Vége a 60 éves Adidas-Puma-háborúnak

 

Barátságos futballmeccsen békült ki szimbolikusan a két német sportszergyártó hétfőn. A cégeket a Dassler-testvérpár egy-egy tagja alapította, miután összevesztek. Rossz viszonyuk szülővárosuk lakóit is megosztotta évtizedeken keresztül.

A két cég dolgozói kezet fogtak, majd vegyes csapatokat alakítva mérkőztek meg egymással hétfőn a német kisvárosban, Herzogenaurachban azon a futballmeccsen, ami véget vetett az Adidas és a Puma több mint 60 éves háborúskodásának.

A győztes csapat csatára az Adidas vezérigazgatója, Herbert Hainer, míg kapusa a Puma vezére, Jochen Zeitz volt, a végeredmény 7-5 lett.

"Meg vagyunk győződve arról, hogy a sport össze tudja hozni az embereket" - nyilatkozta Hainer a találkozó után, ami a cégek első közös rendezvénye volt 1948-as szétválásuk óta.

Az alapítótagok, Adolf és Rudolf Dassler (képünkön balra, illetve jobbra) leszármazottai már nem vesznek részt az üzletek vezetésében, utódjaik szimbolikus kibékülése jelentős esemény, mert rivalizálásuk egy egész várost osztott meg.

Forrás: SportGéza