Hegymászás, barlangászás, futás és a Balaton Szupermaraton

 

Kiss Péter rendszeresen túrázik, illetve hegyet mászik és barlangászkodik. A futás ezek mellett a tevékenységek mellett kiegészítő sport. Éppen ezért nincs is különösebb edzésterve a Balaton Szupermaratonra, amin idén már harmadik alkalommal indul. "Ebben az évben 300 kilométernél nem is nagyon futottam többet. Nem készülök külön edzésekkel a versenyre, bár most hétvégén futottam egy terepmaratont. De mivel kicsit meghúztam a bokámat, a Balaton Szupermaratonig inkább pihentetem."

Gyöngyösről Mátrafüredre, illetve időnként a Kékesre jár futni, de a túrázással és a hegymászással is bőven szinten tartja a kondícióját. "A Balaton Szupermaraton jó kis családias hangulatú esemény, meg kiváló alkalom felkészülni a teljesítménytúrákra. De mivel közbejött ez a kis bokasérülés, ezért az a célom, hogy végigfussam a távot. Jó lenne azért az első háromba bekerülni a 24 év alatti kategóriában."

Péter biztosan indul a Mátrabérc teljesítménytúrán, de tervez egy Bécs-Budapest maratont is. "Utóbbi azért a pénztárcámtól is függ majd."