25 kaland 6,5 kilométeren a Városligetben

 

Az aktív kikapcsolódás nagyon jó lehetőségét kínálta a Budapest Sportiroda (BSI) a Városliget Zrt-vel együttműködésben a mai napon a Városligetben. A cél az volt, hogy egy egyedi akadályfutás keretei között a résztvevők mozgás közben ismerjék meg a megújuló Liget szépségeit és aktív programlehetőségeit.

A 6,5 km-es távra és 25 kaland leküzdésére vállalkozó résztvevők ősziesen hűvös időben reggel 9 órától kezdtek gyülekezni a Nagyréten, a legbátrabb első vállalkozók 10 órakor - már késő nyári melegben, 20 fokban - vághattak neki a távnak. A Liget Akadályfutás 1114 nevezője 11:45-ig 15 percenként rajtoló futamokban hármasával rajtolva indult el.

Az útvonal első kalandja a nemrégiben felújított Millenium Háza volt, ahol "futó pillantást" lehetett venni a Városliget aranykorát bemutató interaktív kiállításra. Ezután a tűzoltóság által működtetett, általuk gyakorlatozásra használt füstalagút következett, majd sorban egymás után a gumifüggöny, forgalomterelő akadályok és hasonló finomságok.
Járt a mezőny a Múzeum Mélygarázsban, a játszótér melletti mászófalon, megmászta kétszer a Királydombot, közben néha kisebb ügyességet és erőt igénylő akadályok is nehezítették a dolgukat.

A Vajdahunyad várában átvezetett az útvonala az egyébként nem látogatható belső kertes kerengőn, majd a Mezőgazdasági Múzeumon is. A cél előtt nem sokkal át kellett futni egy Ikarus 280-ason, majd egy kiszuperált mentőautón is.
A boldog mosollyal célba érkező gyerek és felnőtt arcok azt mutatták, hogy nem volt hiába a rendezők 2 napos előkészítő munkája. Mindenki élvezte, hogy egy órára újra gyermekké válhatott és játékos formában ismerhette meg a Városligetet.