Számos új versenyszámmal és kihívással érkezik a kilencedik ATOMfutás

 

Ünnepeljük meg együtt a szabadtéri sportolás élményét! 2021. szeptember 11-én érkezik a paksi ATOMfutás programsorozat, amely tökéletes kitörési lehetőségként szolgálhat az őszi időszakban egy kis családos kimozdulásra, amely során különböző távokon élhetjük át újra a futás szeretetét.

A közelmúlt pandémia okozta nehézségeinek eredményeként az életünk számos területén jelentős változásra kényszerültünk, amely során a napi rutinunk, az otthoni munkavégzés és még sorolhatnánk, hogy mennyi tevékenység alakult át az életünkben. Számos tippet olvashattunk arról, hogy hogyan kell jól beosztani az időnket, de a testmozgásra fordított időről nem lehet eleget beszélni. A mozgás kiemelt jelentőséggel bír mind a felnőttek, mind a gyermekek életében. Azon túl, hogy fitten tart és az immunrendszerünket erősíti, a lelki egészségünk megőrzésében is igen nagy szerepet tölt be. Érdemes tehát időt szakítani rá és újra beiktatni egy kis edzést a mindennapjainkba.

Tökéletes lehetőség az mozgás újrakezdéshez a 2021. szeptember 11-re tervezett paksi ATOMfutás, amely idén 9. alkalommal rajtolhat el. A hosszú otthon töltött napok után végre megmutathatjuk, hogy mire vagyunk képesek. Különböző távok és nehézségi fokok, futóverseny típusok között válogathatunk, ha rajthoz szeretnénk állni. A felnőtt és gyermek versenyzőkön kívül a szurkolókat, nézőket és az egész családot is változatos programokkal várják a szervezők egész hétvégén.

Ez nem egy szokványos futóverseny lesz, hiszen futás közben felfedezhetjük Paks városának nevezetességeit, valamint átfuthatunk a Paksi Atomerőmű területén is és mivel számos táv között válogathatunk, ezért biztosan mindenki megtalálja saját felkészültséghez mérten a legmegfelelőbbet. A rendezvény országszerte számos érdeklődőt vonz, mára egyike hazánk legnépszerűbb futóversenyeinek.

Az ATOMfutás az ATOM100 sorozat záró eseménye is egyben, amely idén kiegészül egyéniben és váltóban is teljesíthető, gyerekeknek szóló 600 méteres, a 2-3 kilométeres, valamint a tapasztaltabb jelentkezőket megcélzó ¾-ed marATOM versenyszámokkal. Ezúttal sem maradhat majd el az extrém kihívásokat tartogató, és igazán különleges közösségi élményt jelentő brutálATOM akadálypálya, amely az emelkedők mellett szalmabálákkal és vizesárkokkal várja a legbátrabb versenyzőket. Az idei év újdonságai között szerepel a kölyökBRUTÁL versenysorozat, amely 6-tól 11 éves korig várja a bátor jelentkezőket, míg a brutálATOM light pálya a kezdőknek ad betekintési lehetőséget a kihívásokkal teli terepfutás izgalmaiba.

A paksi ATOMfutás szervezői az idei évben is mindent megtesznek, hogy a nevezők teljes biztonságban részt vehessenek hazánk egyik legnépszerűbb szabadtéri futóversenyén. A különböző versenyszámok és a megfelelő pályák kialakítása folyamatban van és a nevezők létszáma is gyarapszik, így a családias jó hangulat az idei évben is garantált. Az idei évben fontos kitétel, hogy a rendezvényen a 484/2020-as kormányrendelet értelmében csak a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt. Ennek igazolására az alábbi dokumentumokat kérjük magukkal hozni a rendezvényre, ami nem csak a futóversenyre, hanem az Atomfutás rendezvény teljes területére vonatkozik:

  • Védettségi kártya és személyi igazolvány együttes megléte
  • 18 évnél fiatalabbak számára személyi igazolvány vagy diákigazolvány bemutatása
  • Versenysportolói igazolás személyi igazolvánnyal való együttes bemutatása

További részletek az atomfutas.hu oldalon.

Reklám.