CSÚCSRA FUTOTTAK!

 

Kellemes napsütéses futóidőben, 15 fokos hőmérsékletben kerül megrendezésre június 13-án, szombaton a 12. Kékes Csúcsfutás.

A mátrafüredi rajtnál már kora délelőtt gyülekeztek azok a futók, akik arra vállalkoztak, hogy legyőzzék a hegyet, és teljesítsék a Kékes Csúcsfutás 11,6 kilométeres távját, melyben a szintemelkedés 671 méter.

Az 1300 főt számláló népes mezőny 11 órakor vágott neki a versenynek, a futók a kanyargós mátrai hegyi úton hömpölyögtek a cél felé.

A leggyorsabb futónak, Juhász Andrásnak alig több, mint háromnegyed óra kellett, hogy felérjen az ország legmagasabb pontjára, az 1014 méter magasan található Kékes csúcskőhöz. A hölgyek legjobbikának, Szabó Andreának pedig kevesebb, mint egy órára volt szüksége a táv abszolválásához.

A győztesek után folyamatosan érkeztek a boldog résztvevők, a csúcshódító futók a célba érkezés után egyenként megérintették a piros-fehér-zöld követ, majd büszkén viselték a teljesítésért a nyakukba akasztott érmet.

Miután az utolsó futó is teljesítette a Kékes Csúcsfutást, stílusosan a kőnél került sor az eredményhirdetése, melyen vastaps köszöntötte a dobogósokat.

A BSI következő, nyári futószezon-záró eseménye július 4-én a 6. E.ON Délibáb Sportnap lesz a Hortobágyon.

Eredmények

Férfiak
1. Juhász András (Misi SC) 47:03
2. Szabó Gábor (Sashegyi Gepárdok) 48:02
3. Bajári Gábor (Vasas-Humansoft) 49:23

Nők
1. Szabó Andrea (Vasas-Humansoft) 58:29
2. Czirbusz Katalin (Pásztói Szabadidő Sportegyesület) 1:02:09
3. Darázs Angelika (Budapest) 1:02:19