A futók mindenhol segítenek!

 

A futók még ott is tudnak segíteni, ahol az ember nem is gondolná, hogy bármiféle sportolónak köze lehet a dologhoz. Bizonyíték erre az a minapi akció, melynek során a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által felajánlott 18 darab használt számítógép a BSI Futónagyköveteinek segítségével eljutott a csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolába.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felkereste a BSI-t, hogy volna 18 darab olyan számítógépe, melyet remekül lehetne használni még, csak ők fejlesztik gépparkjukat, és nincs rájuk már szükségük. És úgy gondolták, hogy mivel a BSI úgyis az élen jár a jótékonykodásban, biztos ezerféle ötlete van arra, hogy kiknek volna a legnagyobb szüksége a gépekre. Nos, Antal Béla csabacsűdi és Plesovszki Roland szarvasi BSI Futónagykövet hamar meg is találta a helyét a gépeknek: a Trefort Ágoston Általános Iskolát, aminek gépparkja régebbi és kisebb kapacitású gépekből állt.

A futás számtalan lehetőséget és összefogást teremt, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a NIF Zrt. által felajánlott 18 db használt számítógép új otthonra lelt a BSI Futónagyköveteinek együttműködésével - így fogalmaz a NIF sajtóközleménye.

Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője: "Örülünk, hogy sikerült kapcsolatba lépnünk a Trefort Ágoston Általános Iskolával, aminek gépparkja régebbi és kisebb kapacitású gépekből állt. Olyan helyet kerestünk, ahol valóban hasznát veszik a felajánlott számítógépeknek, mégis mi lehetne jobb hely, mint egy iskola, ahol a jövő generációja fogja használni a PC-ket. Sokan csak út- és vasútfejlesztésre gondolnak, ha meghallják a NIF Zrt. nevét, természetesen, ha lehetőségünk adódik, tevékenyen kivesszük részünket a társadalmi felelősségvállalásból."

Sutyinszky Zoltán, a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola igazgatója elmondta: "Intézményünk régóta szeretné lecserélni megfáradt informatikai eszközparkját. Sajnos ez idáig nem sikerült forrást találnunk a számítógépek korszerűsítéséhez. Az elmúlt hetekben Lakatos Istvánnak, a BSI Budapest Sportiroda képviselőjének köszönhetően sikerült felvenni a kapcsolatot a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. munkatársaival, akik új tulajdonost kerestek az általuk összeállított 18 darab használt számítógépnek. Nagyon megörültünk, amikor megtudtuk, hogy iskolánk ennek a kapcsolatnak köszönhetően megkaphatja a gépeket. [...]

Kifejezetten pozitív dolognak tartom, hogy egy ilyen felajánlás többek között a sport szeretetéből, a sportemberek példamutató összetartásából talált gazdára. Szerencsés egybeesés, hogy diákjaink a hamarosan használható gépek bekapcsolásakor immár iskolánk frissen elkészült honlapját láthatják kezdőlapként. Ezúton szeretném magam és kollégáim nevében megköszönni a számítógépeket, amely számunkra hatalmas támogatást jelent, és a felajánlás nélkül a gépparkunk modernizálása nem történhetett volna meg."

Nézd meg az átadásról a NIF által kiadott sajtóközleményt >>> IDE KATTINTVA!