PISTORIUS CÉLJA A BERLINI VB

 

Az amputált lábú, dél-afrikai Oscar Pistorius a berlini atlétikai világbajnokságon való részvételt nevezte meg idei céljaként.

"Rajthoz állok majd néhány európai versenyen, és megpróbálom elérni a szintidőt" - jelentette be a lábprotézisekkel futó, 22 éves sportember, aki három aranyat nyert a tavalyi paralimpián, és sokáig harcban volt azért, hogy az ötkarikás játékokon is részt vehessen.

A sprinter, akinek születési rendellenességek miatt 17 hónapos korában mindkét lábszárát amputálták, a pekingi olimpián is indulni szeretett volna 400 méteren, ám a nemzetközi szövetség (IAAF) ezt nem engedélyezte, mert a szervezet által felkért szakértők szerint művégtagjai előnyt jelentettek számára az épekkel szemben. A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) később hatályon kívül helyezte az IAAF határozatát, így Pistorius több nemzetközi versenyen is részt vett, hogy teljesítse az olimpiai szintet (45.55 mp), ám végül hiába javította meg egyéni csúcsát, 46.25 mp-es legjobbja elmaradt a szükséges időtől. A berlini vb 400-as szintideje 45.95 mp.

Forrás: Híradó