Nulla hulladék!

 

A Hulladék Munkaszövetség a Metropol támogatásával a Nulla Hulladék sátorban várta az érdeklődőket a 24. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztiválon.

A Nulla Hulladék program keretében az érdeklődőknek olyan kifejezetten gyakorlati tanácsokat adtunk, amelyek segítenek abban, hogy környezettudatosabb legyen a háztartásuk úgy, hogy a fogyasztásuk ésszerűsítésével megtakarítsanak és közben a termelődő hulladék mennyiségét is csökkentsék. Az ötletek egytől egyig olyanok voltak, amelyek nem igényeltek irreális áldozatot, komoly beruházást attól, aki úgy döntött zöldíti az otthonát. A lényeg az apróra részletekben való odafigyelésben és a fokozatosságban rejlik, a fogyasztási szokásokat nem lehet, és nem is célszerű egyik napról a másikra átalakítani.

Tíz dolog, amivel csökkentheti a hulladékot:

1. Vigyen magával bevásárlólistát, vászontáskát, kosarat!
2. Tapossa laposra és gyűjtse szelektíven!
3. Komposztáljon!
4. Javíttassa meg! Használja újra!
5. Cserélje el vagy adja tovább!
6. Vásároljon piacon és támogassa a helyi kereskedelmet!
7. Keresse az újrahasznosított termékeket!
8. Válassza a visszaválthatót!
9. Járjon könyvtárba, kölcsönzőbe!
10. Tegyen meg mindent, hogy ne árassza el a postai levélszemét!

A sátorban a gyerekeket a Kompomatával vártuk, amely kérdéseket tett fel a komposztálás témakörében. Családokkal a tudatos fogyasztásról és a komposztálásról szóló tablóknál beszélgettek el munkatársaink arról, hogy hogyan lehet csökkenteni a termelődő hulladék mennyiségét. Nagy népszerűségnek örvendő kérdőíves játékaink pedig a fenti tíz pont megismertetésére összpontosítottak, és számos kiadványunk segítségével adtunk további konkrét tanácsokat, hasznos címeket a hulladékcsökkentőknek.

Hulladék Munkaszövetség
Támogasson és kérdezzen! Köszönjük!
Adószámunk: 18529904-2-43