Összefogással megvalósult jó ügy - örömünnep a Csillagházban

 

Halmozottan fogyatékos, mozgáskorlátozott fiatalok ajándéka lett az a kerekesszékes hinta, amelynek költsége túlnyomórészt a tavalyi Coca-Cola Testébresztő Futógála keretében gyűlt össze.


Néhány napja ünnepség keretében vehették birtokba a III. kerületi a Csillagház Iskola halmozottan fogyatékos, mozgáskorlátozott diákjai azt a kerekesszékes hintát, amelynek beszerzéséhez a legnagyobb segítséget a tavalyi Coca-Cola Testébresztő Futógála 16 jótékony futója által gyűjtött 1,2 millió forint adomány jelentette.

"Fuss egy kerekesszékes hintáért!" - hangzott a Csillagház Alapítvány 2014. tavaszi felhívása a BSI felületein és a jougyekert.hu adományszervező portálon. 16 követ kampányolt, gyűjtött és futott együtt az érintett gyerekekkel 2014. május 18-án a BSI által szervezett 19. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán azért, hogy a mozgásukban korlátozott gyermekek is átélhessék a hintázás nyújtotta élményt. A követek 1 166 780 Ft-ot gyűjtöttek össze.

A hiányzó összeget, 556 610 Ft-ot a Corning Hungary Kft. az Erőforrás Alapítványon (United Way) keresztül bocsátotta az Alapítvány rendelkezésére. A kerekesszékes hinta beszállítója - a S'AJO ABC-TEAM Kft., Papp Gábor vezetésével - a hintát 2014-es áron szállította, a szállítás és beszerelés költségeit is magára vállalva.

A meghatóan örömteli ünnepség különleges hangulata és a most megvalósult cél is tovább erősíti a BSI jótékonyság iránti elkötelezettségét.