JÓTÉKONYSÁGI FUTÁSRA KÉSZÜL A WTCC SZTÁR

 

Jótékonysági futásra készül a túrakocsi-vb (WTCC) háromszoros világbajnoka, a BMW színeiben versenyző Andy Priaulx, aki rajthoz áll az idei London Marathonon.

A futóversenyre - amely Priaulx első maratonija lesz - április 26-án kerül sor a brit fővárosban. A WTCC-ben 2005-ben, 2006-ban és 2007-ben is világbajnoki címet nyerő szigetországi sofőr azért indul a megmérettetésen, hogy publicitást és pénzt szerezzen a feleségével közösen életre hívott, koraszülött csecsemőket támogató alapítványának.

"Egyszer hülyeségből azt mondtam a barátaimnak, hogy milyen jó lenne végigfutni a Kínai Nagy Falon, de mielőtt ilyenre adnám a fejem, le kell tudnom egy maratont. Azért csinálom ezt, mert jó lenne, ha minél több csecsemő életét tudnánk megmenteni." - nyilatkozta a BMW menője.

A felkészülés a szoros időbeosztás miatt nehézkesen megy: "Idén eddig már kétszer repültem körbe a földgolyót. Versenyzés és tesztelés közben nem a legideálisabb egy ilyen megmérettetésre készülni, de természetesen minden egyes nap szorgosan tréningezem."- fogalmazott a pilóta, aki saját bevallása szerint már a táv teljesítésével is nagyon elégedett lesz.

Forrás: Autómenedzser.hu