ÉRMET VÁR AZ EB-N AZ ATLÉTÁK KAPITÁNYA

 

Egy dobogós helyezésben gondolkozik Dornbach Ildikó a márciusi fedettpályás atlétika Európa-bajnokságon, amely a tavaly szeptemberben kinevezett szövetségi kapitány első nagy megmérettetése lesz.

Dornbach Ildikó, aki 12 évig az utánpótlás-válogatottat irányította, a távirati irodának elmondta, eddig döntően szervezési feladatokat kellett ellátnia. "Részben titkárnői feladatokat kellett ellátnom, mivel a mai sportvezetési gyakorlat elsősorban adminisztratív teendőket jelent. A két ünnep közötti időszak jó volt, akkor reggeltől estig kint tudtam lenni a pályán."

Dornbach hozzátette: már folyik a szakági közös felkészülés, az Eb-részvételre esélyes versenyzők Portugáliában edzőtáboroznak, hozzájuk csatlakoznak majd a dobók. "Az elképzeléseim szerint összefogottabb felkészülésre kerülhet sor, mint az elmúlt két évben. A sportág egyéni jellegéből kifolyólag sajnos kissé szétesett ez a rendszer, szükség van a visszarendeződésre, a központi felkészülésekre. Lassan beindul a versenyidény is, előbb a középtávfutók részére, majd január 31-én kerül sor az első nagyobb hazai eseményre. A márciusi, torinói Eb-n szerintem 5-7 versenyző indulhat, s a számunkra fontos dobószámok hiánya miatti szolidabb eredményesség mellett is egy éremben reménykedem" - nyilatkozott a kapitány.

Forrás: TeleSport