Veres Andrea: Jó hétvégi program a Coca-Cola Női Futógála

 

A főváros XXII. kerületében élő Veres Andreának kiváló lehetőség lesz a 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála, hogy felkészüljön egy őszi félmaratonra. Ezen túlmenően pedig remek hétvégi programnak szánja a margitszigeti futást.

- Jóformán mindig sportoltál, a futás mégis új szenvedélyed. Igaz ez?

- Körülbelül másfél évvel ezelőtt kezdtem el a futást komolyabban venni, az első versenyem pedig az idei T-Home Vivicittá volt. Úgy történt, hogy nem tudtam aerobicra járni, mert kiszámíthatatlan volt, hogy mindig időben odaérjek, sokszor lemaradtam az órákról, futni viszont a saját időbeosztásom szerint tudtam menni. Először konditeremben hódoltam az új hobbimnak, aztán már kimerészkedtem a szabadba is. Sporttagozatos általános iskolába jártam, lehet azt mondani, hogy 6 éves korom óta rendszeresen sportolok. Úsztam, vízilabdáztam versenyszerűen, de belekóstoltam a röplabdába, asztaliteniszbe, atlétikába is.

- Milyen versenyekre jársz?

- A Coca-Cola Testébresztő Női Futógálából ez lesz az első, de idén már két versenyen is részt vettem. Szeretem nagyon a versenyek hangulatát. Egy kisebb baráti társasággal szoktunk menni, már előtte is mindig jó a hangulat, a verseny pedig kihívás, főleg a T-HomeVivicittá volt az, hogy tudom-e teljesíteni. Edzésszerűen nagyjából egy órát szoktam futni, ami olyan 11 kilométerre szokott kijönni. A többi táv rövidnek tűnt nekem a női futógálán, a hosszabb viszont ideális felkészülési állomás lesz a távolabbi céljaim eléréséhez. Szeptemberben tervezem, hogy belevágok a Budapest Nemzetközi Félmaraton teljesítésébe is. Nincs külön edzéstervem erre a versenyre, hetente futok kétszer-háromszor egy órát, ahogy van rá időm.

- Számolsz a meleggel a 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán?

Az esetleges meleg időjárásra nincs különösebb trükköm. Beneveztem a hortobágyi E.ON Délibáb Sportfesztiválra, ahol minden bizonnyal még melegebb lesz. Lehet, hogy kitalálok majd valamit erre is. Nincsenek nagy elvárásaim igazából, ezt a június 5-i versenyt jó időtöltésnek, jó hétvégi programnak fogom fel.