Sportos szombat Szegeden

 

4100 szegedi és Szeged környéki sportolni vágyót mozgósított a K&H olimpiai futónapok idei utolsó előtti, szegedi állomása szeptember 19-én, szombaton. A futókat kellemes őszi idő, és 24 fokos hőmérséklet fogadta a város emblematikus pontján, a Dóm téren.

A futásra való ráhangolódásként először a Szűcs testvérek muzsikája szórakoztatta az összegyűlteket, majd Szentgyörgyi Rómeó lépett színpadra, hogy megmozgassa a mezőnyt. A McDonald's edzőjének átmozgatása után 10 órakor vágott neki a futótömeg a rájuk váró 3,4 kilométeres távnak, amely a Dóm térről rajtolva a város legszebb részein, és a Tisza-parton haladt.

A férfiaknál nagy küzdelemben Honti Attila szerezte meg az első helyezést Lóczi Attilával szemben, harmadikként Szelepcsényi Zsolt futott be. A nőknél a Biacsi nővérek egymással meccseltek, végül egy hajszálnyival előbb Ilona futott be Bernadett előtt, őket Kis Zsanett követte a célban.

Az iskolák mozgósítási versenyében a Deák Ferenc Gimnázium vitte a pálmát a szegedi intézmények között, míg a környéki iskolák közül a földeáki Návay Lajos Általános Iskola mozgatta meg a legtöbb tanulóját.

A Csongrád megyeiek ismét bebizonyították, hogy szeretik a futást, és a sportot, hiszen idén is nagyon sok embert mozgattak meg a K&H olimpiai futónap keretében.

A K&H 2009-es futóesemény-sorozata szeptember 20-án zárul Kaposváron.

Eredmények
3,4 km
Férfiak

1. Honti Attila (UTE) 10:05
2. Lóczi Attila (Titán TC Atlétika) 10:06
3. Szelepcsényi Zsolt (Titán TC Atlétika) 10:47

Nők

1. Biacsi Ilona (SZVSE) 11:43
2. Biacsi Bernadett (SZVSE) 11:43
3. Kis Zsanett (MAC SE) 12:03

Iskolák mozgósítási versenye
Szegedi iskolák

1. Deák Ferenc Gimnázium 479 fő
2. Tabán Ált. Isk. 333 fő
3. Radnóti Miklós Gimnázium 240 fő

Szeged környéki iskolák

1. Návay Lajos Ált. Isk., Földeák 145 fő
2. Kiss Ferenc Ált. Isk., Ásotthalom 94 fő
3. Kisteleki Ált. Isk., 80 fő