Alapítványok a 28.Telekom Vivicittán

 

Legnagyobb szabadidősport rendezvényeinken - nyugati példákat követve - szívesen látunk olyan szervezeteket, alapítványokat amelyek célja egybecseng saját törekvéseinkkel:

  • az aktív, egészséges életmód népszerűsítése, széleskörű társadalmi elfogadtatása
  • a fizikai és mentális egészség megőrzése
  • a fogyatékkal élők sportolásának támogatása
  • a sport közösségformáló erejének felmutatása

A 28.Telekom Vivicittán jelen lévő szervezetek tagjai, aktivistái, az általuk mozgósított támogatók rajthoz állnak a verseny valamelyik távján, standjukat pedig a kiállítók között találod.

PCOS Szívügy Alapítvány

Becslések szerint minden tizedik nő szenved egy rejtélyes, kevéssé ismert betegségben a PCOS-ben (policisztás ovárium/petefészek szindróma) ám csak töredékük tud róla. Bőrproblémák, hajhullás, hasi hízás, menstruációs zavarok, vagy éhségrohamok egyaránt jelentkezhetnek az érintetteknél. Csak éppen a kép áll össze nehezen, és sokszor a nők elvesznek a tüneti kezelések között. Holott a megoldás egyszerűbb, mint gondolnánk. Például futni kell! A PCOS Szívügy Alapítvány az idén is "Fuss a PCOS ellen!" szlogennel indított jótékonysági futókampányt annak érdekében, hogy minél több érintett figyelmét felhívják a PCOS-re és arra, hogy van rá megoldás. Az ügyet támogatva több mint ötvenen indulnak el az áprilisi Vivicitta különböző távjain. Monspart Sarolta világbajnok tájfutó edzéstervvel segíti futóik felkészülését. Az alapítvány a helyszínen felvilágosítással, tanácsadással és testzsírszázalék-méréssel várja a hölgyeket.

Ismerd meg tevékenységüket!

LÁSS! - Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete

A Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete (LÁSS) 2006 októberében alakult civil szervezet több, mint 60 látássérült és 50 segítő tagot számlál. Céljaik között szerepel minél több látássérülttel megismertetni a mozgás örömét, és minél szélesebb körben népszerűsíteni látók és látássérültek közös, akadálymentes sportolását. Egyik legnépszerűbb edzésük a futás, amelyhez bárki csatlakozhat futóként, önkéntesként. A szerdai margitszigeti edzéseken túl ugyanakkor számos utcai futóversenyen találkozhatnak futók a LÁSS párosaival. A futás könnyedén akadálymentessé tehető sportág: a két futó egy szalagot, kendőt tartva fut; így mindketten szabadon mozgathatják a karjukat, ugyanakkor a látó futó irányítani tudja látássérült társát. Ezt most a Midicittá 7 km-es távján mások mellett Miklósa Erika operaénekesnő is bamutatja, aki az egyesület egy látássérült futóját segíti.