Legfrissebb verzió: 2020.11.03.