Maraton után múzeumba - kedvezmények a Néprajzi Múzeumban

 

A Néprajzi Múzeum kiállításai szeptember 26-tól október 31-ig látogathatók 50 százalékos kedvezménnyel a 25. SPAR Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál bármely távjának rajtszámával.

Milyen kiállításokat érdemes megnézi a Néprajzi Múzeumban? Kezdjük talán a (M)ilyenek a finnek? cíművel. Vajon mi az összefüggés az erdő és a város, a Kalevala és a finn metálzene, a gumicsizma és a Nokia, a kéregedény és a finn design között? A tárlat különleges sétára invitál, mely gazdagon és mozgalmasan színre vitt anyagával ezekre a kérdésekre keresi a választ. A kiállítás néhány ismert vagy kevésbé ismert témát, tárgycsoportot körüljárva, elemezve próbál választ adni a feltett kérdésre.

Nyelvrokonaink kultúrájának megismerésén túl még két kiállítást ajánlunk a Néprajzi Múzeumban. Az egyik A magyar nép hagyományos kultúrája című, a viseletektől a gazdálkodás eszközeiig, a parasztháztól az életmódig a népi kultúra színes világát bemutató kiállítás. A másik október utolsó napjaiban nyílik, és az utóbbi években a városi kultúrában is egyre nagyobb teret nyerő népművészetet mutatja be.

Mind a modern, mind a hagyományos kultúra izgalmas világába kap betekintést, aki felkeresi a Néprajzi Múzeum kiállításait. Ezt a lehetőséget nem érdemes kihagyni: nézd meg a Néprajzi Múzeum kiállításait a SPAR Budapest Maraton után október végéig, fél áron!