A használt futócipők már a Vöröskeresztnél

 

A napokban átadtuk a Vöröskereszt képviselőinek azt az 5 karton doboznyi használt futócipőt és ruhát, amit a 28.Telekom Vivicittá Városvédő Futás alkalmából hoztatok be a BSI-be, vagy a verseny helyszínére.

Nagyon sok futó gondolta úgy, hogy a neki versenyeken és edzéseken sok-sok örömet okozó futócipő még jó szolgálatot tehet azoknak, akinek gondot jelent, vagy éppen lehetetlen egy-egy új sportcipő beszerzése.
A Telekom Vivicittá Városvédő Futásra való nevezéskor, rajtcsomag felvételkor, vagy Spuri boltos vásárláskor, de még a Margitszigeten is garmadával gyűltek a használható cuccok, amelyeket a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete képviseletében Szakács Ildikó vett át.
A hasznos adományok ezzel még nem jutottak el a végfelhasználókhoz, erre a Vöröskereszt Világnapja alkalmából kerülhet sor. Május 8-án szervezi meg ugyanis a XIII. kerületi Vöröskereszt Iroda (Váci út 67.) azt a jótékonysági cipő és ruhaosztást, amelynek keretében a futócipők is gazdára találhatnak. Ide várják 9-12 óráig azokat a IV. XIII. XIV. XV. kerületi rászoruló futókat, akik szívesen válogatnának a jótékonysági akció keretében összegyűlt több tucat futócipőből.
Az ő nevükben is köszönet azoknak a futótársainknak, akik adományukkal hozzájárultak jótékonysági akciónk sikeréhez.