FUTÁS MEZÍTLÁB?

 

Ha manapság valaki futni vagy kocogni szeretne, vagy már egy ideje rendszeresen fut, akár hobbiból, akár versenyszerűen, akkor pontosan tudja, hogy ehhez kell egy profi futócipő. Ami igaz is, de valójában csak féligazság, mert a sportszergyártó cégek hírveréseivel ellentétben a legtökéletesebb futócipő maga a lábfej.

A sportszergyártó cégek az elmúlt évtizedek alatt sikeresen elhitették az emberekkel, hogy a futócipő elengedhetetlen kelléke a futásnak, mi több, egy profi futócipő nemcsak a sérülésektől véd meg, de a teljesítményt is növeli, tehát épeszű ember nem sajnálja a pénzt a szakszerű lábbelikre. A futócipők elképesztő fejlődésen mentek keresztül, tény és való, hogy egy profi futócipő tiszteletet parancsoló műremek, valóban felemelő érzés futni benne. Csakhogy miközben teljes győzelmet aratott a csúcstechnológiás cipők körüli hírverés és reklám, majdnem feledésbe merült az a pofonegyszerű tény, hogy az emberi lábfejnél nincsen tökéletesebb futócipő.

Az egyik tábor esztelenségnek tartja a mezítláb futást, a másik tábor, a kisebbség teljesen elfogultan hirdeti előnyeit, de ön ne törődjön az eldönthetetlen vitával, próbálja ki, milyen mezítláb futni. Egy biztos: csodálatos élményben lesz része. Persze ne aszfalton vagy kavicsos ösvényen tegye, hanem lehetőleg homokon vagy füvön. Önfeledt gyermeki örömet fog átélni, és sokkal jobban fog örülni a fürge lábainak és önmagának, mint bármely hiper-szuper futócipőnek.

Forrás: Stop.hu