A héten még kedvezményesen látogatható a Közlekedési Múzeum a SPAR Budapest Maraton rajtszámával

 

Vasárnapig 50 százalékos kedvezménnyel látogatható a Közlekedési Múzeum a SPAR Budapest Maraton bármely távjának rajtszámával.

Ha indultál a SPAR Budapest Maraton valamely távján, és megőrizted a rajtszámodat, akkor október 9-éig 50 százalékos kedvezménnyel tekintheted meg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum kiállításait. Kis kedvcsináló, mivel is vár a múzeum.

Budapest szívében, a Városliget szélén látható a Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A kiállított anyag elsősorban a magyarok által fejlesztett, illetve a Magyarországon elterjedt közlekedési eszközökre helyezi a hangsúlyt. Helyet kapott benne a kocsi, mely Kocs községből indult hódító útjára. Megcsodálhatjuk az első kerékpárokat, a pesti utcákon végig csilingelő sárga villamosokat és az űrkabint, mellyel az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan járt a világűrben. A legjelentősebb gyűjtemény a magyar vasút történetét mutatja be, de sokak érdeklődését felkeltik a régi autók és a motorok, melyek zöme magyar fejlesztés.

December végéig látható a DOStalgia - 30 éves a PC című kiállítás. Harminc éve, 1981-ben jelent meg az IBM, az Intel és a Microsoft kooperációjának eredményeként az IBM PC, minden idők legnagyobb hatású személyi számítógépe. A kiállításon látható az Intel 4004 processzor, az IBM Displaywriter, valamint az első magyar gyártású PC - egy IBM-klón, a Proper, egy korai e-book olvasó és néhány tárgy, amelyet Charles Simonyi ajándékozott édesapjának, Simonyi Károly fizikus professzornak.

A múzeum főépületétől néhány perces sétára, a Petőfi Csarnok emeleti részén kapott helyet a repüléstörténeti és űrhajózási kiállítás. A kiállított több, mint 40 gép között sok kuriózumot is találhat az érdeklődő. A kiállítás csak október 9-ig látogatható.

Információ: (06-1) 273-3840

www.mmkm.hu