A bemelegítés megvolt - Metropol Nemzetközi Reggeli Futás

 

Közel 400-an vettek részt szombaton reggel a Margitszigeten a Metropol Nemzetközi Reggeli Futáson.

A futók a vasárnapi 25. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra melegítettek az 5,2 kilométeres szigetkörrel. Az időjárás meglehetősen őszies volt: eleinte még csak borult volt az ég, a futás alatt azonban az eső is szemerkélni kezdett. Mindennek ellenére a szigetkört zavartalanul lehetett teljesíteni, olyannyira, hogy az elsőként célba érkező futó 18 perc 41 másodperc alatt tette meg a távot. Utána nem sokkal már érkeztek az élmezőny tagjai, míg a futók többsége egy nagyobb csapatot alkotva ért célba.

A futás után mindenki átvehette a "sportos" reggelit tartalmazó befutócsomagot. A Nike Budapest Félmaratonra történő bemelegítés a hűvös időjárás ellenére is mindenkinél jól sikerült. A Metropol Nemzetközi Reggeli Futáson - az esemény nevéhez méltóan - számos külföldi is részt vett. Sárga-kék futómezben több svéd futó érkezett a célba, egy amszterdami futó a képzeletbeli második helyet szerezte meg, rajtuk kívül többek között amerikaiak, dánok, kanadaiak és románok futottak reggel a Margitszigeten.

Kora délelőttre ürült ki a Versenyközpontnak helyet adó napközis tábor a Margitszigeten. A Metropol Nemzetközi Reggeli Futáson résztvevők teljesítették a célt: a Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton előtti bemelegítés ezzel megvolt.