Tizenkét év után újra a Kékesen

 

Appelt Antal hosszú kihagyás után nevezett ismét a Kékes Csúcsfutásra. Természetesen a soproni futó a két verseny között is folyamatosan futott, azonban nem fért bele a versenynaptárába a májusi megmérettetés.

- Milyen edzésterv alapján készülsz erre a versenyre?

- Egy komolyabb megmérettetés előtt, mint például a maraton, egy tizenkét hetes intenzív edzésprogramot állítok össze, de a táv méretéből fakadóan a Kékesre nem készülök külön. Így is heti 60 kilométert futok, és öt alkalommal biztos, hogy futócipőt húzok délelőttönként.

- Miért éppen e sportág mellett tetted le a voksod?

- Vendéglátósként nap, mint nap emberek között dolgozom, legtöbbször füstben. Alig várom, hogy a reggeli edzéseknek köszönhetően kijussak a természetbe, és kikapcsolhassam az agyam. 1994 óta futok rendszeresen. El sem tudnám képzelni, hogy a jövőben ez ne így legyen. A futás olyan adrenalinbombaként hat rám, ahogy semmi más az életben.

- Még a kilencvenes évek végén indultál utoljára a Kékes Csúcsfutáson. Milyen emlékeket őrzöl az eseményről?

- Soproniként imádok a hegyekben futni, és bár elég meleg volt, mégis megfogott a verseny hangulata. A hatalmas fák, a kacskaringós utak, egyszóval minden adott volt a jó futáshoz. Kirándulni már több alkalommal is voltam a Kékesen, így nagyjából tisztában voltam azzal, mire számíthatok. Ezúttal 1:30-on belüli időt szeretnék elérni, és bár komolyabb taktikával nem készülök, remélem, gond nélkül fogom bírni a távot. A versenynaptárban a nyáron nem szerepel már verseny, azonban ősszel minden bizonnyal ott leszek a Budapest Nemzetközi Félmaratonon és a SPAR Budapest Nemzetközi Maratonon is. Barátnőm is szokott kisebb versenyeken rajthoz állni, a Kékes Csúcsfutáson pedig szurkolóként fog biztatni.

- Szerepel a vágyaid között olyan kihívás, amit a közeljövőben szeretnél teljesíteni?

- Eddig tízszer futottam le a maratont, ezért az elmúlt időben új kihívásokat kerestem. Végül az ironmanra esett a választásom. Sajnos az úszással akad némi problémám: mellben erős vagyok, ám gyorsban még sokat kellene fejlődnöm. Már fel is vettem a kapcsolatot egy úszómesterrel, sajnos kevés időm van erre. A szándék mindenesetre megvan; idő kérdése és megvalósítom a tervem.