Kékes Csúcsfutás: program az egész családnak

 

Családi programmá bővült a 14. Kékes Csúcsfutás a győrújbaráti Csákány Krisztináéknál. Míg ő maga a kilométereket fogja róni,férje és kisfia a környéken tesz nagy kirándulást. Krisztina heti 5-6 edzéssel készül a megmérettetésre.

- Mióta veszel részt rendszeresen futóeseményeken?

- 2007 óta járok futóversenyekre, de már főiskolás koromban elkezdtem kocogni. Igaz, nem vettem túl komolyan az edzéseket, de idővel egyre inkább megjött hozzá a kedvem. Győrött a helyiek szerveztek egy tíz kilométeres versenyt, amin elindultam, és attól kezdve nem volt megállás. Három éve rendszeresen teljesítem a budapesti maratont is, és idén újabb megmérettetéssel bővül a versenynaptár: május végén ott leszek a Kékes Csúcsfutáson!

- Korábban sosem neveztél erre az eseményre?

- Évek óta szemezek vele, de sosem jutottam el rá. Sajnos ebben az időpontban rendszerint külföldön tartózkodtam, ám idén nem volt ilyen hátráltató tényező, így a magánprogramjaimat már ehhez a versenyhez képest szerveztem meg tavasszal. Az egész család útra fog kelni: férjem a kisfiammal kirándul a Kékesen, mialatt én megpróbálok feljutni a csúcsra.

- Mit gondolsz, mennyi idő alatt fog sikerülni?

- Még sosem futottam ekkora szintkülönbségű pályán, fogalmam sincsen, mire számítsak. Visszafogottabb kezdéssel számolok, jó érzéssel szeretnék célba érni. És ha már tudom, milyen is ez a pálya, akkor jövőre már konkrét célokat is meg merek majd fogalmazni. A versenyen ott lesznek a Győri Futóklub tagjai is, velük zajlik a felkészülés jó része is.

- Heti hány edzéssel készülsz a májusi megmérettetésre?

- Szinte minden napra tervezek egy-egy edzést, hetente legalább ötször. Győrújbaráton élek, ha egyedül vágok neki a távnak, akkor vagy a helyi erdőben, vagy az aszfaltos úton futok. A hétköznapi futásokat kora délutánra tudom időzíteni, így még azelőtt végzek, hogy a gyerekért az iskolába kellene mennem. Hétvégenként pedig 25-30 kilométer a penzum. Nagy álmom a Kékes Csúcsfutás mellett a Balaton körbefutása is. Az azonban hatalmas feladat lesz, hiszen négy nap alatt több mint kétszáz kilométert kell teljesíteni. A téli felkészüléstől teszem függővé az indulást.