Patrick Makau Musyoki nyerte az AIMS/ASICS Az év nemzetközi atlétája díjat

 

A kenyai Patrick Makau Musyoki kapta meg a világ utcai futóeseményeinek leginkább irigyelt elismerését, az AIMS/ASICS Az év atlétája díját.
Egy rövid szertartás keretében, az idei Göteborg Félmaratonon, május 21-én, Bo Edsberger, a verseny igazgatója adta át az AIMS/ASICS Arany cipő díját, az AIMS elismerését. Makau első alkalommal kapta meg ezt a díjat.

Tavaly Makau kiemelkedő évet zárt. Megnyerte a hágai City-Pier-City Félmaratont egy órán belüli idővel, 59:52-nél állítva meg a stoppert. Ezután jelentősen megjavította egyéni maratoni csúcsát 2:04:48-as idővel a Rotterdam Maratonon, ezzel a táv történetének negyedik leggyorsabb futója lett. Ezután egy újabb győzelem következett, a Berlin Maratonon aratta első World Marathon Major (London, Boston, Berlin, Chicago, New York, a világ 5 legnagyobb maratonijának sorozata) győzelmét 2:05:08-as idővel.

Az AIMS/ASICS Az év nemzetközi atlétája díjat 1992-ben alapították. Minden évben az AIMS (The Association of International Marathons & Distance Races) tagjaiból álló nemzetközi szervezet ajánlását követően választják ki a díjazottakat. A tagság közel 300 versenyből áll, több mint 90 országban a világ minden kontinenséről.

Forrás: AIMS