Édesanyja gyógyulásáért fut Hodovánszki Csaba

 

Hodovánszki Csaba rajthoz áll vasárnap a 24. SPAR Budapest Maratonon - teljesítményét pedig édesanyja gyógyulásának ajánlja.

Magában a maraton lefutása egy igazi kihívás, küzdelem és sok-sok elszántság kell hozzá. A helyzet változik, ha az ember nem csak önmagáért, hanem másokért is fut. Ez valamilyen szinten lehet inspiráló jellegű, olyan tény, mely segít a távolságot legyőzni. A 42 195 méter megtételét nem csak önmagamért, hanem másokért is lefutom. Gyerekkori barátom tavaly elhunyt édesanyjának az emlékére, tiszteletére, valamint saját édesanyám gyógyulásáért fogok október 4-én futni. - meséli Csaba.

Gyerekkori barátom, Horváth Roland édesanyja megérdemli, hogy egy maratonnal kinyilváníthassam tiszteletem felé. Kedves, mosolygós, aranyos és őszinte ember volt. Mai napig emlékszem, hogy 1-2 éve még édesanyámmal beszélgetett lent a házunk előtt és ez a beszélgetés affajta foglalkozás is volt édesanyámmal. A kérdései által gondolkozásra késztette, így örömet szerezve nekem is, hiszen láttam hogy édesanyám tud válaszolni helyesen az egyszerű, de számára elgondolkoztató kérdésekre. Ez már egy segítség számomra, hogy a távot teljesítsem. Másik segítség természetesen a saját édesanyám. Az Ő gyógyulásáért a maraton lefutása gyerekjáték lesz. Általában az én félmaratoni időm 1 óra 35 perc körüli. Tavaly a maratont szerettem volna 3 óra 30 perc alatt lefutni, de görcseim lettek, s ezek nagyon visszafogtak. Abban a másodpercben, ahogy eszembe jutott, hogy édesanyám felgyógyulásáért is futok, jött a feltámadás érzete. Fogaim összeszorítottam, lábra álltam és görcsölt lábbakkal lefutottam a maradék 7 km-t. Így végül 04:06:52 idővel teljesítettem a távot. Ennél nagyobb segítség azt hiszem nem létezik a világon. Számomra legalábbis biztos nem.

Édesanyám 13 éven keresztül mindent megtett értem, éjjel-nappal dolgozott, s amikor hazaért, akkor is még foglalkozott velem, csak azért, hogy ne legyen rosszkedvem. Igazi jó édesanya, aki megérdemel mindent, a legnagyobb fokú törődést és szeretetet. A maraton teljesítése tehát Ő miatta is a cél. Idén már ténylegesen 3 óra 30 perc alatt próbálom meg lefutni a távot, talán sikerül.

Legutóbb a 14. K&H olimpiai éjszakai futáson indultam, édesanyámat tolva, aki nagyon élvezte a verseny hangulatát.