Monspart Sarolta a Coca-Cola Testébresztő Női Futógáláról

 

Tavaly a futás nagyasszonya, Monspart Sarolta tájfutó-világbajnok rajtjelére indul a Coca-Cola Testébresztő Női Futógála több mint 4000 résztvevője. Megkérdeztük, miért tartja fontosnak, hogy legyen egy futóesemény külön a nőknek?

"A nők az egészséges életmód családi karmesterei" - mondja Monspart Sarolta. Ő volt 1972-ben az első nő Európában, aki három órán belül futotta le a maratoni távot! "A nők azzal is jobban tisztában vannak, hogy a test is tőke. Nem mindegy egy nőnek - de egy férfinak sem -, hogy az okos fejét milyen test viszi, és az egészséges testmozgás ebben segít.
A 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála rövidebb távjait minden nőnek ajánlom - annak is, aki akár csak egy nappal előbb hall az eseményről. Ha egészséges vagy, biztosan teljesíteni tudod - nyugodtan gyere el kicsit futni, vagy gyalogolni, mert ez egy jó közösségi verseny. Bátran állj rajthoz, mert biztosan lesz nálad lassabb, vagy teltebb, és csak egy utolsó van, de az biztosan nem te leszel. Általában nem vékony cerkák vagyunk. A június 5-ei eseményen is előjönnek majd a cerkák, de aztán jönnek futva a radírok - egy edzett radír többet ér, mint egy edzetlen cerka.
Aki rendszeresen fut, az induljon 7,5 kilométeren, ha hosszú távra készül (félmaraton, maraton), ez egy jó hétvégi edzés, ahol egy nagy futócsalád közösségében lehet.
Ráadásul a Margitsziget ilyenkor gyönyörű, végtelen számú zöldet és virágot láthatunk. Az apukák, gyerekek is jöjjenek el szurkolni!"