KÁLOVICS MÁSODIK LETT ELGOIBAR-BAN

 

A hétvégén a spanyolországi Elgoibar-ban rendezett mezeifutó versenyen Kálovics Anikó sokáig vezetve végül második helyen ért célba a 6,6 kilométeres távon. A nőknél a kenyai Florence Kiplagat, a férfiaknál az etióp Ayele Abshero győzött.

A 66. alkalommal megrendezett Juan Muguerza Nemzetközi Mezeifutó versenyen a férfiak 10,8 kilométeres távon versenyeztek. A mindössze 18 éves etióp Ayele Abshero (junior mezeifutó vb ezüstérmes) két kilométerrel a cél előtt robbantott, és innentől egyedül futva, 31:18-as idővel, 13 másodperces előnnyel ért célba a kenyai Moses Mosop előtt.

A női mezőnyben a kenyai futók és természetesen Kálovics Anikó számított esélyesnek a győzelemre a 6,624 km-es távon. Anikó szokásos taktikájával szinte a rajt pillanatától vezetett, és olyan erős tempót diktált, hogy két kilométernél már csak a kenyai Florence Kiplagat és Grace Momanyi futott vele. Az utolsó 2,1 kilométeres kör felénél a 21 éves Kiplagat aztán gyorsított, és végül 17 másodperccel Anikó előtt célba érve nyerte meg a versenyt (21:39). Anikó 21:56-os idővel lett második.

Forrás: Online Edzésnapló