BIG 25 Berlin világrekord kitüntetést kapott az AIMS-től

 

A 31. BIG 25 Berlin verseny alkalmával az AIMS (Association of International Marathons and Distance Races) úgy határozott, hogy az előző évi verseny győzteseit kitünteti - egyedülálló módon mindketten világrekordot állítottak fel mind a női, mind a férfi kategóriában. A történelem során ez most fordult elő először.

A két kenyai, Samuel Kosgei és Mary Keitany mindketten megdöntötték a 25 kilométer világrekordját. Kosgei 1:11:50-es időt futott, 50 másodperccel jobbat, mint Paul Kosgei 2004-ben. Keitany-nak sikerült 1:20-on belül futnia (1:19:53), és ezzel megjavította Mizuko Noguchi idejét (1:22:13), amelyet 2005-ben állított fel a Berlin Maratonon.

Paco Borao, az AIMS elnöke így értékeli az eseményt: "300 tagja nevében az AIMS elismeri ezt a kitűnő teljesítményt és gratulál a BIG 25 Berlin eseménynek. Minden versenyszervező álma, hogy egy élvonalbeli futó az ő eseményén döntse meg a világrekordot. Az pedig, hogy egyszerre két világrekordot is jegyezhettek, eddig teljesen egyedi érdem."

A BIG 25 Berlin versenyszervezője, Gerhard Janetzky véleménye: "Szeretnék köszönetet mondani az AIMS-nek ezért a különleges kitüntetésért. Örömmel osztozunk Samuel Kosgei és Mary Keitany érdemeiben. Az idén is egy nagyszerű versenynek lehettünk tanúi, világklasszis befutó időkkel és összesen 10.423 nevezővel. A világrekordhoz egy kicsit meleg volt, de a rekord számú nézőnk nagyon élvezte az eseményt."

Forrás: AIMS