Már félidejében is eredményes a Bringázz a Munkába őszi kampánya

 

Már eddig is sikeresnek mondható a félidejéhez jutott Bringázz a Munkába (BAM) őszi kampánya: közel tizenkétezer aktív résztvevője több mint húsz millió forint benzinpénzt spórolt és 180 tonna szén-dioxid kibocsátásától kímélte meg a légkört az összesen csaknem egymillió kilométer letekerésével. A szeptember közepén indult programra regisztrálóknak legalább hétszer kell biciklivel munkába menniük október 16-ig. Az egyének vagy maximum ötfős csapatok eredményeiket a www.bringazzmunkaba.hu oldalon jegyezhetik fel.

A kezdeményezéshez több alkampány is kapcsolódik: ilyen a Bringázz a Munkába szoknyában és öltönyben elnevezésű fotópályázat, amellyel a szervezők a kerékpározás természetességét szeretnék hangsúlyozni: azt, hogy télen-nyáron, speciális öltözet nélkül is lehet használni ezt a közlekedési eszközt és nem kíván különösebb előkészületeket. Az erről készült egyéni képeket október 16-ig várják a honlapon. A fotókra ugyanitt október 10. és 22. között lehet szavazni.

A Vonatozz bringával és kattints fotópályázatot a MÁV-START Zrt.-vel közösen hirdették meg a szervezők. Olyan, utazás közben készült képeket várnak október 20-ig, amelyen kerékpáros és kétkerekűje egyaránt látható.

Forrás: MTI