Jótékonyság, természetesen, a 29. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon is!

 

Már régóta hagyomány, hogy eseményeinken teret adunk különböző alapítványok, jótékonysági civil szervezetek tevékenységének, összekapcsolva a kellemeset a hasznossal. Így lesz ez a 29. SPAR Budapest Maraton ® Fesztivál napján is. Ismerjétek meg, mely szervezetekkel találkozhattok majd az esemény kapcsán október 11-én!

A célban újabb gyermekmosoly vár!

A Piros Orr Alapítvány a nevetés erejével gyógyít. A bohócdoktorok vidám játékokkal, zenével, dallal enyhítik a betegek szorongásait, fájdalmát, szomorúságát, hozzásegítve őket egészségük és jó kedélyük visszanyeréséhez. 27 képzett bohócdoktor 12 gyermekkórház betegeit és 2 idősek otthonának lakóit látogatják heti rendszerességgel. Versenyünkön a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványért futó követek 2 millió forint összegyűjtését célozzák, amiből a Pető Intézetben 2700 gyermek felvidítása válhat valóra a rendszeres bohócdoktori vizitek által.

Csatlakozz, vagy adományozz itt!

Jótékony futás video EEG készülékért az Aprónép Alapítvánnyal

Minden századik gyermek epilepsziás. Ez a betegség ma gyógyszerrel jól kezelhető, de a betegek 15-20 %-át csak műtéttel lehet gyógyítani. A műtétet műszerigényes kivizsgálás előzi meg. A Szent János Kórház Gyermekosztálya Epilepszia Műtéti Kivizsgáló Egység kiépítését szervezi, itt működne a speciális EEG készülék. A költségek jelentős részét az intézmény és a kórházban működő gyermek-alapítványok fedezik, de a fennmaradó 1,5 Millió Ft összegyűjtését versenyünkön induló futó követei útján tervezik.

Csatlakozz, vagy adományozz itt!

Gyógyító futás a Bókay Gyermekklinika betegeiért

A 175 éves Bókay Gyermekklinika járó- és fekvőbeteg rendelésein évente 64 000 gyermeket látnak el, a szervátültetésen átesett gyermekek elő- és utógondozásában, a koraszülöttek ellátásában és az újszülött kori szűrővizsgálatok terén töltenek be kulcsfontosságú szerepet. A klinika dolgozói az Amway Hungária csapatával azért futnak, hogy 1,5 Millió Ft-ot gyűjtsenek a Klinika új betegőrző monitorjára.

Csatlakozz, vagy adományozz itt!

Fuss a lány gyermekekért!

Az ENSZ Közgyűlése kezdeményezésére október 11. a Lány Gyermekek Világnapja. A világon 32 millió lány gyermek nem részesül megfelelő oktatásban, mert a házimunkában, vízhordásban, pénzkeresésben segítenek. Ők nagyobb eséllyel válnak lelki, fizikai, szexuális erőszak, vagy az emberkereskedelem áldozataivá is. Az UNICEF azért küzd, hogy a lány gyermekek se induljanak hátránnyal az életben, olyan gyermekkort élhessenek, amit minden gyermek megérdemel. A szervezet követei ezért futnak és gyűjtenek a Lány Gyermekek Világnapján.

Csatlakozz, vagy adományozz itt!

SUHANJ! Alapítvány

Közösen indulunk versenyeken látás-és mozgássérült társainkkal, több sportágban tartunk edzéseket heti rendszerességgel. Figyelemfelhívó akciókat és szemléletformáló programokat szervezünk. Hogyan segíthetsz? Sportolj velünk, fuss színeinkben, legyél támogatónk! Mezek, fejkendők, egyéb kiegészítők vásárlásával támogathatod munkánkat. Legyél adománygyűjtő futónk, azaz SUHANGYAL! Az adománygyűjtésben és a versenyre való felkészülésben egyaránt segítünk. (Kattints a képre, hogy lásd a Suhanj! népes csapatát!) www.suhanj.hu

FODISZ

Magyarországon a Fogyatékosok Országos Diák - és Szabadidősport Szövetsége koordinálja a 7-22 éves korosztályhoz tartozó, fogyatékkal élő fiatalok diákolimpiai versenyrendszerét. Cél, hogy az oktatási intézményekben tanuló fogyatékkal élő diákok minél több lehetőség közül választhassanak a mozgással és sportolással eltöltött idő tekintetében a tanórákon kívüli szabadidőben. A szövetség 250 sportszakemberrel működik együtt, és évente több mint 400 eseményt szervez közel 8500 gyermek számára. Az esemény napján sok-sok fogyatékkal élő diákkal csatlakoznak a 600 méteres Nestlé Családi Futáshoz, és a 2700 méteres Danone Maratonka futáshoz! (Kattints a képre!)

Állatmentő szolgálat

Az 2011-ben alakult Állatmentő Szolgálat Alapítvány olyan aktivistákból áll, akik évek óta szívvel-lélekkel segítik a bajba jutott állatokat. Önkénteseik hatékonyan és gyorsan tudnak fellépni, ha egy bajba jutott ártatlan lény segítségre szorul. Elsősorban sérült, balesetes állatokat és a hanyag tartás áldozatait mentik. Oktatási programjukkal a felnövekvő generáció felelős állattartásra való nevelését szolgálják. Futóközösségük, a "Fussunk, mint állat!" is ezekre a célokra hívja fel a figyelmet. (Kattints a képre!)

Vállalj kihívást beteg gyerekekért!

Az Élménykülönítmény, daganatos és krónikusan beteg gyerekek megsegítésére jött létre Magyarországon. A csapat tagjai közös segítségnyújtásra hívják a barátaikat, hozzátartozóikat, munkatársaikat: jelképes örökbefogadásra kínálják nekik a versenyeken és a felkészülések során megtett kilométereinket - akár egy kávé vagy egy mozijegy áráért cserébe. Az Élménykülönítmény a 29. SPAR Budapest Maraton®-ra készül. Céljuk, hogy a kampány során 10 Millió Ft adományt gyűjtsenek, amivel idén 1040 táborozó gyógyító élményeihez járulnak hozzá.
Csatlakozz Te is, és fuss beteg gyerekekért egyénileg vagy váltócsapattal!

Fuss, és gyűjts adományt az életvég méltóságáért!

A Nárcisz Futókör, a Magyar Hospice Alapítvány jószolgálati futóköre. Maratonista, félmaratonista futóink minden lépésükkel segítik a gyógyíthatatlan daganatos betegek méltó életvégi ápolását. Jótékony futóink eddig 359 ezer forintot gyűjtöttek össze, ami fantasztikus eredmény. Ebből az összegből 59 gyógyíthatatlan beteg egyszeri otthonápolását tudja megoldani az alapítvány. Várunk Téged is a csapatba!

Csatlakozz!